Now Reading
Produk Tampon Yang Terkenal Dalam Pasaran Tempatan

Produk Tampon Yang Terkenal Dalam Pasaran Tempatan

Tampon

Tampon ialah kapas lembut yang berbentuk silinder dan mempunyai benang penarik di hujungnya. Ia juga merupakan alat menstruasi yang digunakan oleh wanita ketika mengalami haid. Ia mempunyai fungsi yang sama dengan pembalut tetapi mempunyai cara pemakaian yang berbeza. Ia dipakai dengan dimasukkan dalam liang vagina sampai tinggal benang penarik untuk menyerap darah haid. Tampon boleh didapati dalam pelbagai saiz dan bentuk mengikut tahap kadar aliran darah haid.

O.B. Pro Comfort Mini Tampons 16’S

RM11.50

O.B. Pro Comfort Mini Tampon 16’S ialah produk yang dilengkapi dengan teknologi Dynamic Fit. Selain itu, O.B. Pro Comfort Mini 16’S sesuai untuk digunakan semasa aliran darah sedikit dan mempunyai 16 keping produk dalam bungkusan. Produk dari Johnson and Johnson ini amat kecil dan mempunyai hujung yang runcing menjadikannya senang untuk diaplikasikan dan menjamin keselesaan bagi pengguna. Produk ini juga sesuai untuk pengguna yang baru bermula untuk gunakan produk seperti ini.

O.B. Pro Comfort Super 32’S

RM25.00

O.B. Pro Comfort Super Tampon 32’S ialah salah satu produk penjagaan diri dari syarikat Johnson & Johnson. O.B. Pro Comfort Super 32’S sesuai digunakan untuk aliran darah yang banyak iaitu antara 9g dan 12g. Produk ini juga dilengkapi dengan teknologi SilkTouch™ supaya pengguna dapat menikmati keselesaan dan perlindungan yang sepenuhnya. Ia juga dilengkapi dengan teknologi Fluid-Lock® untuk memastikan tiada kebocoran yang berlaku.

O.B. Pro Comfort Regular Tampon 32’S

RM22.50

O.B. Pro Comfort Regular Tampon 32’S ialah alat menstruasi yang dihasilkan oleh syarikat Johnson and Johson dalam rangkaian produk penjagaan peribadi. O.B. Pro Comfort Regular amat bagus untuk digunakan oleh pengguna tampon tanpa aplikator atau untuk wanita yang sedang mengalami aliran darah yang sedikit atau sederhana. Produk ini juga dilengkap dengan teknologi Fluid-Lock supaya kebocoran tidak berlaku. Produk ini juga memberikan keselasaan kepada penggunanya.

Unicharm Soft Tampon Organic Cotton 100% Super Tampons for Heavy Menstrual Flow (27pcs)

RM86.90

.Unicharm Soft Tampon Organic Cotton 100% ialah produk penjagaan diri dari Unicharm dan berasal dari negara Jepun. Terdaapt 27 keping dalam setiap bungkusan produk. Produk ini diperbuat daripada bahan semuladi iaitu 100% kapas organik. Sehubungan dengan itu, produk ini boleh meresap dengan banyak termasuklah peluh. Ia juga memberikan tekanan yang kurang dan lembut pada kulit. Pengguna merasa tidak berpeluh apabila menggunakan produk ini.

Unicharm Sofy Tampons Super 32pcs (Green)

RM86.60

Unicharm Sofy Tampons Super 32pcs (Green) ialah produk penjagaan peribadi dari Unicharm. Ia berasal dari negara Jepun dan mempunyai 32 keping produk dalam setiap bungkusan. Antara kelebihan produk ini ialah dapat meresap dengan banyak sehingga tempoh 8 jam penggunaan, tidak memberikan ketidakselesaan pada pengguna, senang digunakan kerana ia dapat diaplikasikan dengan lancar ke posisi yang betul dan bahagian lutsinar untuk nampak tali produk dengan lebih senang.

Unicharm Soft Organic Cotton 100% Regular Tampons for Regular Menstrual Flow 8pcs

RM32.00

.Unicharm Soft Tampon Organic Cotton 100% Regular Tampons for Regular Menstrual Flow berasal dari negara Jepun dan digunakan apabila aliran darah sederhana ketika mengalami haid. Procuk buatan Unicharm ialah satu-satunya produk yang diperbuat daripada kapas organik di Jepun. Sehubungan dengan itu, kapas organik dapat menyerap dengan lebih banyak dan mampu bertahan sehingga 8 jam penggunaan. Produk ini juga menjanjikan tiada kebocoran untuk penggunanya.

Femina® Pure Cotton Tampons

RM79.20

Femina® Pure Cotton Tampons diperbuat daripada 100% kapas berkualiti tinggi yang hypoallergic dan menghalang iritasi daripada berlaku. Semua produk telah diuji secara dermatologi dan telah disahkan bebas daripada klorin, tidak mengandungi sebarang bau dan selamat untuk alam sekitar. Sehubungan dengan itu, pakar-pakar telah mengesyorkan produk ini kepada para wanita yang mengambil berat akan kesihatan tubuh badan. Produk ini telah dihasilkan di Eropah dan mengikut standard yang telah ditetapkan.

Tampax Pocket Pearl Super 18s Pack

RM39.90

Tampax tidak mengandungi sebarang bau. Hanya 2 langkah sahaja yang diperlukan untuk menggunakan produk ini. Pembalut produk ini dilengkapi dengan teknologi Quiet Touch menjadikannya tiada bunyi apabila membuka produk ini. Ia mampu menyerap darah dengan banyak dan muat dalam poket. Ia juga dilindungi dengan LeakGuard Braid yang membantu untuk menghalang kebocoran daripada berlaku.

Playtex Gentle Glide – Regular Unscented 8 Count

RM16.04

Playtex ialah produk penjagaan peribadi daripada jenama Playtex. Produk ini mengandungi rekaan tiga lapisan yang mempunyai perlindungan 360 darjah. Sehubungan dengan itu, rekaan tiga lapisan tersebut dapat membantu untuk menghalang kebocoran, aplikator yang nipis untuk memudahkan aplikasi dan pledgetnya yang berbentuk kon memudahkan urusan pengeluaran. Selepas itu, produk ini boleh dibawa ke mana mana sahaja kerana ia dibungkus dengan hygienik.

tampon

Natracare Org Regular Applicator 16S

RM40.76

Natracare mengandungi 16 tampon dalam setiap bungkusan. Ia diperbuat daripada 100% bahan semulajadi yang telah diiktiraf iaitu kapas organik. Sehubungan dengan itu, ia merupakan satu-satunya produk yang telah diiktiraf sepenuhnya dengan kapas organik di dunia. Ia juga bebas daripada sebarang haruman dan klorin. Ia juga tidak mengandungi bahan-bahan sintetik dan pengawet kimia. Par wanita boleh menggunakan produk ini dengan penuh kelegaan.


O.B Regular Tampons 32S

RM23.00

 • Perlindungan kebocoran maksimum.
 • Satu-satunya produk O.B dengan sentuhan SilkTouch untuk keselesaan dan perlindungan terbaik.
 • Sangat bagus untuk mereka yang pertama kali menggunakan tampon, atau untuk wanita dengan aliran ringan hingga sederhana.
tampon


Playtex Gentle Glide Tampons (Regular) 18S

RM28.78

 • Playtex mempunyai reka bentuk lapisan tiga lapis 360 darjah yang memberikan perlindungan multi-dimensi
 • Reka bentuk 3 lapisan untuk membantu mencegah kebocoran, aplikator kecil untuk penyerapan yang lancar
 • Bentuknya membantu proses pembuangan produk dengan mudah.
 • Ia dibungkus dalam pembungkus yang bersih dan tahan lama.
tampon


Bobble Organic Cotton Super Size

RM39.61

 • Penyerapan sehingga 9-12 gram
 • Gulungan kapas organik 100% yang diperakui
 • Tali kapas organik: dijahit, tidak dilekatkan
 • Biodegradasi (termasuk pembungkusan kotak)
 • Hipoalergenik
tampon


Playtex Gentle Glide (Super) 8S

RM18.20

Inti berlapis penyerap mengunci cecair.
Aplikator plastik berbentuk selesa memastikan penempatan yang baik.
Pembungkus yang bersih dan tahan lama membolehkan anda membawa ia ke mana sahaja anda pergi.

error: Content is protected !!