Now Reading
10 Produk Saw Palmetto Supplemen Yyang Terkenal Di Pasaran

10 Produk Saw Palmetto Supplemen Yyang Terkenal Di Pasaran

Saw palmetto ( Sabal serrulata ) adalah tumbuhan yang digunakan dalam ubat herba. Selalunya digunakan untuk melawan keguguran rambut, ia juga biasa digunakan untuk keadaan yang mempengaruhi prostat.

Saw Palmetto dapat membantu meningkatkan kadar testosteron, meningkatkan kesihatan prostat, mengurangkan keradangan, mencegah keguguran rambut, dan meningkatkan fungsi saluran kencing di kalangan para lelaki yang mengalami kesukaran kencing yang sihat. Produk di pasaran mempunyai pelbagai multivitamin yang diperkaya dengan kandungan Saw Palmetto untuk menolong mengurangkan kesukaran lalu mengekalkan kesejahteraan hidup mereka.

Bio Life Saw Palmetto & Pumpkin Seed 30’s

RM35.90

Produk dari Saw Palmetto & Pumpkin Seed ini adalah formulasi herba yang secara tradisional digunakan untuk mengatur kencing dan meningkatkan kesejahteraan lelaki. Bahan ini adalah gabungan ramuan antara saw sawet dan biji labu untuk memberi ubat yang bermanfaat untuk mengawal kencing lelaki. Ia adalah salah satu ramuan yang terkenal, digunakan terutamanya untuk melegakan gejala yang berkaitan dengan kencing. Keberkesanan biji labu dianggap kerana kandungan asid lemak penting, zink dan sterol tumbuhan yang tinggi. Oleh itu, kedua-dua biji sawit sawit dan labu bekerjasama untuk kesan sinergi dalam meningkatkan kencing yang kerap di kalangan lelaki.

NUTRILITE Saw Palmetto and Nettle Root 90S

RM100.00

Dibuat tanpa pengawet atau pewarna, suplemen prostat Nutrilite Saw Palmetto dan Nettle Root Plus mengandungi ekstrak akar sawit sawit dan jelatang. Kedua-dua bahan ini bekerjasama untuk melancarkan aliran air kencing. Makanan tambahan kesihatan saluran kencing ini juga diperbuat daripada ramuan herba semula jadi, yang memberikan manfaat fitonutrien tambahan dan meningkatkan kesejahteraan anda secara keseluruhan. Ia mudah dimakan kerana terdapat dalam bentuk softgel. Di samping itu, sebagai lebih daripada sekadar suplemen akar jelatang dan suplemen palmetto, setiap dos mengandungi sebatian tumbuhan fitonutrien Nutrilite tambahan untuk kelebihan pemakanan tambahan.

21st Century Saw Palmetto Extract 30’s

RM23.00

Produk dari 21st Century Saw Palmetto ini adalah ekstrak herba pekat yang berasal dari Saw Palmetto Berry iaitu Serenoa repens. Produk ini telah digunakan oleh lelaki selama bertahun-tahun di Eropah dan kini diakui di Amerika Syarikat sebagai bantuan untuk kesihatan prostat. Buah beri telah digunakan untuk mengobati radang pundi kencing, pembesaran prostat, kekurangan keinginan seksual dan sebagai pembebasan air ringan secara sihat.

Now ADAM Superior Men’s Multivitamin with Saw Palmetto 90S

RM94.00

Produk Multivitamin dihasilkan khas khusus untuk golongan lelaki, produk dari Now Adam Superior Men’s Multi vitamin dalam softgels lebih lembut dan senang ditelan serta diformulasikan untuk toleransi GI yang lebih baik. Seperti makanan tambahan sekarang, multivitamin ini berasaskan sains dan diuji untuk kesucian dan kualiti. Rumusan khas untuk lelaki dengan ciri-ciri saw palmetto, sterol tumbuhan, likopen, dan CoQ10 untuk mengurangkan kesukaran pembuangan air kencing terutamanya golongan lelaki.

Swanson Saw Palmetto 100 Capsules

RM40.00

Produk secara semula jadi ini mengandungi asid lemak dan sterol yang diketahui menyokong prostat, di kawasan kesihatan utama lelaki. Di samping itu,  ia juga dapat menyokong aliran dan kekerapan kencing yang sihat. Dengan rumusan spectrum yang lengkap mengandungi bahan berasaskan tumbuhan tanpa pemprosesan yang tidak perlu. Herba kesihatan lelaki terkemuka di dunia adalah dari sumber asid lemak dan sterol yang memberikan sokongan pemakanan berharga untuk prostat.

GNC HERBAL PLUS SAW PALMETTO 60s

RM55.00

Produk ini digunakan secara tradisional untuk meningkatkan kencing secara ringan. Setiap kapsul mengandungi 160mg ekstrak Saw Plametto Berry Standardized yang dijamin memberikan minimum 0.2% Sterol (0.32mg). Kelebihan buah beri dari Saw Palmetto akan memberikan sokongan untuk kesihatan prostat. Rumusan secara tradisional ini digunakan untuk memperbaiki kencing. Di samping itu, bahan-bahan lain yang berkhasiat seperti minyak Zaitun, Gelatin (Bovine), Gliserin, Warna Karamel, Titanium Dioksida (Pemutih Mineral Asli) dapat memberikan nutrien tambahan dalam supplemen ini.

Swisse Ultiboost Prostate Saw Palmetto 50s

RM104.00

Produk inin adalah formula berkualiti premium yang mengandungi vitamin, mineral dan herba untuk menyokong fungsi prostat yang sihat. Ia diformulasikan dengan Saw Palmetto dan Nettle untuk membantu memberi kelegaan simptom dari Benign Prostatic Hypertrophy (pembesaran prostat) yang didiagnosis secara perubatan, termasuk kesukaran untuk membuang air kecil, aliran lemah yang teragak-agak, frekuensi dan kekerapan pembuangan air kencing, menggelecek atau bocor. Zink dan selenium sangat penting untuk kesihatan pembiakan lelaki. Produk ini telah dirumuskan berdasarkan bukti saintifik untuk menyediakan bahan utama yang bermanfaat untuk kesihatan prostat.

BLACKMORES PROSEREN 60’S

RM43.20

Produk Blackmores Proseren ini mengandungi ekstrak standard ramuan saw palmetto, yang secara tradisional digunakan untuk meningkatkan kencing pada lelaki. Formula ini sesuai untuk lelaki tua dengan kerap membuang air kecil pada waktu siang atau malam, kesukaran untuk memulakan atau menyelesaikan kencing, atau aliran kencing yang lemah. Hipertrofi prostat jinak (BPH) adalah pembesaran kelenjar prostat yang progresif perlahan. Hasil ujian klinikal menunjukkan bahawa saw palmetto dapat membantu melegakan gejala BPH di mana ia dapat mengurangkan keradangan dan edema dan mengurangkan kekejangan otot licin lalu dapat meningkatkan kesejahteran hidup golongan lelaki.

SOLARAY SAW PALMETTO BERRIES 100s

RM59.00

Produk ini merupakan sokongan semula jadi untuk kesihatan kencing di kalangan lelaki. Ia mempunyai ciri-ciri khas dari buah beri Saw Palmetto yang menjadi subjek kajian yang signifikan dan bertujuan untuk memberi sokongan nutrisi untuk meningkatkan kencing secara ringan. Ia dapat memberi manfaat bagi lelaki berusia lebih dari 45 tahun untuk mengekalkan gaya hidup aktif mereka.

Eurobio® Saw Palmetto Plus Cranberry

RM74.00

Saw Palmetto Plus Cranberry 60 kapsul sayur Eurobio® Saw Palmetto Plus Cranberry adalah formulasi sinergis dengan empat ekstrak semula jadi, membantu menyokong pundi kencing, saluran kencing dan kesihatan prostat. Hipertrofi prostat jinak (BPH) adalah pembesaran kelenjar prostat yang progresif perlahan. Semasa prostat tumbuh, ia menekan uretra (tiub yang mengalirkan air kencing dari pundi kencing anda), menghalang aliran air kencing, dan menyebabkan pengosongan pundi kencing dan saluran kencing yang tidak lengkap.

error: Content is protected !!