10 Produk Salonpas Untuk Kesihatan Dan Alternatifnya

Salonpas

Salonpas merupakan ubat bebas over-the-counter (OTC) yang telah diperkenalkan oleh Hisamitsu Pharmaceutical Co, Inc. di Tosu, Jepun. Produk Salonpas ini mengandungi bahan seperti Dl-Camphor, L Menthol, Methyl Salicylate and Tocopherol Acetate. Ia boleh didapati di dalam bentuk patch. Tampalan Salonpas ini juga mungkin akan memberi kesan sampingan tetapi jarang berlaku. Oleh itu, jika berlaku kesan sampingan segeralah dapatkan rawatan doktor jika berlaku simptom seperti berlaku kemerahan pada kulit di tempat tampalan, gatal-gatal, kesukaran untuk bernafas, dan sawan.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Hisamitsu Salonpas Patch

RM11.50

Tampalan Salonpas ini digunakan untuk rawatan sakit sendi, kekejangan otot, sakit belakang, kesakitan kecil dan lain-lain lagi.  Produk Salonpas ini mengandungi bahan seperti Dl-Camphor, L Menthol, Methyl Salicylate and Tocopherol Acetate. Tampalan Salonpas ini juga mungkin akan memberi kesan sampingan tetapi jarang berlaku. Oleh itu, jika berlaku kesan sampingan, segeralah dapatkan rawatan doktor jika berlaku simptom seperti berlaku kemerahan pada kulit di tempat tampalan, gatal-gatal, kesukaran untuk bernafas dan sawan.

Panadol Panaflex Pain Relief Patch

RM10.40

Panadol Panaflex Patch adalah patch pelekat penghilang rasa sakit dengan teknologi hidrogel yang cepat menyerap yang meresap ke kawasan yang terjejas untuk menenangkan sakit otot dan sendi. Panaflex, digabungkan dengan sifat menthol, berasaskan air, rendah alergi dan lembut pada kulit. Ia boleh diregangkan, bernafas, mudah dikupas dan mempunyai wangian pudina yang menenangkan.

Hisamitsu Salonpas 30 Hot Patch

RM14.00

Salonpas Hot Gentle adalah inovasi terbaru untuk menghilangkan rasa sakit badan. Produk ini sangat sesuai untuk anda yang aktif bersukan. Salonpas Hot Gentle sangat praktikal dan mudah digunakan, anda hanya perlu melekatkannya pada bahagian yang terasa sengal. Ketika awal digunakan, anda akan merasa sensasi dingin yang dapat menyejukkan sakit otot, bengkak, lebam, dan keseleo. Selepas 15 minit, rasa dingin akan mula meningkat secara beransur-ansur. Salonpas Hot Gentle boleh memanjang kerana ia dilengkapi dengan bahan elastik yang telah disesuaikan dengan bentuk badan seperti lutut, siku, dan sendi. Salonpas Hot Gentle juga lembut pada kulit dan senang dicabut.

Hundredplast Koyok

RM2.50

Hundredplast Koyok dapat melegakan kesakitan otot dan sendi, leher, bahu dan sakit belakang. Ia akan memanas, meresap jauh ke dalam otot yang kesakitan. Sensasi hangat yang terhasil akan membantu meregangkan tisu lembut, mengendurkan otot, meningkatkan kelenturan dan membantu mengurangkan kekakuan. Sebelum anda menggunakan Hundredplast Koyok, pastikan kawasan yang sakit itu bersih dan kering. Produk ini mengandungi Menthol, Camphor, Methyl Salicylate, Borneol dan Thymol.

Hisamitsu Salonpas Spray

RM27.50

Hisamitsu Salonpas Spray adalah ubat penahan sakit dan dapat menghilang rasa sakit dengan cepat. Penggunaannya  sangat praktikal dan mudah digunakan, anda hanya perlu menyemburkannya pada bahagian yang sakit dan sengal. Spray ini melegakan sakit yang berkaitan dengan keletihan otot, sakit otot, bahu kaku, sakit belakang sederhana, lebam, keseleo, strain dan radang sendi. Anda dilarang menggunakan Hisamitsu Salonpas Spray pada bahagian luka atau kulit yang rosak, elakkan bersentuhan dengan mata dan jauhi daripada kanak-kanak. Bahan ini menggunakan bahan mudah terbakar, oleh itu jauhkanlah dari api.

Ammeltz Yoko Yoko

RM12.99

Ammeltz Yoko Yoko, formula cecair tidak melekit mudah digunakan, memberikan penembusan cepat dan melegakan sakit otot dan bahu yang kaku. Ia juga boleh digunakan untuk sakit belakang, sakit sendi dan lebam. Untuk kegunaan luar sahaja. Jangan sapukan di sekitar mata, selaput lendir, kulit dengan eksim atau ruam, dan luka. Mereka yang mengalami sebarang gejala alahan akibat ubat-ubatan atau kosmetik harus berjumpa doktor atau ahli farmasi sebelum menggunakannya. Sekiranya anda merasa kesemutan yang berlebihan, bersihkan dengan sabun. Jauhkan dari kanak-kanak. Elakkan cahaya matahari langsung dan simpan dalam suhu bilik dengan penutup yang ketat. Baca arahan pada pembungkusan dengan teliti sebelum digunakan. oleh itu jauhkan dari bahan api.

Salonpas Gel

RM57.00

See Also
tiktok

Gel Salonpas ini merawat kesakitan pada otot. Salonpas dalam bentuk gel sangat mudah dibawa ke mana sahaja, dan cara menggunakannya juga mudah. Setiap gram Salonpas Cream mengandungi Methyl Salicylate dan L-Menthol. Produk ini hanya digunakan untuk kegunaan luaran, elakkan sentuhan pada mata. Sekiranya anda mempunyai alergi terhadap Aspirin atau Salisilat, lebih baik tidak menggunakannya. Jauhkan dari kanak-kanak, gunakan produk ini mengikut arahan penggunaan pada pembungkusan.

Ammeltz Yoko Yoko Cream

RM10.50

Krim Ammeltz Yoko Yoko dapat meningkatkan peredaran darah, mengurangkan gejala keletihan otot dan sakit otot. Membantu anda pulih dari penat. Pastikan kulit anda kering dan bersih di tempat kesakitan. Sapukan krim pada kulit di kawasan yang menyakitkan. Jangan gunakan produk selama lebih dari 8 jam sehari. Jangan gunakan pada kanak-kanak berumur 12 tahun ke bawah, jangan gunakan tampalan panas bersama dengan krim, gosok atau losyen lain yang disapu pada kulit atau dengan / dekat dengan sumber haba lain.

Deep Heat Sports Pain Relief Spray

RM10.50

Deep Heat Sports Pain Relief Spray adalah produk untuk semburan penahan sakit untuk melegakan sakit otot, keseleo, sakit punggung dan sakit sendi yang berkaitan dengan sukan. Deep Heat Sports Pain Relief Spray dapat  membantu menghilangkan rasa sakit dengan cepat. Anda perlulah semburkan terus ke kawasan yang menyakitkan. Produk ini tidak berminyak, menyerap dengan baik ke dalam kulit dan tidak mengotorkan kain.

Perskindol Classic Spray

RM18.90

Perskindol Classic Spray adalah produk yang akan memberikan melegakan kesakitan  pada otot dan sendi serta meningkatkan peredaran darah dengan tindakan “sejuk-panas” yang berganda. Anda hanya perlu sapukan ke kawasan yang terkena tidak lebih dari 3 hingga 4 kali sehari. Urut perlahan-lahan sehingga Perskindol diserap. Untuk dewasa dan kanak-kanak berumur 6 tahun ke atas. Jauhi dari kanak-kanak. Jangan simpan di bawah cahaya matahari langsung.

error: Content is protected !!