Now Reading
10 Produk Safi di Pasaran dan Alternatifnya

10 Produk Safi di Pasaran dan Alternatifnya

Safi

Safi adalah jenama halal terkemuka yang terdiri daripada rangkaian produk penjagaan kulit, penjagaan diri, dan peralatan mandian yang unik dan komprehensif yang dikembangkan secara eksklusif untuk memenuhi keperluan wanita dan lelaki pada zaman moden kini. Produk keluaran Safi dicipta dengan bahan semula jadi terbaik yang menepati hukum syarak serta disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). Safi sangat mementingkan hukum yang dituntut dalam Islam kerana produk yang dikeluarkan adalah bebas daripada penggunaan alkohol dan bebas gelatin.

Safi Antibacterial Shower Cream

RM13.09

Krim mandian ini bebas dari 10 bahan kimia yang tidak diingini dan diperbuat daripada 100% bahan aktif semula jadi untuk memberikan perlindungan tambahan bagi seisi keluarga. Produk ini diperkaya dengan ekstrak lemon semula jadi untuk mencerahkan kulit dan memberi kesegaran yang berpanjangan. Krim mandian ini bebas daripada bahan kimia keras seperti paraben, triklosan, triklokarban, silikon dan alkohol.

Manfaat produk:

 • Menghilangkan 99.9% kuman.
 • Membersihkan kulit anda dengan mendalam menjadikannya segar.
 • Diperkaya dengan Ekstrak lemon semula jadi untuk kulit mencerahkan dan menyegarkan kulit.
 • Diuji secara dermatologi.

Antabax Antibacterial Shower Cream Active Deo

RM13.90

Krim mandian Antabax Antibacterial diformulasikan khas dengan sistem perlindungan lapisan kulit iaitu formula pelembap canggih yang mengandungi serum kelembapan mikro untuk menjadikan kulit lebih lembut, licin dan sihat. Ia muncul dalam gabungan aroma sitrus buah oren, lemon, limau, dan anggur yang menyegarkan. Ia membersihkan dan menghilangkan 99.9% kuman untuk memberi keluarga anda perlindungan anti-bakteria selama 24 jam. Dengan sistem perlindungan derma yang mengandungi serum kelembapan mikro meninggalkan kulit yang lembut, halus, dan sihat.

Safi Shayla Botanical Silk Shampoo

RM25.00

Syampu hijab ini sesuai bagi yang mengalami masalah rambut gugur dan kering kerana mengandungi nutrien yang dapat merawat rambut dari akar hingga ke hujung rambut.

Manfaat produk:

 • Diformulasikan dengan 100% ekstrak botanikal, 0% Paraben, SLS & DEA
 • 5X Hydra-Therapy untuk menguatkan dan memperbaiki struktur rambut dengan ekstrak minyak bunga matahari memberikan emolien semula jadi untuk menyuburkan rambut
 • Diformulasikan dengan ekstrak Habbatus Sauda dan minyak Argan untuk melindungi dan menyuburkan kulit kepala dan rambut untuk rasa ringan dan beralun
 • 48 jam haruman tahan lama

Dove Shampoo Hairfall Rescue

RM15.30

Dove Hair Fall Rescue Shampoo dirumus khas untuk mengawal rambut gugur dan menyuburkan rambut dari akar hingga hujung rambut. Rumusannya menguatkan helaian rambut dan mengurangkan rambut gugur hingga 98%. Dove Hair Fall Rescue Shampoo, dengan Trichazole aktif, sangat berkhasiat untuk membantu mengurangkan kerosakan rambut. Syampu ini dirumuskan dengan Dynazinc, ekstrak anggur dan Trichazole aktif untuk memulihkan kekuatan dan mengurangkan pecahan rambut, untuk rambut yang 10 kali lebih kuat dari akar.

Safi Toothpaste

RM5.95

Safi mempunyai rangkaian ubat gigi mikro-kalsium yang diperkaya dengan Habbatus Sauda. Ia bersifat anti-bakteria yang membantu menghalang pertumbuhan bakteria di rongga gigi. Rangkaian ubat gigi Safi Mikro Kalsium juga diperkaya dengan kalsium, serat, zat besi, kalium, dan protein.

Manfaat produk:

 • Melindungi gusi dan mencegah ulser
 • Menguatkan gigi
 • Menghalang kerosakan gigi
 • Mencegah kaviti
 • Menghalang pembentukan plak
 • Menyegarkan nafas

Darlie Double Action Toothpaste

RM8.60

Ubat gigi ini diiformulasikan dengan ramuan Zinc Citrate aktif yang unik. Ubat gigi Darlie menyerang bakteria di dalam mulut dan mencegah bau mulut selama 12 jam, memberi anda nafas segar yang tahan lama. Ia dapat mencegah pembentukan plak pada gigi. Fluorida dalam ubat gigi ini dapat menguatkan gigi dan mencegah kaviti terutama pada gigi kanak-kanak. Kombinasi sempurna spearmint dan peppermint dapat memberikan sensasi penyejukan dan nafas yang segar.

Manfaat produk:

 • Berkesan mengurangkan bakteria mulut.
 • Mencegah sumber bau mulut.
 • Membentuk pelindung untuk mengelakkan penumpukan plak.
 • Memberi sensasi pudina yang sejuk.

Safi Fair Beauty Collagen Drink

RM90.00

Dihasilkan oleh inovasi kecantikan halal yang berkualiti tinggi dalam memenuhi impian para wanita memiliki raut wajah menawan dan kulit muka yang sihat melalui rutin penjagaan kulit muka menyeluruh bermula dari dalaman. Safi Kolagen disahkan dengan MesTI, berstatus BioNexus dan diperakui Halal oleh JAKIM. Ia mengandungi Kolagen Ikan terhidrolisis (HFC) dari sumber kolagen ikan berasal dari ikan lautan. HFC mempunyai kandungan protein yang tinggi, larut air dan tidak berbau, lebih mudah dicerna dan diserap oleh badan. Kombinasi manfaat nutrisi kecantikan beri acai di dalam minuman kecantikan ini bukan sahaja membantu penghasilan kolagen, ia juga menjadikan tona kulit lebih cerah, sekata dan lebih halus.

Kinohimitsu Collagen Beauty Drink

RM65.87

Kinohimitsu Beauty Drink adalah kaedah paling berkesan untuk mengembalikan daya tahan muda pada kulit – bukan hanya pada wajah anda, tetapi juga seluruh badan anda termasuk leher, payudara dan punggung. Ia mengandungi kepekatan kolagen yang tinggi yang membantu memanjakan kulit anda untuk kulit yang lebih halus, anjal dan kelihatan lebih muda. Kandungan rotein Sutera (Peptida) dalam kolagen ini adalah ejen yang mengunci kelembapan kepada tisu kulit sambil melembapkan sel-sel kulit yang haus. Isoflavon soya dapat meningkatkan pengeluaran kolagen dan elastin, dan mengawal pengeluaran melanin. Ia berkesan untuk menghalang pigmen gelap dan bintik-bintik hitam pada kulit.

Safi Hydra Glow Hydrating Water Drop Moisturiser

RM39.90

Produk ini mengandungi Vitamin B3 yang larut dalam air untuk memulihkan, mengekalkan dan memperbaiki pelembapan kulit, meratakan warna kulit, dan meningkatkan keanjalan kulit untuk menghasilkan kulit yang lembut, terhidrat, dan bercahaya. Pelembap ini menggabungkan 3 bahan penghidratan yang kuat iaitu:

 • Fermented Rice Extract: Pelembap kulit semula jadi yang meningkatkan cahaya dan ketelusan kulit
 • Vitamin B5: Penghidratan kulit yang kuat untuk mengekalkan kelembapan, melegakan kekeringan kulit, dan mengembalikan kehalusan kulit
 • Asid hyaluronik: Mengunci kelembapan kulit dengan berkesan, menguatkan lapisan kulit dan meningkatkan keanjalan kulit untuk kulit yang terhidrat

Neutrogena Hydro Boost Water Gel

RM54.78

Gel air Neutrogena® Hydro Boost ™ terbukti secara klinikal dapat memberikan kulit kering dengan cepat kelembapan dan menjadikan kulit anda sentiasa terhidrat selama 48 jam. Ia memperbaiki lapisan kulit dan membantunya mengekalkan penghidratan dengan lebih baik, mengembalikan kulit dalam keadaan optimum dengan cahaya yang memantul dari dalam.

Kelebihan produk:

 • Tidak berminyak
 • Diuji pakar dermatologi
 • Boleh dipakai sebelum solekan
 • Memberi kulit penghidratan segera
 • Memberikan 2 kali lebih banyak kelembapan
 • Membaiki kerosakan kulit yang disebabkan oleh pencemaran
error: Content is protected !!