Now Reading
10 Produk Penjagaan Kulit Dari Bioderma dan Alternatifnya

10 Produk Penjagaan Kulit Dari Bioderma dan Alternatifnya

Bioderma

BIODERMA adalah jenama dermatologi dalam perkhidmatan kesihatan. Oleh kerana kulit yang sihat harus dapat diakses oleh semua orang, Bioderma telah mengembangkan produk untuk setiap individu, untuk semua peringkat umur dan jenis kulit, berdasarkan kepakaran dalam biologi kulit dan pengkhususan dalam dermatologi. Direka untuk praktikal dan mudah digunakan, produk ini dapat menjaga kulit anda dan menyokongnya setiap hari, untuk keberkesanan yang kelihatan dan tahan lama tanpa menjejaskan terhadap kulit anda.

Hydrabio Serum

RM138.94

Bioderma Hydrabio Serum adalah serum yang sangat menghidrat untuk kulit yang licin, sihat dan berseri yang cepat diserap dan tidak meninggalkan kesan produk selepas itu. Sesuai untuk kulit yang mengalami dehidrasi, serum ini mempunyai kompleks Aquagenium® yang dipatenkan yang terdiri daripada ekstrak timun dan gliserin, untuk membantu  menghidrat kulit anda. Teknologi lamellar memastikan bahawa penghalang pelindung diperkuat dan ekstrak biji epal meningkatkan jumlah akuaporin untuk memastikan kulit terhidrasi dengan betul. Sesuai untuk digunakan sendiri atau digabungkan dengan rawatan seperti krim anti-penuaan atau resep jerawat, atau bahkan sebagai asas solekan. Dengan asid hyaluronik untuk menghidrat kulit secara mendalam. Baca lebih lanjut mengenai Bioderma Hydrabio Sérum di sini.

CATRICE Hydro Plumping Serum

RM31.90

CATRICE Hydro Plumping Serum adalah produk untuk penjagaan wajah yang ideal sebelum setiap solekan. Hydro Plumping Serum boleh melembapkan kulit kerana produk ini mempunyai asid hyaluronik dan panthenol, yang dapat memerahkan dan memberi kesan yang baik pada wajah anda sepanang masa. Ini menjadikan serum yang telus dan cair menjadi asas yang ideal untuk setiap penampilan wajah. Diuji secara dermatologi.

Sensibio Eye

RM138.94

Bioderma Sensibio Eye adalah krim untuk rawatan anti-bengkak setiap hari untuk kulit sensitif. Ia secara instan menenangkan sensasi ketidakselesaan dan kerengsaan di kawasan mata, secara biologi memperkuat daya tahan kulit terhadap serangan dan meningkatkan tahap toleransi kulit sensitif. Bioderma Sensibio Eye  mempunyai tekstur gel krim yang mudah diserap dengan solekan. Produk ini bebas daripada wangian dan banyak manfaat seperti dapat mengurangkan kedutan pada bawah mata anda.

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream

RM145.00

Eucerin Hyaluron-Filler Eye Cream SPF15 adalah krim penjagaan mata anti-penuaan maju yang mensasarkan dan merawat garis-garis halus dan kedutan. Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk sensitif, formula kuat ini mengandungi Hyaluronic Acid dan Glycine Saponin, dua agen penghidratan kuat yang memancarkan kulit dari dalam. SPF 15 memberikan perlindungan tambahan pada kulit, memastikan kulit bahagian mata yang halus tetap terlindung dari kerosakan akibat sinar matahari lebih lanjut sepanjang hari.

Bioderma Hydrabio Tonique

RM138.94

Bioderma Hydrabio Tonique adalah produk Losyen toning pelembap yang menghasilkan kelembapanpada wajah anda. Setiap hari akan berlaku pencemaran, tekanan, cuaca sejuk, dan lain-lain mengganggu aktiviti sel kulit. Akibatnya, ia menjadi dehidrasi, ketat dan tidak selesa dan kehilangan cahaya. Oleh itu, produk ini dibangunkan di makmal Penyelidikan BIODERMA, paten biologi Aquagenium yang terdapat di Hydrabio Tonique melatih semula kulit untuk mengaktifkan kapasiti pelembap semula jadi dengan merangsang pengeluaran akuaporin, saluran air di kulit, dan mengekalkan air yang diperlukan agar seimbang.

LANCOME Tonique Douceur Softening Hydrating

RM189.90

Tonique Douceur Softening Hydrating adalah produk yang berkesan untuk membersihkan kulit dengan serta dengan formula bebas alkohol yang tidak akan mengeringkan kulit atau menghilangkan minyak semula jadi. Diformulasikan dengan ekstrak mawar dan elderberry semula jadi, toner ini menjadikan kulit terasa bersih, selesa dan segar, sekaligus menghilangkan solekan pada akhir hari yang panjang. Diformulasikan dengan air bunga suling yang melembutkan kulit, formula ultra menyegarkan ini memberi kulit rasa sejuk dan terhidrat. Meninggalkan kulit bersih, lembut dan lembut. Kulit terasa licin, selesa dan segar.

Bioderma Pore Refiner

RM138.94

Bioderma Sebium Pore Refiner adalah produk yang dirumus khas untuk penjagaan penyulingan pori. Bioderma Sebium Pore Refiner mempunyai tekstur yang ringan.  Ejen aktif dermatologi astringen menghaluskan tekstur kulit dan agen antioksidan mengekalkan cahaya semula jadi. Bioderma Sebium Pore Refiner dapat meningkatkan keyalnan dan penampilan diri anda kerana produk ini membantu memperbaiki penampilan kulit anda. Banyak faktor seperti tekanan dan pencemaran boleh menyebabkan kerosakan pada kulit dan pori-pori anda yang membolehkannya membesar dan membengkak, Bioderma telah membuat penyuling Sébium Pore untuk memperbaiki kekencangan kulit menjadikan pori-pori anda kelihatan kurang kelihatan.

Laneige Essential Balancing Skin Refiner

RM120.00

Laneige Essential Balancing Skin Refiner adalah produk yang dapat membersihkan kulit yang dengan berkesan memberikan kelembapan pada kulit dengan cepat dengan ramuan air mineral hidro-ion. Menjadikan kulit lembap dan sihat.

Menanggalkan keratin kering dan membersihkan kulit untuk kulit yang jelas dan telus.

Bio Dusali, diekstrak dari rumput laut yang ditapai dengan tenaga kehidupan yang kuat, membekalkan tenaga ke kulit dan mendorong perolehan keratin, sementara ekstrak Hyacinth membersihkan kulit dari logam berat, kabut asap untuk menjadikan kulit lembap dan telus. Enzim pengelupasan membuang sel-sel kulit mati secara perlahan dengan sedikit kerengsaan. Ekstrak royal jelly berkhasiat kulit dan ekstrak tebu memperbaiki kulit kering dan kasar untuk kulit lembap dan sihat.

Bioderma Gel Creme

RM138.94

Bioderma Hydrabio Gel-Crème adalah produk yang mempunyai gel-krim penghidratan intensif untuk kulit yang licin, sihat dan berseri.Teknologi lamellar memastikan bahawa penghalang pelindung diperkuat dan ekstrak biji epal meningkatkan jumlah akuaporin untuk memastikan kulit terhidrasi dengan betul. Produk ini juga mempunyai kesan anti-penuaan berkat Vitamin E dan asid salisilik dalam formula. Produk ni dapat menghilangkan sel mati, dan secara perlahan mengurangkan lapisan kornea, lapisan atas kulit, asid salisilik menyamakan dan melicinkan permukaan kulit, yang akhirnya mendapat cahaya.Sesuai untuk kulit normal hingga kombinasi.

L’OREAL FINE FLOWERS GEL-CREAM

RM138.94

Loreal Fine Plowers Gel Cream adalah produk yang menggabungkan ekstrak Bunga Mawar dan Jasmine, dalam pencuci gel-krim pembersih untuk kulit lembut, selesa dan segar, setiap hari. Tekstur gel-krim yang ringan dan dapat membersihkan kotoran pada kulit muka dan melembutkan kulit anda. Loreal Fine Plowers Gel Cream ini tidak mempunyai alkohol dan diuji di bawah kawalan dermatologi. Produk ini sesuai untuk kegunaan harian.

error: Content is protected !!