Pediasure

Pediasure adalah minuman serbuk bernutrisi yang dirumuskan khas untuk kanak-kanak berusia 1 hingga 10 tahun. Minuman ini merupakan sumber gizi seimbang lengkap yang terdiri daripada mikronutrisi (12 vitamin dan 7 mineral), makronutrisi (protein, lemak, dan karbohidrat), dan asid linolenat. Pediasure diformulasikan khusus untuk mengatasi masalah gizi terhadap anak-anak, seperti anak-anak dengan keperluan kalori dan nutrisi yang lebih karena keadaan kesihatan tertentu. Pediasure adalah minuman yang dapat membantu masalah pertumbuhan anak, terutama yang memiliki berat badan yang tidak normal. Selain menyokong tumbesaran kanak-kanak, Pediasure juga memberikan bekalan vitamin dan mineral yang penting untuk anak-anak.

PediaSure Plain Milk Powder

RM90.49

PediaSure adalah suplemen pemakanan kanak-kanak yang membantu menyediakan pemakanan yang lengkap dan seimbang. Ia direka untuk membantu kanak-kanak yang berumur antara 1-10 tahun untuk mencapai pertumbuhan optimum. Dalam tempoh ini, kanak-kanak menjalani peningkatan ketara dalam perkembangan fizikal. PediaSure yang baru dan dipertingkatkan dengan Sistem OptiHEIGHT mengandungi Arginine dan Vitamin K2 Semulajadi, digabungkan dengan Kalsium dan 25 nutrien utama untuk menggalakkan pembinaan tulang yang lebih kuat. Arginine mencetuskan pembebasan Faktor Pertumbuhan, bersama-sama dengan Kompleks Protein Triple dan 25 nutrien utama untuk menyokong pertumbuhan tulang bagi jangka masa panjang.

Similac Mom

RM31.90

Similac Mom adalah makanan tambahan yang rendah lemak untuk ibu hamil dan menyusukan bayi. Ia diformulasikan dengan Eye-Q Sistem Pemakanan, Vitamin E asli, Lutein untuk mencegah pengoksidaan, dan DHA yang sangat penting untuk pertumbuhan dan perkembangan anak anda sebelum kelahiran.

Kebaikan produk:

  • Mengandungi DHA, Lutein dan Vitamin E asli untuk menyokong perkembangan otak.
  • Mengandungi 23 vitamin dan mineral untuk membantu memenuhi keperluan pemakanan yang meningkat.

Anmum Materna

RM29.90

Khasiat dalam susu ini dapat menjadi sumber tenaga tambahan buat ibu hamil dengan keperluan AHA/DHA sebagai komponen penting dalam perkembangan membran sel otak janin. Nutrisi utama dalam susu ini seperti gangliosida, GA dan DHA yang mampu untuk membantu melancarkan lagi sistem peredaran darah pada ibu hamil. Dalam pada itu, serat folat yang terkandung dalam susu ini seperti kalsium mineral dan zat besi penting untuk tulang.

Similac 1

RM135.10

Similac Gold kini menggunakan 2′-FL untuk membolehkan anak bertambah kuat tetapi dan dapat membina sistem pertahanan badan yang baik. Dengan pertahanan badan yang lebih kuat, anak anda dapat belajar tanpa rasa takut dan lebih cepat dengan sistem Eye-Q . Sistem Eye-Q mengandungi Campuran Minyak Sayuran Unik untuk penyerapan DHA yang lebih baik, Lutein dan Vitamin E semula jadi untuk melindungi DHA daripada pengoksidaan dan gabungan nutrien yang membolehkan lebih banyak sambungan sel otak.

Enfalac A+

RM75.90

Enfalac A+ dengan DHA + ARA direka untuk bayi berumur 0 hingga 12 bulan. Ia mengandungi DHA dan ARA yang boleh menyumbang kepada perkembangan visual bayi. Dicipta dengan campuran campuran yang mengandungi GOS dan PDX yang bersifat prebiotik dan dipatenkan di Amerika Syarikat, Eropah, Malaysia, Singapura dan Hong Kong. Enfalac A+ dengan Zat Besi adalah formula bayi yang seimbang dan lengkap untuk bayi 12 bulan pertama. Ia juga mengandungi Asid alpha-linolenik, serat makanan, kolin, omega-3 dan omega-6.

Similac Lactose Free 

RM65.30

Similac Lactose Free Milk Formula adalah formula bayi yang diformulasikan dengan 2′-FL dan Nucleotides untuk menyokong pertahanan badan dan pemakanan EyeQ untuk pembelajaran yang lebih pantas. Similac Lactose Free adalah formula bebas laktosa berasaskan susu lembu (dengan DHA, Lutien dan Vitamin E) untuk bayi. Julat umur bayi yang sesuai bagi pengambilan susu ini adalah antara 0 – 12 bulan.

Nestle NAN Lactose Free

RM24.20

NAN Lactose Free adalah makanan untuk tujuan perubatan khas, direka khas untuk kanak-kanak yang tidak toleran terhadap laktosa. NAN Lactose Free sesuai digunakan sebagai sumber pemakanan tunggal sejak lahir bayi hingga usia 6 bulan apabila diet pemakanan bebas laktosa diperlukan. Selepas 6 bulan, bayi mula mendapat pepejal dan itu akan menggantikan 1-2 susu. Selalunya disarankan untuk memasukkan bijirin dan sayur-sayuran, buah, daging dan ikan secara beransur-ansur ke makanan bayi.

Similac Total Comfort

RM73.00

Similac Total Comfort dengan 2′-FL terdiri daripada protein whey pra-percernaan yang lebih mudah dicerna daripada susu lembu biasa. Perut sensitif juga disebabkan oleh intoleransi laktosa. Similac Total Comfort dengan 2′-FL rendah laktosa dapat membantu melegakan perut yang sensitif. Dengan 2′-FL dapat menyokong pertahanan tubuh anak anda dan mengurangkan risiko alergi. Kandungan Eye Q System dapat menyuburkan perkembangan otak mereka. Susu ini mengandungi bahan-bahan seperti Vitamin A, B6, B12, C, D, Tembaga, Asid Folik, Besi, Selenium dan Zink untuk menyokong sistem imunisasi anak. Protein yang berkualiti baik untuk membantu dalam pembinaan dan pertumbuhan tisu. Vitamin D membantu menyokong penyerapan kalsium untuk meningkatkan kekuatan tulang anak-anak.

Frisolac Comfort

RM49.90

Frisolac Comfort khas untuk bayi dengan masalah pencernaan kecil seperti muntah, kolik dan sembelit. Frisolac Comfort adalah formula seimbang yang mengandungi pelbagai nutrien penting iaitu asid linoleik dan 5 jenis nukleotida. Frisolac Comfort diformulasikan khas dengan serat untuk memberi kelegaan kepada gejala semasa penyusuan bayi, sembelit dan sakit kolik. Frisolac Comfort adalah formula seimbang yang mengandungi pelbagai nutrien penting.

Ia mengandungi:

  • Mengandungi Asid Linoleik dan 5 jenis Nukleotides
  • Mengandungi Carob Bean Gum, serat untuk berfikir
  • Ditambah dengan DHA dan AA untuk menyokong kesihatan perkembangan secara keseluruhan
  • Sesuai bagi bayi berumur 0-12 bulan

Nestle Nutren Diabetic Milk

RM57.80

Nutren untuk Diabetik adalah makanan berkhasiat seimbang yang dirumus khas untuk pengurusan diet individu dengan penyerapan glukosa yang terganggu. Produk ini mengandungi nutrisi lengkap dan seimbang kerana setiap hidangan menghasilkan 11.3g protein, 4.8g serat dan tenaga 253 kcal.

Kelebihan produk: 

  • Kaya dengan serat (100% larut)
  • Mengandungi 50% protein whey berkualiti
  • Sesuai untuk pesakit yang makan melalui mulut atau tiub
Tagged: