Now Reading
10 Produk Optimum Dan Alternatifnya

10 Produk Optimum Dan Alternatifnya

Optimum

Optimum merupakan jenama bagi peralatan perubatan. Optimum juga yakin untuk terus mencipta peralatan yang lebih baik. Hal ini bagi memastikan untuk memenuhi keperluan pesakit dengan lebih berkesan.

Produk kesihatan ditakrifkan sebagai bahan yang memberi tenaga atau menjadikan seseorang itu sihat. Kerana persekitaran yang kompetitif sekarang ini, penyedia perkhidmatan kesihatan (hospital, HMO, doktor, dan lain-lain) sentiasa mencari produk yang lebih baik dan kaedah yang lebih baik untuk menyampaikannya. Terdapat pelbagai produk kesihatan di pasaran seperti Optimum.

optimum

Optimum Rechargeable Wrist Blood Pressure Monitor

RM210.00

Optimum Rechargeable Wrist Blood Pressure Monitor menyediakan cara yang paling mudah untuk memantau kadar Systolic, Diastolic dan nadi pada satu masa dengan teknologi pemantauan tekanan darah bukan invasif Inflasi (iNIBP) yang maju. Produk optimum ini menggunakan kaedah pengukuran Oscillometric untuk mengesan tekanan darah. Sebelum setiap pengukuran, unit menetapkan “titik sifar” yang setara dengan tekanan atmosfera. Kemudian ia mula mengembung manset. Sementara itu, unit ini mengesan ayunan tekanan yang dihasilkan oleh beat-to-beat pulsatile, yang digunakan untuk menentukan tekanan sistolik dan tekanan diastolik serta kadar nadi.

optimum

OMRON AUTOMATIC PRESSURE MONITOR JPN500

RM219.00

Omron memastikan semua Monitor Tekanan Darah Omron disahkan secara klinikal dan memenuhi standard ketepatan dan kebolehpercayaan tertinggi dari organisasi yang dipercayai seperti AAMI atau ESH. Monitor tekanan darah Omron tersedia di lebih 110 negara / wilayah dan digunakan di seluruh dunia oleh berjuta-juta orang dan profesional penjagaan kesihatan. Omron menawarkan pelbagai jenis produk untuk memenuhi keperluan yang berbeza dan terus berinovasi teknologi dan penyelesaian baru dalam bidang penjagaan jantung.

optimum

Medisana Blood Pressure Monitor BU 510

RM134.88

Tekanan darah tinggi adalah peringkat awal beberapa penyakit yang paling berbahaya, tetapi hari ini ia dapat dikawal dengan baik. Ukur tekanan darah anda secara berkala, sehingga anda dapat merawatnya secara perubatan pada waktu yang tepat. Pengawalan tekanan darah menjadi perhatian ramai orang. Dengan monitor tekanan darah lengan atas BU dari Medisana, anda boleh membuat pengukuran tekanan darah yang boleh dipercayai dan tepat. Klasifikasi pengukuran yang dilakukan mengikut skala warna lampu isyarat mengikut sistem penilaian WHO

Microlife Blood Pressure Monitor BP

RM139.98

Monitor Microlife berjaya diuji secara klinikal oleh protokol pengesahan yang terkenal dari Persatuan Hipertensi Eropah, Jerman dan Britain. Diluluskan oleh pihak berkuasa alat Perubatan KKM- MDA. (Semua alat perubatan perlu diluluskan oleh MDA hanya dapat dijual di Pasar Malaysia) Sila rujuk www.mda.gov.my untuk maklumat lebih lanjut Dibuat di SWITZERLAND. Digunakan secara meluas oleh Klinik / Farmasi untuk pemantauan tekanan darah. Saiz manset 22-42cm 100% Jaminan 5 Tahun Asal30 MemoriApa yang terdapat di dalam kotak: 1 x Monitor Tekanan Darah Microlife BP A21 x Microlife Cuff1 x Microlife Bag1 x Microlife Warranty1 x Microlife Manual4 x Battery AA 1.5 Penyesuai Microlife v1 X

Sannuo Sinocare Blood Pressure Monitor

RM79.00

Teruskan perkembangan keadaan fizikal anda sendiri dan elakkan risiko yang tidak perlu. Memantau perubahan tekanan darah badan anda, membantu doktor mengenali sejarah perubatan anda dengan lebih tepat dan cepat. Letakkan lengan bawah anda di atas meja, simpan telapak tangan anda, duduk lurus, simpan kawasan pusat gelang lengan ketinggian yang sama dengan hati anda. Mendedahkan lengan atas anda atau memakai pakaian nipis sahaja3. Bersantai, buat lengan anda ke atas4. Pastikan kawasan pusat gelang lengan ketinggian yang sama dengan hati anda

Cofoe KF-65B Blood Pressure Monitor 

RM186.81

Nilai wang yang baik. Dengan harga yang sesuai dengan bajet, Monitor Tekanan Darah Cofoe KF-65B mempunyai kualiti yang cukup baik. Ia mungkin monitor yang paling murah dengan ciri pintar – baik. Dengan teknologi Tekanan Pintarnya, mesin ini akan menentukan tekanan sistolik pengguna, sehingga dapat mengurangkan rasa sakit pada lengan yang berkesan, yang kemudian dapat digunakan dengan lebih selesa. Ciri 3 warna lampu latar monitor tekanan darah ini kerana anda dapat dengan mudah melihat bagaimana tahap tekanan darah anda. Hijau adalah untuk tekanan darah normal, oren untuk sederhana, dan merah untuk tahap yang membimbangkan. Selain warna yang berbeza-beza, ada juga siaran suara setelah pengukuran yang tersedia dalam bahasa Inggeris dan Cina.

Rossmax Parr X5 Automatic

RM359.00

Sekiranya anda mengalami masalah penglihatan, maka Rossmax Parr X5 Automatic adalah berkat besar bagi anda. Skrin LCD besar (69 x 78 mm) memungkinkan pembacaan nombor tekanan darah dengan lebih mudah tanpa mengetatkan mata. Ia juga mempunyai ingatan hasil terakhir sehingga anda dapat memeriksa semula hasil anda jika anda melewatkannya. Lebih-lebih lagi, ia memperoleh hasil anda selama tujuh hari untuk memantau tahap tekanan darah anda dengan mudah. Bukan hanya dapat mengukur tahap tekanan darah anda secara tepat, tetapi juga dirancang untuk mengesan fibrilasi atrium pada tahap awal, serta aritmia dan kontraksi pramatang. Terima kasih kepada teknologi PARR!

AccuWay Blood Pressure Monitor

RM130.00

Monitor Tekanan Darah AccuWay adalah hadiah terbaik untuk ahli keluarga anda yang sudah tua, terutama jika dia mengalami pendengaran yang kurang baik. Anda boleh melihat melalui skrinnya yang besar tetapi penyiaran suara bernada bahasa Inggeris semestinya merupakan ciri yang baik. Jangan risau kerana orang yang lebih tua boleh menggunakan monitor ini dengan mudah, hanya dengan satu operasi mudah. Sebagai tambahan kepada pemantauan tekanan darah yang tepat, alat ini secara bersamaan mengukur degup jantung sehingga komplikasi kesihatan yang lebih jauh dapat dielakkan.

Samu Giken 6 in 1 Blood Pressure Monitor 

RM150.00

Satu lagi monitor tekanan darah yang berpatutan untuk anda cuba ialah Monitor Tekanan Darah Samu Giken 6 in 1. Mesin ini dapat dengan cepat menentukan tekanan darah anda pada tahap lengan dengan ketepatan yang tinggi. Jangan risau untuk membawanya dalam perjalanan kerana beratnya kurang dari 0.5kg! Selain itu, ciri penjimatan tenaga baterinya akan bertahan lebih lama. Peranti yang sangat hebat jika anda sangat mementingkan kesihatan dan ingin mengukur tahap tekanan darah anda ke mana sahaja anda pergi.

Omron Bluetooth Wrist Blood Pressure Monitor HEM-6232T

RM589.00

Omron juga mempunyai monitor tekanan darah untuk pergelangan tangan anda. Dengan Bluetooth Omron HEM-6232T, anda dapat memantau jantung anda dengan senang di mana sahaja anda mahu. Terima kasih kepada saiznya yang sangat kecil! Seperti peranti Omron canggih yang lain, monitor tekanan darah ini juga dilengkapi dengan sambungan Bluetooth. Oleh itu, data kesihatan anda dapat disimpan dalam jangka masa yang lama. Menampilkan teknologi IntelliSense, perangkat ini secara automatik menyesuaikan tekanan selama pembacaan tekanan darah dan bahkan meminta pengguna jika ada pergerakan selama proses pengesanan.


Omron HEM-7130 L Automatic Blood Pressure Monitor

RM 269.90

Panduan Pembalut Cuff
Membimbing pengguna ke bungkus manset kanan dengan menunjukkan “OK” untuk memastikan pengukuran tekanan darah yang tepat dan boleh dipercayai

Selendang Lebar
Sesuai dengan jarak lilitan lebar 22 – 42 cm

Pengesanan Pergerakan Badan
Meminta pengguna untuk melakukan pengukuran semula apabila ralat dikesan disebabkan oleh pergerakan badan

Petunjuk Tahap Tekanan Darah
Untuk penafsiran tekanan darah dengan mudah

Pengesanan Denyutan Jantung Tidak Teratur
Denyutan jantung yang tidak teratur adalah irama degupan jantung yang bervariasi lebih dari 25% dari rata-rata irama degupan jantung yang dikesan semasa unit mengukur tekanan darah.

  1. Jika irama tidak teratur seperti ini dikesan lebih dari dua kali semasa pengukuran, simbol degupan jantung tidak teratur muncul di paparan dengan hasil pengukuran.
  2. Sekiranya degupan jantung yang tidak teratur menyebabkan pengukuran tidak sah, tidak ada hasil yang ditunjukkan.
  3. Sekiranya simbol degupan jantung yang tidak teratur ditunjukkan setelah anda melakukan pengukuran, ulangi pengukuran.
  4. Sekiranya simbol terus muncul, kami mengesyorkan anda berjumpa dengan profesional penjagaan kesihatan anda.
error: Content is protected !!