Neurobion, jenama pakar “penjagaan saraf” daripada syarikat P&G Health, ditubuhkan pada tahun 1962 dan dipercayai oleh doktor di seluruh dunia. Jenama ini kini menjadi peneraju dunia dalam produk gabungan vitamin B yang biasanya disarankan untuk digunakan dalam merawat kekurangan vitamin B termasuk kemungkinan gejala neurologi dan juga gejala neuropati periferal. Vitamin B neurotropik adalah campuran vitamin yang memberikan manfaatnya kepada kesihatan sistem saraf.

Jika artikel ini berguna untuk anda, pertimbangkanlah untuk membuat pembelian barangan ini dari stor atau pautan kami. Pembelian anda membantu menyumbang kepada misi kami untuk menyediakan maklumat berguna kepada semua.

NEUROBION (60’S)

RM 27.00

Neurobion mengandungi vitamin neurotropik dengan Vitamin B1, B6 dan B12 yang telah terbukti secara klinikal untuk bertindak dengan berkesan pada saraf untuk melegakan rasa kebas dan sakit saraf. Ia membantu memberi zat untuk menyuburkan sel saraf dan membantu meningkatkan fungsi saraf anda. Pengambilan produk ini menguatkan saraf dan berfungsi sebagai sumber tenaga untuk saraf serta menggalakkan transmisi impuls saraf dan mempunyai kesan menghilangkan rasa sakit. Ia juga membantu menjana semula saraf dan mencegah kerosakan sel saraf.

Duopharma Flavettes Neuroforte 10s

RM4.50

Flavettes Neuroforte digunakan untuk gangguan neurologi, masalah jantung, kekurangan vitamin B12 dan kekurangan vitamin B12. Ia juga membantu masalah mental, anemia, kekurangan tiamin, gangguan neurologi, kekejangan, komplikasi kehamilan dan pelbagai keadaan yang lain. Kandungannya mengandungi vitamin-vitamin B1, B6 dan B12 yang penting untuk menjaga kesihatan saraf dengan melegakan sakit saraf dan mengelakkan rasa kekebasan supaya perkembangan masalah neuropati boleh dirawati dan diperlambatkan.

Neurobion Forte 10s

RM14.36

Dos tinggi vitamin B1, B6 dan B12 yang terdapat dalam Neurobion Forte ditujukan untuk terapi antalgik. Ia juga membantu neuritis berjangkit, trauma dan toksik serta alergi lain biasanya bertindak balas dengan berkesan terhadap dos vitamin yang tinggi ini. Kandungan vitaminnya boleh digunakan untuk rawatan dan pencegahan kekurangan vitamin B seperti beri dan polynuritis. Ia boleh dilarutkan dalam air bermaksud ia membolehkan tubuh anda menyerap vitamin dengan berkesan dan mengeluarkan selebihnya melalui air kencing anda.

Neurovit Forte Tablets 10X10s

RM 40.00

Neurovit Forte digunakan untuk rawatan kekurangan daripada pemakanan vitamin B1, B6 dan B12 ,dan dalam keadaan yang memerlukan neuritis periferal, peningkatan pengambilan alkohol, penyakit hati, hipertiroidisme, jangkitan, penyusuan, kehamilan dan sindrom masalah penyerapan. Kandungan produk ini berada dalam kombinasi yang optimum untuk membantu meningkatkan fungsi saraf, menghilangkan rasa sakit dan sensasi kekebasan di jari dan jari kaki untuk pesakit diabetes dan orang tua.

Dolo Neurobion 10s

RM7.95

Dolo Neurobion merupakan gabungan parasetamol dan vitamin B yang memberikan sinergi kepada beberapa keadaan kesakitan. Antaranya berasal dari kesakitan yang bercampur seperti kesakitan luka kulit, tulang yang patah dengan sakit kompleks komponen neuropatik. Vitamin B1 adalah komponen penting yang membantu membekalkan tenaga kepada sel-sel saraf yang penting untuk mengekalkan keadaan dan fungsinya dengan sihat. Vitamin B6 pula berfungsi sebagai koenzim dalam badan untuk memproses karbohidrat, lemak dan protein untuk menjaga kesihatan keseluruhan badan manakala vitamin B12 membantu metabolisme dan pematangan saraf di dalam badan.

Dyna Vitbion Forte 10 x 10s

RM25.00

Dyna Vitbion Forte mengandungi vitamin B1, B6 dan B12 yang merupakan vitamin-vitamin yang penting untuk membina saraf yang sihat dan membantu memberi kelegaan bagi orang yang menderita daripada masalah saraf periferal, seperti polyneuritis, neuralgias, neuropati diabetes dan neuropati yang disebabkan oleh ubat. Ia meningkatkan fungsi kognitif, mengekalkan nada otot dan fungsi jantung yang baik serta mengurangkan simptom mabuk. Ia juga mencegah penyakit neurologi, penyakit kulit dan melegakan loya dan muntah. Membantu menghasilkan sel darah merah yang berfungsi dan mencegah anemia Produk ini membantu melegakan keletihan, meningkatkan daya ingatan, meningkatkan selera makan, meningkatkan stamina sambil menjaga kesihatan sistem saraf.

Neurobion Kids B Complex Liquid – Powerful Healthy Multivitamin For Children 250ml

RM150.00

Vitamin berkualiti premium untuk kanak-kanak daripada jenama terkenal di dunia, iaitu Neurobion. Ia hanya menggunakan ramuan dan suplemen yang berkualiti tinggi di dalam pembuatan Multivitamin dan B Complex yang hebat ini. Produk ini merupakan sumber vitamin B-Complex yang sihat untuk otak dan pelengkapkan keperluan anak anda terutamanya apabila pemakanan mereka tidak memenuhi keperluan diet mereka. Ia sesuai untuk kanak-kanak berumur 4 tahun ke atas dan perisa Banana Smoothie yang menyegarkan pasti disukai oleh anak anda.

Nordic Naturals Children’s DHA Strawberry (237 ml)

RM 79.90

Nordic Naturals Children’s DHA diperbuat daripada 100% cod Arctic liar dan ia merupakan omega-3 kanak-kanak nombor #1 1 di U.S.A. Formula ini menyokong pembelajaran, perkembangan otak dan sistem saraf untuk kanak-kanak. Produk ini dikaji and didapati berkesan untuk perkembangan otak dan fungsi sistem imuniti yang sihat. Ia bersesuaian untuk kanak-kanak berusia 1-6 tahun dengan pengambilan setengah sudu teh setiap hari bersamaan makanan. Ia mengandungi minyak hati ikan kod arktik dengan rasa strawberi semula jadi, d-alpha tokoferol dan ekstrak rosemary sebagai pengawet semula jadi.

Neurobion Energy 60 Caps

RM 278.00

Produk ini berformulasi eksklusif dipenuhi dengan nutrien bergabungan dengan kumpulan penting vitamin B seperti Vitamin B1-B6 & B12, mineral, zink, kromium dan pelbagai jenis asid amino yang terlibat dalam proses yang berkaitan dengan sintesis otak neurotransmitter. Ia membantu meningkatkan tenaga dan mengurangkan tekanan. Produk ini juga membantu meningkatkan ingatan dan penumpuaan anda sambil menyokong pertumbuhan semula serat saraf dan mylic. Pengambilan produk ini menguatkan saraf dan berfungsi sebagai sumber tenaga.

Puritan’s Pride Complete B (Vitamin B Complex), 100s

RM 123.52

Puritan’s Pride Complete B membantu menyokong metabolisme tenaga dan kesihatan sistem saraf. Kandungan Vitamin B6 di dalam produk ini yang tinggi menyokong fungsi imuniti yang normal. Tahap vitamin B yang normal boleh membantu kesihatan jantung, otak dan tulang. Vitamin B12 khususnya adalah salah satu vitamin B yang paling banyak dikaji kerana peranannya dalam kesihatan secara keseluruhannya dengan penuaan. Oleh itu, produk ini yang dipenuhi dengan kandungan vitamin-vitamin B membantu penjagaan kesihatan anda dengan lebih berkesan.

Summary
10 Produk Neurobion Yang Popular Dan Alternatifnya
Article Name
10 Produk Neurobion Yang Popular Dan Alternatifnya
Description
Neurobion, jenama pakar "penjagaan saraf" daripada syarikat P&G Health, ditubuhkan pada tahun 1962 dan dipercayai oleh doktor di seluruh dunia.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: