Now Reading
10 Produk Atomy Probiotics dan Alternatifnya

10 Produk Atomy Probiotics dan Alternatifnya

Atomy Probiotics

ATOMY Probiotics 10+ dapat membantu anda untuk menjaga kesihatan usus dan pencernaan dalam tubuh anda. Produk ini mengandungi 13 jenis campuran Lactobacillus yang menghalang percambahan bakteria berbahaya dalam pencernaan dan melancarkan pergerakan usus. ATOMY Probiotics 10+ juga diperkaya dengan nutrien dari epal, pisang, strawberi, raspberi, ekstrak halia, dan nutrien pelengkap lain. ATOMY Probiotics 10+ juga mengandungi COLAGEN yang sangat berguna untuk mencegah dan melambatkan permulaan penuaan pramatang.

Atomy Probiotics

Atomy Probiotics 10+

RM59.90

ATOMY Probiotics 10+ dapat membantu anda untuk menjaga kesihatan usus dan pencernaan dalam tubuh anda. Produk ini mengandungi 13 jenis campuran Lactobacillus yang menghalang percambahan bakteria berbahaya dalam pencernaan dan melancarkan pergerakan usus. ATOMY Probiotics 10+ juga diperkaya dengan nutrien dari epal, pisang, strawberi, raspberi, ekstrak halia, dan nutrien pelengkap lain.

ATOMY Probiotics 10+ juga mengandungi COLAGEN yang sangat berguna untuk mencegah dan melambatkan permulaan penuaan pramatang.

Atomy Probiotics

BiO-LiFE AB Adult Gold Pre&Pro 30s

RM52.00

A.B. Adult Gold Pre & Pro adalah formulasi 3-dalam-1 yang mempunyai prebiotik dan probiotik, yang dikenali sebagai synbiotic. Ia mengandungi 2 strain probiotik (Lactobacillus plantarum LP01 dan Bifidobacterium lactis BB12) dan prebiotik inulin-oligofructose.

A.B. Pra & Pro Adult Gold dapat membantu meningkatkan kesihatan usus, meningkatkan pergerakan usus, dan meningkatkan penyerapan nutrien. Ini sangat penting bagi warga emas.

Dewasa: Ambil 1 sachet setiap hari sebelum makan. Campurkan dengan air.

Atomy Probiotics

NuvaPro Probiotic Powder 2g 30’s

RM121.50

NuvaPro ™ mengandungi Lactobacillus fermentum PCC®, probiotik strain tunggal yang unik dan dipatenkan. Lactobacillus fermentum PCC® atau PCC® adalah salah satu probiotik terbaik di dunia.

Ini memenuhi semua kriteria probiotik bermanfaat seperti yang ditetapkan oleh panel pakar Pertubuhan Makanan & Pertanian Bersatu Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (FAO) / Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) (2002).

Ciri PCC® yang paling hebat dikaitkan dengan kemampuannya untuk memodulasi sistem imun selain mengatur keadaan gastrousus yang bermasalah.

Manfaat Terbukti Secara Klinikal dari Lactobacillus fermentum PCC®

Fungsi Imun

• Dermatitis Atopik (Ekzema) – Kanak-kanak yang menerima rawatan PCC® menunjukkan peningkatan yang ketara (92%) pada gejala ekzema atopik sederhana hingga teruk.

• Jangkitan – Rawatan PCC® berkesan untuk melawan jangkitan sehingga mengurangkan tempoh penyakit dan keparahan jangkitan (. Pernafasan, saluran urogenital).

• Lain-lain – Manfaat imun PCC® meluas ke Sistem Kekebalan Mukosa Biasa, untuk membantu memperbaiki keadaan atopik lain seperti hidung sensitif, rinitis alergi, dan sinusitis.

Dos yang disyorkan:

Untuk kanak-kanak di bawah umur enam tahun – Ambil setengah sachet setiap hari.

Untuk kanak-kanak berumur enam tahun ke atas dan orang dewasa – Ambil satu sachet setiap hari

Nature’s Way Adult Probiotic Chocolate 50’s

RM39.00

Cara mudah & lazat untuk mengambil probiotik setiap hari! Supplemen ini adalah cara yang terbaik untuk menyokong kesejahteraan umum, dan kerana rasanya sangat sedap dan sesuai untuk seisi keluarga.

Nature’s way Probiotic Choco Nalls menggabungkan 1 bilion probiotik mesra di setiap chocoball dan merangkumi L. acidophilus dan B. lactis – dua probiotik, ditambah prebiotik untuk menyokong pengambilan probiotik.

Ia menggunakan formula coklat khas, bukan hanya kerana rasanya yang halus, tetapi juga kerana ia menganggap bahawa probiotik hidup lebih baik didalam produk tenusu. Nikmati 1-2 bola probiotik choc setiap hari.

Kordel’s Protect Probiotic Powder 20S

RM56.00

Produk ini mengandungi sebanyak 10 bilion CFU probiotik premium HOWARU® yang terbukti secara saintifik, ia terbukti dengan dokumentasi klinikal yang kukuh dan hasil kajian yang menyeluruh.

Dikembangkan oleh saintis Dupont Danisco, probiotik HOWARU® Protect double strain unik ini telah dikaji dalam meningkatkan kesihatan pencernaan dan menguatkan imuniti. Ia boleh bertahan di saluran gastro-usus dan dapat dikesan sehingga dua minggu setelah dimakan. Ambil dua sachet sehari dan simpan pada suhu bilik.

Enterogermina Liquid Probiotic 5ml x 20 vials

RM81.00

Enterogermina® adalah probiotik yang berguna untuk pengurusan ketidakseimbangan bakteria usus kerana pelbagai sebab.

Ia digunakan untuk menyelesaikan masalah cirit-birit secara berkesan dan untuk merawat perubahan bakteria usus. Enterogermina® mengembalikan keseimbangan usus yang berubah semasa cirit-birit atau semasa terapi dengan antibiotik atau kemoterapi.

Dos:

 • Untuk bayi, 1-2 botol mini setiap hari diberikan secara berkala.
 • Untuk kanak-kanak, 1-2 botol mini atau 1-2 kapsul sehari harus diberikan secara berkala.
 • Untuk orang dewasa, 2-3 botol mini atau 2-3 kapsul sehari. Penggunaan oral eksklusif.

Ikuti arahan seperti yang diarahkan oleh doktor anda. Setiap bungkus Enterogermina® mengandungi 10 botol mini.

.

GKB G-Pro Capsules 60S

RM90.00

GKB G-Pro mengandungi 8 jenis probiotik yang berbeza hingga 50 Billion CFU / kapsul, dos probiotik yang kuat untuk membantu masalah pencernaan yang lebih kronik seperti sindrom iritasi usus, masalah sembelit dan cirit-birit.

Minum 1 kapsul sekali sehari atau seperti yang disyorkan oleh doktor atau ahli farmasi, Sebaiknya selepas makan. Minum secara langsung.

Biolife Imunix 3 X 10S

RM95.00

Imunix mengandungi 2 strain probiotik dalam satu kapsul iaitu Lactobacillus acidophilus NCFM® dan Bifidobacterium lactis BL-04. Kedua-dua strain probiotik bekerjasama untuk meningkatkan pertumbuhan bakteria bermanfaat. Ia sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa yang ingin mengekalkan kesihatan badan.

Imunix membantu mengekalkan keseimbangan mikroflora dan menyokong pelbagai fungsi badan melalui bantuan Lactobacillus acidophilus NCFM®, Bifidobacterium lactis BL-04.

Dos:

 • Dewasa dan kanak-kanak berumur 12 tahun ke atas: 1 kapsul sekali sehari diambil dengan makanan.
 • Kanak-kanak berumur 2 – 12 tahun: 1 kapsul sekali sehari dengan menanggalkan kapsul dan memasukkan isinya ke dalam botol susu, jus, atau air

21st Century Probiotics 30s

RM17.62

Probiotik baik untuk mengekalkan mikroflora usus yang sihat Semasa makan, kami memperkenalkan patogen yang tidak diingini ke dalam sistem pencernaan kita.

Bakteria “probiotik” Probiotik ini akan melawan dan bertindak sebagai sistem pertahanan. Apabila bakteria baik tidak berada pada tahap yang sesuai, dan ketika bakteria jahat menguasai perut anda, segala masalah kesihatan dapat terjadi.

Ini termasuk gas, kembung, toksisitas usus, sembelit, gastrik, dan kekurangan zat makanan yang sekali lagi membawa kepada pelbagai penyakit.

Probiotik 21st Century ini mengandungi 8 bilion “bakteria mesra”, dari empat jenis:

 • -Lactobacillus Acidophilus – 2 bilion cfu / 100mg
 • -Lactobacillus Salivarius – 2 bilion cfu / 100mg
 • -Bifidobacterium Bifidum – 2 bilion cfu / 100mg
 • -Streptococcus Thermophilus – 2 bilion cfu / 100mg 8 bilion

Opceden Kids Yogurt Milk With Probiotics

RM74.15

Produk ini mengandungi 4 bilion CFU probiotik

 • > Lactobacillus acidophilus
 • > Bifidobacterium longum
 • > Bifidobacterium lactis
 • > Prebiotik (Inulin)

Prebiotik bertindak sebagai bahan bakar yang tidak dapat dicerna yang boleh diberi makan oleh probiotik.

Kedua-duanya bekerjasama untuk mengekalkan sistem pencernaan yang sihat.

Faedah:

 • Membantu melawan patogen dan memperbaiki gastroenteritis
 • * Mempercepat proses pemulihan dari kesan sampingan dari antibiotik dan ubat lain
 • * Meningkatkan imuniti
 • * Membantu pengawalan sistem usus dan mengurangkan cirit-birit dan melegakan sembelit
 • * Meningkatkan kesihatan mulut
 • * Pengawalan emosi yang lebih baik
 • * Meningkatkan kemampuan belajar
error: Content is protected !!