lip balm

Tujuan semua pemakaian lip balm, adalah untuk melindungi bibir. Mereka mengandungi bahan pelembap (seperti jeli petroleum, shea butter, atau lanolin) yang mencegah kehilangan air. Wax ditambah untuk membantu balsem bibir melekat di bibir.

Avene Lip Balm

RM27.00

Avene Cold Cream Nourishing Lip Balm membantu  menyuburkan bibir anda dengan sifat menghidrat dengan krim sejuk. Formulasi yang kaya ini menyuburkan bibir kering dan pecah-pecah, dan menjadikan kulit menjadi pelindung emolien yang melindungi daripada serangan luaran. Sesuai untuk bayi, kanak-kanak, dan orang dewasa. Antioksidan yang berkhasiat dengan tekstur berkrim untuk melembutkan kulit dan tindakan semula jadi krim sejuk, bibir menjadi licin dan diperbaiki.

Sugarbelle Lip Balm

RM19.00

Sugarbelle Lip Balm Honey Berry. Pelembut bibir ini menghidratkan bibir yang memberikan kelembapan sehingga 24 jam dan kilauan lembut.  Memberikan kelembapan kepada permukaan bibir. Memperbaiki struktur sel pada permukaan bibir. Mengembalikan warna bibir anda kepada warna yang asal. Menjadikan penampilan kita kelihatan begitu natural atau semulajadi. Semestinya bebas dari Paraben merbahaya.

Nivea Lip Balm

RM14.10

NIVEA Pearly Shine Lip Balm meningkatkan keindahan semula jadi bibir anda. Rumusan dengan ekstrak mutiara dan sutera terpilih memperindah bibir anda dengan kelembapan tahan lama dan kilauan mutiara yang indah, menjadikan bibir anda lembut dan halus. Ia hadir dengan aroma buah yang sedap dan warna kilauan buah yang halus! Formula unik yang diperkaya dengan pigmen berkilauan serta merta meleleh ke bibir anda dan menjadikannya lembap selama 24 jam. Ia meluncur dengan sekata dan mudah untuk sentuhan warna berkilat.

Silkygirl Lip Balm

RM10.90

SILKY Lips Multivitamin Lip Balm; Candy Pink. Balsem bibir yang sangat berpigmen dan melembapkan dalam format pensil yang boleh ditarik balik. Formula tahan lama, ringan di bibir dan diperkaya dengan Vitamin A, C dan E untuk memastikan bibir sihat dan kenyal. Formula tidak mengandungi wangian, paraben dan karmin. Tidak diuji pada haiwan. Pelembap bibir ini meluncur di bibir yang sangat halus, memberikan rasa berkrim dan lembut. Ia tidak pernah melekit, melekit atau berat. Bibir lebih halus, awet muda, kenyang dan lembap.

Sebamed Lip Balm

RM15.90

Sebamed Lip Defense Cherry. Sebamed’s SPF 30 Lip Balm, berfungsi untuk menyokong & melindungi fungsi penghalang semula jadi mantel asid kulit tanpa bahan pengawet. Terapi bibir lengkap dalam formula pelindung. Balsem bibir yang sangat berkhasiat yang tahan terhadap sinar UVA / UVB yang kuat, sambil memastikan keseimbangan kelembapan optimum dan Perlindungan Tiga Kali. Merawat bibir kering dan pecah-pecah dengan cepat dan berkesan, mengurangkan kerengsaan dan keradangan dengan vitamin E.

Uriage Lip Balm

RM26.80

Uriage Moisturizing Lip Balm. Balsem bibir penjagaan harian untuk bibir kering, pecah-pecah dan rapuh. Ia adalah tongkat pembaikan dan pertumbuhan semula untuk menyuburkan, menenangkan dan melindungi bibir daripada serangan harian (radikal bebas). Nutrisi yang baik untuk bibir kering, melindungi dari serangan luaran. Memulihkan bibir yang rosak dan lemah. Sangat kaya dan berkrim yang memenuhi bibir anda dengan rasa gembira. Tidak pecah atau cair.

Etude House Lip Balm

RM36.00

ETUDE HOUSE Soon Jung Lip Balm. Dibuat khas untuk kulit sensitif, ia mengandungi formula hypoallergenic yang tidak mengandungi perengsa atau wangian. Pelembut bibir ini juga mengandungi bahan penghidratan seperti panthenol dan madecassoside untuk menenangkan dan melembapkan bibir, menjadikannya lembut dan sihat. Balsem bibir setiap hari yang diformulasikan tanpa bahan pewangi menjadikan bibir sentiasa lembap.

Mentholatum Lip Balm

RM12.10

Mentholatum Natural Treatment Lipbalm. Formulasi yang lebih lembut memberikan kelembutan yang halus. Bahan pelembap semula jadi, lebih lembut di bibir. Bebas pewarna dan pewangi tiruan. Ekstrak Vitamin E dan Aloe membantu menjaga bibir lembut dan licin. Perlindungan UV. Sesuai untuk bibir sensitif. Pakai setiap hari untuk mendapatkan bibir yang lembap !

Eucerin Lip Balm

RM21.00

Eucerin Lip Active telah dirumus khas untuk bibir kering, kasar dan sensitif. Dexpanthenol dan Vitamin E menenangkan, melembapkan dan melindungi daripada faktor luaran setiap hari seperti pendedahan UV dan penghidratan rendah. Sapukan secara berkala untuk bantuan cepat dan perlindungan berterusan. Menjaga dan melindungi bibir kasar dan retak dengan cepat terutama untuk bibir sensitive. Keberkesanan dan toleransi kulit yang sangat baik. Terbukti secara klinikal. Dengan SPF 15. Sangat menyenangkan di bibir. Tidak meninggalkan rasa berminyak dan memberikan pelembap yang mencukupi. Sapukan pada bibir untuk kesan pelembapan.

QV Lip Balm

RM19.00

QV Lip Balm. Membantu menenangkan, melembapkan dan melindungi bibir kering atau retak dari kerosakan akibat cahaya matahari. Sesuai untuk kulit sensitif. Bebas minyak wangi, bebas warna, bebas rasa, memenuhi keperluan dan sesuai dengan keadaan yang paling teruk. Balsem bibir yang sangat berkhasiat yang tahan terhadap sinar UVA / UVB yang kuat dengan SPF 30.

Summary
10 produk Lip Balm yang terdapat di pasaran
Article Name
10 produk Lip Balm yang terdapat di pasaran
Description
Bilakah kali terakhir anda benar-benar teruja dengan lip balm? Mungkin pada suatu ketika dahulu. Dunia lip balm telah berjalan jauh sejak zaman sekolah menengah anda, dan formula hari ini kini tersedia berwarna atau tipis; tahan lama atau cepat kering; dan murah atau mahal.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: