Now Reading
10 Produk Kecantikan Dari Deeja Cosmetic dan Alternatifnya

10 Produk Kecantikan Dari Deeja Cosmetic dan Alternatifnya

Deeja Cosmetic

Deeja Cosmetic adalah satu produk yang dirumus khas daripada bahan-bahan semulajadi dan herba-herba terpilih. Ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit seperti kulit sensatif, jerawat, jeragat, pigmentasi, berminyak di zon T, ‘black head’, bintik-bintik halus di muka dan lain-lain lagi. Ia mampu membantu merawat segala masalah kulit wajah korang. Deeja Cosmetic ni memang sesuai digunakan untuk peringkat umur 16 tahun dan keatas dan diperbuat daripada 100% bahan halal dan boleh dibawa solat.

Sabun Pembersih Muka

RM8.99

Deeja Cosmetic adalah satu produk yang dirumus khas daripada bahan-bahan semulajadi dan herba-herba terpilih. Ianya sangat sesuai untuk semua jenis kulit seperti kulit sensatif, jerawat, jeragat, pigmentasi, berminyak di zon T, ‘black head’, bintik-bintik halus di muka dan lain-lain lagi. Ia mampu membantu merawat segala masalah kulit wajah korang. Deeja Cosmetic ni memang sesuai digunakan untuk peringkat umur 16 tahun dan keatas dan diperbuat daripada 100% bahan halal dan boleh dibawa solat.

Collagen Soap

RM8.99

Collagen Soap dari Nurraysa ini dirumus khas 100% organik , bebas dari bahan kimia yg boleh merosakkan kulit, sangat sesuai untuk wanita mengandung yang tercari-cari pencuci muka yg sesuai ketika hamil, dihasilkan melalui campuran glycerin yg menghasilkan buih-buih halus tanpa merosakkan kulit muka & melembabkan kulit wajah. Collagen Soap dari Nurraysa ini membantu menyelesaikan masalah kulit muka dan berfungsi untuk menganjalkan kulit muka, mengurangkan jerawat dan parut. Kandungan susu kambing sesuai untuk semua jenis kulit dan muka yang sensitif. Susu kambing juga membantu dalam mencerahkan kulit dan mencegah bintik-bintik hitam.

Toner Nano

RM17.99

Toner Nano Deeja Cosmeticini pula dipakai selepas mencuci muka. Ambil kapas bersih dan titiskan 2-3 titis dan tepuk atau sapukan dikawasan wajah secara lembut. Ianya berfungsi untuk melembabkan kulit sepanjang hari , mengecilkan liang pori yang besar dan juga menjadikan kulit lebih segar dan terasa bersih untuk melakukan aktiviti harian. Toner Nano ini juga dapat mengimbangi pH kulit kita. Kandungan utamanya ialah Aloe Vera dan Air Mawar. 

Multi – Solution Revitalizing Skincare Series

RM17.99

Multi – Solution Revitalizing Skincare Series  adalah produk yang dirumus khas untuk membantu merawat kulit wajah akibat tersalah memakai produk yang mengandungi bahan kimia berbahaya. Selain itu juga, produk ini dapat membantu menghilangkan jerawat, jeragat, parut dan bintik hitam pada wajah anda. Produk ini boleh mengecilkan liang pori dan menyerikan lagi kulit yang kusam. Penggunaan yang konsisten dapat memberikan wajah anda kelihatan berseri sepanjang masa.

Krim Siang

RM17.99

Krim Siang Deeja Cosmetic adalah produk yang mempunyai kandungan Minyak Biji Anggur dan Serbuk Mutiara serta memberi perlindungan secara optimun dengan kandungan SPF nya yang tinggi untuk memberi perlindungan dari sinar UV. Krim Siang Deeja Cosmetic mempunyai tekstur krim siang yang ringan dan sangat sesuai dengan semua  jenis warna kulit. Penggunaan yang konsisten akan dapat menghasilkan wajah anda bertambah cantik dan juga kelihatan berseri sepanjang masa.

Wardah Lightening Day Cream

RM17.99

Wardah Lightening Day Cream adalah produk untuk kulit yang lebih cerah dan lembut. Dirumus khas dengan SPF 30 dan PA +++ untuk Perlindungan UV semasa anda melakukan aktiviti seharian di bawah terik matahari. Wardah Lightening Day Cream diperkaya dengan MoistBright Actives (Licorice, Vitamin B3, dan Allantoin) yang secara intensif berfungsi untuk proses pencerahan sambil melembapkan kulit anda. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit. Cara penggunaanya anda hanya perlu sapukan pelembab ke wajah dan leher dengan jari anda.

Krim Malam

RM17.99

Krim Malam Deeja Cosmetic ini adalah produk untuk dipakai pada waktu malam sebelum tidur. Ianya membantu kulit anda untuk merawat kulit yang rosak, mencegah jerawat dan memudarkan jeragat. Dalam masa yang sama, ianya juga berfungsi untuk memulihkan cela pada kulit agar kulit kembali berseri. Krim Malam Deeja Cosmetic mempunyai minyak Jojoba yang memang sangat bagus untuk kulit anda. Krim Malam Deeja Cosmetic mempunyai tekstur seperti gel lembut yang mudah disapu dan tidak memedihkan muka seperti kebanyakan krim malam lain yang mempunyai merkuri.

Wardah Lightening Night Cream

RM16.99

Wardah Lightening Night Cream adalah produk sebagai pelembap malam untuk membantu mencerahkan wajah semasa anda tidur. Wardah Lightening Night Cream akan menghasilkan kulit ada supaya kelihatan lebih cerah dan kenyal serta membantu kulit yang tidak sekata. Produk ini diperkaya dengan 7 White Actives, Vitamin E, serta AHA. Selain itu, Wardah Lightening Night Cream sangat sesuai dipakai dengan semua jenis kulit. Penggunaan yang konsisten dapat menghasilkan kulit yang cantik pada wajah anda.

Krim Nano (Night)

RM17.99

Krim Nano (Night) adalah produk yang diperbuat  daripada kunyit dan minyak jojoba yang semestinya banyak kebaikan. Jika anda aplikasi pada muka ia akan Nampak kesan kuning. . Kunyit berfungsi untuk hilangkan jeragat/ pigmentasi, hilangkan sel kulit mati, hilangkan parut jerawat dan menaikkan aura wajah. Minyak jojoba pula mampu bertindak untuk penyerapan dengan cepat tanpa menyumbat pori-pori kulit dan menjaga keseimbangan ph yang normal pada kulit. 

Syahirah Korean Secrets White Glow Night Cream

RM19.20

Syahirah Korean Secrets White Glow Night Cream merupakan produk yang membantu memberikan kelembapan pada kulit anda. Ia mempunyai tekstur lembut dan tidak berminyak yang akan membuat kulit anda berasa segar dan bersih sebelum tidur. Syahirah Korean Secrets White Glow Night Cream membawa anda ramuan yang dipilih dengan teliti dari Pulau Jeju di Korea. Diformulasikan dengan bahan pemutih dari bunga Tri-Flower Essence – Cherry Blossom, Lotus & Camelia, SYAHIRAH White Glow dikembangkan untuk membantu memutihkan kulit dan menjadikannya kelihatan lebih cerah! Syahirah Korean Secrets White Glow Night Cream membantu mencerahkan sambil memberikan kelembapan pada kulit anda

error: Content is protected !!