Jojoba Oil malaysia
Minyak Jojoba adalah ramuan kecantikan yang hebat. Sebilangan besar produk kecantikan mempunyai minyak jojoba dalam senarai ramuannya.

Sebilangan besar produk kecantikan mempunyai jojoba oil Malaysia dalam senarai ramuannya kerana ia adalah ramuan kecantikan yang hebat.

Ini kerana ia adalah jenis minyak yang paling hampir dengan minyak yang dihasilkan kulit manusia, ia membantu menyembuhkan dan melindungi kulit dari toksin luar.

Oleh itu, jojoba oil Malaysia dalam produk kosmetik bertindak sebagai pengganti sebum manusia. Berikut adalah beberapa produk jojoba oil untuk seluruh badan anda!

1. Hairdepot Jojoba Oil

Hairdepot Jojoba Oil berfungsi untuk melembapkan rambut selepas memakainya. Jojoba Oil Malaysia juga membantu menghilangkan kerak dan kelemumur tanpa menghilangkan kelembapan kulit kepala anda.

Kulit kepala yang bersih akan memastikan keseimbangan minyak dan kelembapan semula jadi terjaga untuk kesihatan yang berterusan.

Hairdepot Jojoba Oil

2. Claire Organics Lavender Rosemary Hair & Scalp Treatment Oil

Minyak rawatan Claire Organics menghidupkan semula pertumbuhan rambut dan sesuai untuk semua jenis rambut yang mengalami keguguran rambut.

Ia membantu menyuburkan rambut dan membantu mencegah rambut daripada gugur. Jojoba Oil Malaysia ini juga berkesan meningkatkan peredaran darah pada kulit kepala untuk membantu pertumbuhan rambut.

Bahan-bahan minyak rawatan ini termasuklah minyak zaitun dara organik, minyak kelapa dara organik, minyak jojoba emas serta minyak pati lavender dan rosemary.

Claire Organics Lavender Rosemary Hair & Scalp Treatment Oil

3. Burt’s Bees Complete Nourishment Facial Oil

Produk Jojoba Oil Malaysia yang diperkaya dengan jojoba diuji secara dermatologi, memberikan kulit anda dos asid lemak, antioksidan.

Manakala vitamin penting sebagai anti-penuaan yang kuat untuk menjadikan kulit anda licin, terhidrat dan kembali segar.

Campuran minyak wajah Burt’s Bees telah terbukti secara klinikal mengurangkan penampakkan kedutan dan garis halus – menjadikannya ideal untuk jenis kulit yang matang.

Burt’s Bees Complete Nourishment Facial Oil

4. Biofinest Pure Jojoba Oil – 100% Organic Oil

Minyak Jojoba mempunyai banyak kegunaan, dan salah satunya adalah ia berfungsi dengan baik sebagai minyak urut. Urut ke kulit anda setiap kali anda memerlukan sedikit tenaga. I

a dikatakan dapat menghilangkan tekanan dan kegelisahan, meningkatkan sistem imun dan bertindak sebagai detoksifikasi yang kuat.

Ia juga berfungsi dengan baik untuk menyembuhkan luka terbakar, parut, kedutan dan stretchmark.

Biofinest Pure Jojoba Oil – 100% Organic Oil

5. Organic Jojoba Oil

Produk Jojoba Oil Malaysia sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit berminyak sehinggalah kulit sensitif. Sesuai digunakan sebagai minyak wajah kerana tekstur halus membolehkannya mudah diserap oleh kulit.

Selain itu, ia mengandungi asid lemak tinggi yang penting seperti Omega 6 & 9 dan sifat antioksidan kuat yang mempunyai faedah berikut: –

  • Memperbaiki stretch mark
  • Mengurangkan parut & luka bakar
  • Membantu dengan cahaya matahari
  • Mengurangkan garis halus & kedutan
Organic Jojoba Oil

6. Radha Jojoba Oil

Radha Jojoba Oil Malaysia mempunyai asid lemak penting dan Vitamin E. Apabila digabungkan, semua bahan membantu penyembuhan kulit kering, gatal, psoriasis dan juga rosacea.

Oleh kerana minyak Jojoba menyerupai sebum semula jadi tubuh, ia telah digunakan untuk menyeimbangkan pengeluaran minyak dan melembapkan jauh di bawah kulit.

Radha Jojoba Oil

7. Rosehip Facial Oil & Jojoba Facial Serum

Kembalikan keseimbangan minyak semula jadi kulit anda dengan campuran minyak pencinta kulit yang menyegarkan ini.

Minyak berkhasiat ini membantu mencegah jerawat dan mengatur pengeluaran minyak pada jenis kulit berminyak. Ia juga mempunyai sifat anti-penuaan dan sangat bagus untuk semua jenis kulit.

Rosehip Facial Oil & Jojoba Facial Serum

8. Forever Living Aloe Jojoba Shampoo & Conditioning Rise

Aktiviti enzimatik syampu aloe jojoba melenyapkan sel-sel mati, menguatkan folikel rambut dan papila di samping membekalkan saponin untuk menguatkan rambut dan melebatkan.

Ini menjadikan rambut anda lebih mudah disikat. Gunakan syampu ini bersama perapi untuk sifat pelembap tambahan dan perlindungan daripada rambut bercabang!

Forever Living Aloe Jojoba Shampoo & Conditioning Rise

9. Skin Food Jojoba Oil Nail Essence

Jojoba Oil Nail Essence ini melembapkan kutikula, menguatkan kuku dan menjadikan kuku bersinar. Dengan penggunaan berterusan, ia berkesan untuk memperbaiki kuku kering dan rapuh secara kekal.

Saiznya yang kecil juga memudahkan untuk dimasukkan ke dalam beg tangan walau di mana pun dan sangat berguna semasa penerbangan ketika udara di dalam pesawat mulai mengeringkan kulit anda.

Skin Food Jojoba Oil Nail Essence

10. Now Foods 100% Organic Jojoba Oil

Mahukan janggut yang lebih lebat atau kenal rakan yang memerlukan? Kini Jojoba Oil dari Foods adalah produk yang bagus untuk membantu anda melakukannya.

Jojoba Oil disapu di akar rambut untuk menambah kelebatan dan menjadikan janggut kelihatan lebih lebat.

Urut sedikit minyak pada janggut anda untuk mendorong aliran darah yang lebih baik dan meningkatkan kesihatan rambut.

Walau bagaimanapun, minyak ini hanya akan menambah kelebatan jika rambut anda secara semula jadi lebat.

Now Foods 100% Organic Jojoba Oil

SUMBER

  • https://findgoodbuy.com/best-hair-oil-malaysia/
  • https://productnation.co/my/beauty/24519/best-jojoba-oil-product-malaysia/
  • https://theolivetree-organic.com/products/organic-jojoba-oil
Summary
Produk berasaskan minyak jojoba
Article Name
Produk berasaskan minyak jojoba
Description
Sebilangan besar produk kecantikan mempunyai jojoba oil Malaysia dalam senarai ramuannya kerana ia adalah ramuan kecantikan yang hebat.
Publisher Name
Ceria Sihat
Tagged: