Now Reading
10 Produk HADA LABO Terbaik 2020 Dan Alternatifnya

10 Produk HADA LABO Terbaik 2020 Dan Alternatifnya

Produk Hada Labo Terbaik

Produk penjagaan kulit pelembap HADA LABO disertakan dengan asid hialuronik luar biasa untuk menghidrat kulit secara intensif.

Menggunakan teknik menenangkan inspirasi Jepun, produk HADA LABO merupakan sebahagian dari rutin berkhasiat yang memanjakan kulit anda sambil meningkatkan kesihatan kulit anda.

Menyegarkan, menghidupkan semula, dan menghidratkan semula dengan pendekatan HADA LABO untuk kulit yang lebih lembut dan licin. Mari lihat 8 produk HADA LABO terbaik dan alternatifnya.

HADA LABO Goku-jyun Face Wash

RM26.50

Kekalkan kelembapan semula jadi kulit anda semasa anda mencuci. Picitan yanng kecil mampu menjadi berbuih dengan banyak, kemudian dibilas – tanpa mengeringkan kulit anda.

Digunakan pagi dan malam, ini adalah permulaan yang mewah namun praktikal untuk kulit yang lebih lembut.

La Roche Posay Effaclar Foaming Gel Cleanser

RM67.92

Pembersih muka ini boleh membersihkan kulit yang berminyak dan kulit berjerawat dengan berkesan. Ia mengandungi Thermal Spring Water dan Zinc PCA untuk melegakan kulit dan mengawal selia pengeluaran sebum. Ia juga membersihkan kulit tanpa mengganggu tahap keseimbangan pH.

HADA LABO Goku-jyun Foaming Face Wash

RM32.90

Menjaga kelembapan semula jadi kulit anda semasa anda mencuci. Berbuih seketika dan senang diurut, membersih menggunakannya tanpa mengeringkan kulit anda.

Gunakan pagi dan malam untuk permulaan yang mewah namun praktikal untuk kulit yang lebih lembut.

Neutrogena Deep Clean Acne Foam Cleanser

RM25.50

Pembersih muka ini digunakan untuk menentang jerawat. Ia mengandungi anti-bakteria dan anti-mikrob Isopropyl Methylphenol (IPMP). Pencuci muka ini juga mengandungi glicerin untuk memastikan pengekalan kelembapan pada kulit dan tidak mempunyai alkohol untuk mengelakkan kekeringan kulit.

HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion

RM56.10

Menghidrat kulit anda dengan serta-merta. HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion harus digunakan selepas mencuci dengan HADA LABO Goku-jyun Face Wash dan berfungsi sebagai asas rutin pelembap anda.

Walaupun kelihatan jelas seperti toner atau makeup remover, sebenarnya ia pelembap yang membantu menyiapkan kulit anda untuk penyerapan produk HADA LABO dengan lebih baik.

Sebenarnya, HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion boleh digunakan sebagai pelembap sahaja.

Atau, jika anda merasakan kulit anda memerlukan kelembapan tambahan setelah menyerap HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion, ikuti dengan Goku-jyun:

  • Serum
  • Milk
  • Cream

— atau gabungkan ketiga-tiganya, bergantung pada tahap keperluan pelembap anda.

Neutrogena Hydro Boost Clear Lotion

RM34.60

Lotion ini dapat mengunci kelembapan di dalam kulit sehingga kulit terhidarasi. Ia juga dengan inovatif “Progressive Release System” mempunyai formula kepekatan asid hyaluronic tulen secara aktif.

HADA LABO Goku-jyun Light Lotion

RM56;10

Menghidrat kulit anda dengan serta-merta. HADA LABO Goku-jyun Light Lotion harus digunakan selepas mencuci dengan HADA LABO Goku-jyun Face Wash dan berfungsi sebagai asas rutin pelembap anda.

Walaupun kelihatan jelas seperti toner atau penghilang solek, sebenarnya pelembap yang membantu menyiapkan kulit anda untuk penyerapan produk HADA LABO yang lebih baik.

HADA LABO Goku-jyun Lotion Light juga boleh digunakan sebagai pelembap mandiri dengan tekstur yang lebih ringan daripada HADA LABO Goku-jyun Lotion.

Anda boleh memilih HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion atau Light Lotion, bergantung pada pilihan anda.

Clinelle Pure SWISS Hydracalm Lotion

RM56.30

Clinelle PureSWISS Hydracalm Lotion adalah lotion wajah yang memiliki super light and water-like texture. Lotion ini bermanfaat untuk memberi nutrisi, menghaluskan dan menganjalkan  kulit kita. Lebih dari itu, lotion ini juga mempunyai hydrating power yang mampu untuk mengecilkan pori – pori dan meningkatkan kemampuan penyerapan kulit

Hada Labo Gokujyun Super Hyaluronic Acid Hydrating Milk

RM48.00

Hidratkan kulit anda dengan kelembapan dengan mengunci daya penghidratan daripada HADA LABO Goku-jyun Clear Lotion.

Ia menyediakan penghidratan yang mendalam, berkhasiat dan menghaluskan kulit untuk wajah dan leher anda. Tekstur ringannya sangat sesuai untuk rutin harian anda.

Untuk pelembap yang lebih mendalam, gunakannya sebelum menggunakan Goku-jyun Milk, atau ikuti dengan Goku-jyun Cream.

Tunggu sehingga produk diserap sepenuhnya, kemudian teruskan dengan rutin kecantikan harian anda.

Kose Moist Hydrating Milky Lotion

RM62.90

Lotion wajah dengan teksture yang ringan ( milky ) melembabkan dan menjadikan kulit terasa lebih lembut. Ia mengandungi fermentasi 3 bahan.

Ekstrak fermentasi brown sugar dapat mengumpulkan dan mengunci kelembapan.

Ekstrak fermentasi Asam Hyaluronate untuk melembabkan kulit.

Ekstrak fermentasi susu soya dapat mempercantik muka.

Hada Labo Hydrating (Gokujyun) Cream

RM59.90

Melembapkan wajah dan leher dengan kuat, menjadikan kulit anda lembap dan lebih lembut. Ia mengunci kelembapan, meningkatkan daya pemulihan semula jadi kulit anda.

Formulasi yang pekat dan mewah, sangat sesuai untuk digunakan pada waktu malam;

— tetapi ia juga dapat digunakan pada siang hari, terutama ketika anda memerlukan pelembap tambahan yang kuat atau perlindungan terhadap keadaan yang kasar.

CETAPHIL MOISTURIZING CREAM

RM68.90

Cetaphil Moisturizing Cream ini adalah satu produk yang berfungsi untuk melembapkan permukaan kulit kita. Ianya memberi penghidratan yang tahan lama pada kulit kita dan menjadikan ia lembut dan lembap.

 Manfaat moisturizer ini :

  1. Membentuk lemak pada permukaan kulit sehingga kulit menjadi halus, lentur, serta mengurangi penguapan air dari sel kulit.
  2. Membuat kulit menjadi lebih kenyal dan bersinar.
  3. Membantu untuk mempertahankan struktur dan fungsi dari faktor usia.
  4. Mencegah kekeringan dan kerusakan kulit akibat faktor eksternal seperti udara kering, AC, sinar matahari dan angin.

Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Essence

RM81.50

Serum HADA LABO Goku-jyun menyasarkan bahagian penting dengan pelembap tambahan.

Formulasi yang sangat pekat ini meningkatkan hasil, mengubah kawasan muka atau leher anda yang paling kering menjadi kulit yang halus dan mulus.

Sapukan pada waktu pagi atau malam dengan teknik menepuk HADA LABO, yang mengunci HADA LABO Goku-jyun cream dalam kulit.

Rosken Bio Serum

RM32.90

Serum brand Rosken ini dapat membantu mengurangkan dan merawat keadaan kulit yang tipikal seperti rupa regangan, parut jerawat batu, keadaan kulit yang tidak sekata, kulit yang sangat kering dan kulit yang sedang mengalami penuaan.

Hada Labo Gokujyun Ultimate Moisturizing Face Mist

RM14.13

Segera menghidupkan dan menyegarkan — pada bila-bila masa, di mana sahaja.

Hebat untuk gaya hidup dalam perjalanan anda, terutamanya dalam iklim yang panas dan persekitaran kering seperti pejabat dan kapal terbang.

Saiz 1.5 fl oz yang padat (yang memenuhi syarat TSA untuk bagasi) sesuai digunakan dalam perjalanan atau menyimpan di meja anda untuk semburan hidrasi.

Kabus halus mudah diserap, dan bahkan boleh digunakan untuk mengunci atau menyegarkan solekan anda sepanjang hari tanpa cela.

Watsons Water 360 Mineral Spring Hydrating Spray

RM19.90

Produk spray ini dapat melebapkan kulit dengan pantas dan membentuk lapisan pernafasan untuk kulit. Selain itu, ia juga dapat meresap kedalam kulit dengan lebih jauh untuk menghidratkan kulit.

error: Content is protected !!