Now Reading
10 Produk Gillette yang Terbaik di Pasaran dan Alternatifnya

10 Produk Gillette yang Terbaik di Pasaran dan Alternatifnya

Gillette

Bercukur merupakan perkara yang wajib kita lakukan untuk menjaga kebersihan dan menjadikan penampilan menjadi lebih kemas dan elok mata memandang. Gillette merupakan rangkaian pisau cukur dan alatan kebersihan diri yang terbaik di mana ia sangat memberikan kemudahan untuk mencukur tanpa bersusah payah untuk mencari alternatif yang mahal seperti ke spa agar penampilan diri menjadi lebih kemas dan segak bergaya. Ini merupakan senarai produk Gillette yang terkenal dan alternatifnya.

Gillette Vector Razor

RM14.65

Gillette Vector Razor mempunyai kepala berpusing yang menyesuaikan secara automatik dan pisau kembar yang mencukur anda dengan dua kali lebih berkesan, mencukur lebih cepat dan kurang menjengkelkan. Hal ini demikian kerana, pisau cukur Gillette ini amat berkualiti tinggi dan sangat sesuai bagi sesiapa yang mengalami kulit sensitif dan dapat mengelakkan kesan melecur dan luka.

Philips Bodygroom Series

RM116.41

Direka untuk selamat dan selesa untuk ketiak, dada, perut, bahu, kawasan pangkal paha dan kaki. Pencukur yang mesra kulit menangkap dan memotong rambut dengan panjang yang berbeza, tanpa memerlukan banyak alat atau sentuhan kulit dengan hujung pisau yang tajam. Kepala pencukur mempunyai hujung bulat yang dipatenkan dan kerajang hipoalergenik untuk melindungi kulit anda semasa bercukur. Pemangkas dua arah memotong rambut yang lebih panjang, yang dicukur oleh kerajang untuk hasil yang lebih dekat.

Gillette Men Foamy Sensitive

RM12.90

Gillette Foamy Sensitive Skin ini harum, ringan dan menyediakan busa berkrim yang kaya dengan mudah merebak dan dibilas sehingga dapat dinikmati oleh lelaki bercukur. Gillette Foamy ini telah didapati di pasaran selama beberapa generasi. Buih cukur ini membantu kulit anda dan memastikan kulit anda bebas dari gangguan ketika bercukur. Ia juga memastikan kulit tidak menjadi kering selepas bercukur dan menjadikan kaedah cukur yang paling terbaik.

Aveeno Gel

RM92.00

Menyuburkan dan melindungi kulit semasa anda mencukur. Oatmeal, Vitamin E dan pelincir pelembap disatukan dalam gel pencukur yang kaya ini untuk melindungi kulit yang rentan terhadap benjolan pisau cukur. Formula pelincir membantu melembapkan kulit memastikan bercukur yang licin tanpa kesan dan luka. Selepas setiap pencukuran, kulit kering akan terhidrat dan menenangkan. Gel pencukur terapeutik ini tiada wangian tambahan yang dibuat dengan pelincir pelembap. Ia juga diformulasikan untuk kulit kering dan sensitif.

Gillette Fusion ProGlide 5 Razor

RM56.90

Menampilkan 5 bilah anti-geseran untuk mencukur yang hampir tidak anda rasakan. Trimmer Precision di bahagian belakang sangat sesuai untuk kawasan yang sukar dijangkau seperti di bawah hidung dan cedera. Direka dengan Lubrastrip yang dipertingkatkan merangkumi lebih banyak pelincir (berbanding Gillette Fusion5). Isi semula satu pisau cukur sama dengan satu bulan pencukuran.

Flyco FS903 Men Shaver

RM199.90

Dengan menggunakan teknologi yang baru, ia mampu beroperasi sehingga 90 minit maksimum. Jangka hayat baterinya lama dan memudahkan untuk bercukur kerana mempunyai ciri-ciri khas yang didatangkan dengan teknologi terbaru seperti tidak mendatangkan bunyi bising, ringan, memberikan efek yang kemas selepas bercukur dan ia dapat dibawa ke mana-mana kerana saiznya yang kecil. Sesuai untuk pengguna yang inginkan ketelitian semasa bercukur kerana kesan cukurannya adalah lebih efektif dan bersih. Ia mempunyai 4 fungsi iaitu perapi janggut, cukur, Maquina de barbear dan barber.

Gillette MACH3 Extra Comfort Shave Gel

RM20.00

Gillette MACH3 Extra Comfort Shave Gel berfungsi menjadi busa yang kaya dan menenangkan memberikan pengekalan kelembapan yang unggul untuk kulit anda. Pelinciran berbilang lapisan memberikan silet yang luar biasa, sementara formula penyejukan yang dioptimumkan sangat menyegarkan di kulit. Rasakan keselesaan bercukur dengan Gillette MACH3 Extra Comfort Shave Gel. Pertahanan lengkap terhadap luka cukur, pengekalan kelembapan yang unggul dan busa yang kaya dan menenangkan.

Dikson Barber Pole Dry Oil

RM88.00

Sesuai untuk menjaga janggut agar lembut, berkilat dan sihat. Tidak berminyak. Ia menjaga janggut yang paling kasar sehingga lembut disentuh tanpa membuatnya terasa berat. Minyak Argan, kaya dengan Vitamin E dan asid lemak penting, membantu menjaga kesihatan kulit dan facial hair. Minyak rami, kaya dengan asid lemak tak jenuh, dianugerahkan dengan kekuatan berkhasiat tinggi yang menjadikan kulit tetap elastik dan padat dan mempunyai sifat menenangkan yang sangat kuat yang memungkinkan perlindungannya dari kemerahan akibat kerengsaan.

Gillette Venus For Women

RM19.49

Menampilkan 3 bilah pisau untuk mencukur halus. Gel yang fleksibel yang melepaskan butir badan untuk meluncur di atas kulit. Sesuai untuk wanita yang memiliki kulit sensitif kerana kebanyakkan pencukur mempunyai bilah pisau yang tajam yang mudah berkarat selepas digunakan. Ia mudah digunakan kerana pemegangnya dilapik dengan getah dan mudah untuk dilenturkan. Hal ini memudahkan pergerakan ketika bercukur dan menjimatkan masa anda.

Schick Quattro Razor

RM43.50

Dilengkapi dengan pisau bersalut 4 titaniumnya membantu mencegah kerengsaan dan pisau tepi khas untuk tempat yang sukar dijangkau. Sementara itu, kepala berpusing dan jalur pelincir membantu melindungi kulit anda. Oleh itu, anda akan mendapat cukuran yang bersih dan tanpa tenaga secara konsisten yang tidak akan membebani lengan dan kaki. Pemegang ergonomik untuk kawalan kepala berpusing dan bilah tepi untuk kawasan yang sukar dijangkau. Jalur pelincir untuk meluncur ke seluruh kulit anda, diperkaya dengan aloe dan Vitamin E.

error: Content is protected !!