Now Reading
10 Produk First Aid yang Anda Perlu Ada

10 Produk First Aid yang Anda Perlu Ada

First Aid

First Aid Kit atau peti pertolongan cemas mempunyai peralatan pertolongan cemas dan bekalan perubatan asas yang boleh dibeli dari farmasi untuk memberi rawatan perubatan awal sebelum pergi ke klinik atau hospital. Ia amat penting untuk memenuhi keperluan perundangan. Antara barang-barang dalam First Aid Kit ialah kapas kecil, cecair pembasmi kuman, sarung tangan perubatan, jangka suhu dan krim antiseptik. Setiap rumah dan premis perlu mempunyai First Aid Kit.

MediShield First Aid Kit

RM280.00

Kandungan dalam MediShield First Aid Kit memenuhi kehendak Occupational Safety And Health Act since 1967 Factories And Machinery Fourth Schedule Regulation 38 ( 2 ) ( I ). Produk ini diperbuat daripada besi yang berkualiti tinggi dan mempunyai pendakap. Sehubungan dengan itu, produk ini mudah untuk dibawa ke mana mana sahaja dan dipasang di dinding. Produk ini mengandungi 3 variasi iaitu kotak A yang sesuai untuk 1-10 orang, kotak B untuk 11-50 orang dan kotak C untuk melebihi 50 orang.

OEM First Aid Kit Medical Box

RM98.00

OEM First Aid Kit Medical Box merupakan produk yang penting untuk merawat sebarang penyakit dan kecederaan yang berlaku. Produk ini boleh digunakan di mana-mana sahaja termasuklah kilang, sekolah, rumah dan pejabat pada waktu kecemasan. Ia dapat membantu untuk mengurangkan risiko jangkitan dan keterukan pada luka yang dialami oleh mangsa dan merawat dari luka kecil hinggalah kecederaan yang lebih serius. Produk ini boleh merawat sebanyak 20 pesakit.

10PCS Portable Lightweight First Aid Kit for Outdoor Home Emergency Survival Bag Pouch

RM10.90

10PCS Portable Lightweight First Aid Kit for Outdoor Home Emergency Survival Bag Pouch ialah beg perubatan yang sesuai digunakan dan digunakan di mana mana sahaja termasuklah dalaam kenderaan, percutian dan rumah. Ia bersifat ringan dan kompak dan muat untuk dimasukkan dalam beg galas. Produk ini mempunyai berat hanya 91g dan bersaiz 15cm x 11cm x 2cm. Ia mengandungi 10 semua komponen kecemasan kit pertolongan cemas asas dalam satu beg.

13 Pcs Light And Durable First Aid Kit

RM36.00

13 Pcs Light And Durable First Aid Kit ialah peti perubatan yang bersaiz 20x14cm. Ia mempunyai bentuk kompak dan ringan serta mudah untuk dimuatkan dalam beg galas. Ia sesuai untuk dibawa dan digunakan semasa dalam kereta, percutian, rumah dan kawasan luar. 14 jenis komponen kecemasan terkandung dalam peti ini seperti gunting, tape dan pembalut luka. Selain itu, peti perubatan ini diperbuat daripada nylon dan mempunyai sifat kalis air.

Little Thingy Basic First Aid Kit Medical Box

RM72.00

Little Thingy Basic First Aid Kit Medical Box ialah peti perubatan yang berkualiti tinggi dan ideal untuk kegunaan kecemasan di rumah, sukan luaran dan handymen. Ia mengandungi barang-barang yang penting seperti laster, pembalut luka dan tisu antiseptik untuk merawat orang yang sakit atau mengalami kecederaan sehingga bantuan medikal penuh sampai. Tambahan pula, ia juga sesuai dijadikan sebagai hadiah kepada rakan-rakan dan keluarga.

First Aid Kit Bag Sport Emergency Medical Bag

RM19.00

First Aid Kit Bag Sport Emergency Medical Bag ialah peti perubatan yang bersaiz 20×14 cm. Ia tahan lasak dan mempunyai sifat kalis air kerana begnya diperbuat daripada bahan nylon. Saiznya yang kecil menjadikannya sesuai untuk digunakan dalam kenderaan, rumah dan kawasan luar rumah. Tambahan pula, ia ringan dan berbentuk kompak serta ideal untuk dimasukkan dalam beg galas. Peti ini mengandungi sebuah beg dan 7 jenis komponen-komponen yang penting.

Medical First Aid Kit 【DST ONLINE】44pcs Emergency Survival Lightweight Durable Trauma Kit Car Sports Hiking Travel Camping Home

RM90.00

Medical First Aid Kit 【DST ONLINE】44pcs Emergency Survival Lightweight Durable Trauma Kit Car Sports Hiking Travel Camping Home ialah peti perubatan yang 100% baru dan berkualiti tinggi. Beratnya ialah 0.45kg dan mengandungi 17 jenis komponen-komponen yang penting dalam sesebuah peti perubatan. Selain itu, ia merupakan set yang lengkap dan senang untuk digunakan. Ia juga sesuai untuk dibawa ketika melancong kerana beg EVA yang kompak dan mini.

PVC FIRST AID KITS BOX COMPLETE SET (M), Outdoor Travelling Camping Sport Emergency First Aid Kits

RM190.00

PVC FIRST AID KITS BOX COMPLETE SET (M), Outdoor Travelling Camping Sport Emergency First Aid Kits mengandungi 15 komponen-komponen penting seperti losyen kuning, losyen antispeptik, gunting, pembalut luka, pil sakit perut Ban Kah Chai dan putik kapas. Selain itu, ia berbentuk kompan dan ringan menjadikannya sesuai untuk diamalkan dan dibawa dalam rumah, semasa bercuti, memancing, mendaki gunung, dalam kenderaan dan mendaki gunung. Ia juga bagus untuk merawat luka-luka yang kecil.

【Best Pick】Lifly 1PC Car Tire Repair Tool Rubber Vacuum Tire Emergency Repair ToolFirst Aid Kit Portable Emergency Box Plastic Medicine Storage Box Travel Medicine Box

RM19.70

Produk ini merupakan peti perubatan. Ia mengandungi penyekat yang dibina dalamnya untuk memudahkan pencarian barang-barang serta memudahkan proses penyimpanan semula. Ia juga mempunyai penutup lut sinar supaya ubat-ubatan boleh dinampak dengan mudah dalam penyekat tersebut. Barang-barang serta ubat-ubatan tidak akan basah kerana dilindungi oleh rekaan buckle di dua-dua belah peti. Ia juga mudah dialihkan dan diangkatkan kerana reka bentuknya. Peti perubatan ini juga dibuat daripada bahan plastik dan menjadikannya lasak dan tahan lama.

79PIECES IN 1 Outdoor SOS Emergency Survival Kit For Home Office Camping

RM17.40

Produk ini merupakan beg pertolongan cemas dan berwarna merah. Beg ini diperbuatkan daripada campuran kain dan nilon serta bersaiz 13.5 cm * 19.5 cm. Antara ciri-ciri beg ini ialah sesuai untuk aktiviti-aktiviti lasak seperti berkhemah, mendaki, perjalanan, sukan luar, keluarga dan kecemasan yang tidak dijangka, warnanya yang menarik dapat dicari dengan mudah semasa kecemasan berlaku dan barang-barang dapat diambil dengan mudah dari beg ini melalui zipnya yang terbuka penuh.

error: Content is protected !!