Now Reading
10 Produk Dermatix Dan Alternatifnya Untuk Parut

10 Produk Dermatix Dan Alternatifnya Untuk Parut

Dermatix

Dermatix direka untuk memahami dan menguruskan kesan parut secara efektif. Kulit kita sering terdedah dengan persekitaran yang dapat meninggalkan kesan parut pada kulit. Kini kita tidak perlu risau lagi dengan masalah parut. Terdapat pelbagai produk di pasaran untuk rawatan parut.

Untuk menghilangkan kesan parut, ia memerlukan jangka masa yang panjang bergantung saiz kesan parut dan sangat sukar untuk menyingkirkan kesan parut. Oleh itu, kita haruslah bijak memilih pelbagai jenama produk yang dapat menghilangkan kesan parut dengan cepat supaya dapat memberikan keyakinan diri.

Untuk membeli produk hilang , sila layari healthmart.co, penaja kami yang menjual produk kesihatan yang bermutu and asli. Terima kasih atas sokongan anda.

Dermatix Acne + Scar Gel

RM44.90

Dermatix Acne Scar adalah produk penyelesaian untuk bekas jerawat. Pakar dermatologi telah menghasilkan gel canggih yang unik ini yang menggabungkan silikon, Vitamin E, bahan anti-oksidan, penambah kecantikan ActivGCS dan Niacinamide untuk melegakan dan melembapkan kulit anda. Ia direka khas untuk memperbaiki penampilan bekas jerawat lama dan baru supaya anda kekal cantik.

MedermaPM Intensive Overnight Scar Cream

RM124.37

Mederma Intensive Overnight Scar Cream harus disapu secara merata dan diurut perlahan ke parut sehingga diserap sepenuhnya setiap malam selama 8 minggu pada parut yang lebih baru dan 3-6 bulan pada parut yang lebih tua. Mulailah menggunakan Mederma PM sebaik sahaja kulit baru terbentuk, biasanya dua atau lebih minggu setelah kecederaan atau pembedahan. Pastikan kudis terkena secara semula jadi dan jahitan telah dikeluarkan. Pada bekas luka yang lebih tua, anda boleh mula menggunakan Mederma dengan segera. Jangan sapukan pada kulit yang luka

Bio-Oil Skincare Oil

RM109.00

Bio Oil adalah minyak penjagaan kulit khusus yang membantu memperbaiki penampilan parut, kesan regangan dan warna kulit yang tidak sekata. Formulasi Bio Oil adalah gabungan ekstrak tumbuhan dan vitamin yang muncul di pangkalan minyak. Ini mengandungi ramuan terobosan PurCellin Oil, yang mengubah keseluruhan konsistensi formulasi, menjadikannya ringan dan tidak berminyak. Ini memastikan bahawa kebaikan yang terdapat dalam vitamin dan ekstrak tumbuhan mudah diserap. Bio-Oil telah menjalani penilaian keselamatan sesuai dengan Peraturan Parlimen Eropah dan Majlis Produk Kosmetik. Profil toksikologi, struktur kimia, tahap kemasukan dan tahap pendedahan harian setiap bahan yang digunakan telah dinilai dan dianggap selamat untuk digunakan (termasuklah untuk wanita hamil).

Dermatix Advance 

RM46.88

Dermatix Advance adalah formula parut khas yang terbukti secara klinikal dengan teknologi CX5 dan ester Vitamin C yang dapat meringankan, melembutkan dan menghilangkan parut. Ia membentuk lapisan pelindung agar kulit sentiasa terhidrat. Ini mendorong penyembuhan dan mengurangkan kemerahan dan kegatalan. Parut boleh menyebabkan kesan negatif pada penampilan seseorang.

Mederma Advanced Scar Gel

RM186.06

Mederma Advanced Scar Gel merupakan rawatan yang bagus yang terbukti secara klinikal untuk mengurangkan parut pada kulit. Ia berfungsi pada banyak jenis bekas luka lama dan baru, termasuk parut jerawat, parut pembedahan, dan parut akibat luka bakar, luka dan kecederaan lain. Gel ini disyorkan oleh doktor dan ahli farmasi untuk rawatan pengurangan parut. Mederma Advanced Scar Gel harus disapu secara merata dan digosok dengan lembut ke dalam parut sekurang-kurangnya sekali setiap hari selama 8 minggu pada parut yang lebih baru dan 3-6 bulan pada parut yang lebih tua.

LanBeNa TCM Scar and Acne Mark Removal Gel Ointment

RM10.69

LanBeNa merupakan rawatan yang bagus  yang terbukti secara klinikal dapat mengurangkan parut pada kulit. Ia berfungsi untuk banyak jenis bekas luka lama dan baru, termasuk parut jerawat, gigitan serangga, dan parut akibat luka bakar, luka dan kecederaan lain. Lanbena adalah jenama yang disyorkan oleh doktor dan ahli farmasi untuk rawatan pengurangan parut. Ointment ini harus disapu secara merata dan digosok dengan lembut ke dalam parut sekali setiap hari selama 8 minggu pada parut yang lebih baru dan 3-6 bulan pada parut yang lebih tua.

Dermatix Ultra Scar 

RM99.00

Dermatix Ultra adalah formula parut lanjutan yang terbukti berkesan untuk enghilangkan parut pada kulit. Ia memiliki teknologi CX5 yang inovatif untuk kesan yang lebih baik dalam meratakan dan melembutkan parut dan mengandungi bahan unik Vitamin C ester yang memberikan manfaat photoprotection dan pencerah kulit.  Dermatix Ultra boleh menyembuhkan parut anda tanpa rasa berminyak dan melekit semasa digunakan. Ia memberikan kelembutan pada kulit ketika disapukan.

Mederma Scar Cream + SPF 30

RM122.00

Pendedahan cahaya matahari dapat menggelapkan penampilan parut anda, yang dapat menjadikan parut anda lebih kelihatan. Mederma Scar Cream Plus SPF 30 dapat membantu anda mencegah terbakar sinar matahari sambil menjadikan parut anda kurang kelihatan. Mederma Scar Cream Plus SPF 30 ditunjukkan secara klinikal untuk mengurangkan perubahan warna dan memperbaiki keseluruhan penampilan, kelembutan, dan tekstur parut.  Mederma Scar Cream Plus SPF 30 berkesan pada bekas luka yang lebih lama dan baru. Ia berfungsi untuk pelbagai jenis parut, termasuk bekas jerawat, parut pembedahan, dan bekas luka akibat luka bakar, luka, dan kecederaan lain.

Hiruscar Silicone Pro Gel

RM41.89

Hiruscar Silicone Pro merupakan rawatan yang bagus  yang terbukti secara klinikal dapat mengurangkan parut pada kulit. Ia berfungsi untuk banyak jenis bekas luka lama dan baru, termasuk parut jerawat, parut pembedahan, dan parut akibat luka bakar, luka dan kecederaan lain. Hiruscar Silicone Proadalah dari jenama yang disyorkan oleh doktor dan ahli farmasi untuk rawatan pengurangan parut. Gel ini harus disapu secara merata dan digosok dengan lembut ke dalam parut sekali setiap hari selama 8 minggu pada parut yang lebih baru dan 3-6 bulan pada parut yang lebih tua.

Breakout Control Targeted Blemish Spot Treatment

RM149.99

Breakout Control Targeted Blemish Spot Treatment adalah produk untuk rawatan bintik noda yang disasarkan ini membantu mengurangkan penampilan jerawat dengan cepat. Diformulasikan dengan Sulfur untuk membersihkan jerawat dan Vitamin B3 untuk kulit, rawatan tempat jerawat akan menyatu secara merata ke kulit dan berfungsi untuk membantu mengurangkan penampilan cela

Anda perlu membersihkan kulit dengan bersih sebelum digunakan. Sapukan lapisan nipis untuk cela sekali sehari ke kulit. Gunakan hingga dua hingga tiga kali sehari mengikut keperluan. Kurangkan jumlah aplikasi sekiranya kekeringan atau pengelupasan berlaku. Sekiranya bersentuhan dengan mata, segera bilas dengan air.

error: Content is protected !!