Now Reading
10 Produk Ceradan dan Alternatif yang Sama

10 Produk Ceradan dan Alternatif yang Sama

Ceradan

Ceradan adalah sediaan untuk kulit yang terdapat dalam bentuk Krim dan Face Wash. Ia digunakan untuk individu yang mengalami keadaan kulit kering dan kulit gatal. Ianya sangat penting untuk melindungi kulit kita daripada kekeringan. Ceradan dapat membantu memperkuat pelindungan kulit dengan cara mengembalikan komponen semula jadi kulit serta mengurangi kehilangan air melalui kulit.

Ceradan® Gentle Cleanser

RM39.90

Ceradan® Gentle Cleanser adalah pembersih muka dan badan yang lembut, tidak berbuih, yang bukan sahaja menghidrat dan menenangkan tetapi juga membina semula lapisan kulit. Tiada rasa sisa melekit selepas mencuci. Hypoallergenic, bebas dari SLS / SLES, paraben, pewarna, dan wangian untuk mengelakkan kerengsaan pada kulit. Produk ini mengandungi kandungan pH yang seimbang dan dapat digunakan dengan air atau tanpa air.

Kelebihan produk:

 • Bersifat lembut kerana bebas dari SLS, paraben, wangian, dan pewarna.
 • Tekstur gel hidro. Boleh digunakan dengan atau tanpa air.
 • Sesuai digunakan pada semua peringkat umur
 • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.
 • Sesuai digunakan ketika mandi.

Ceradan Moisturising Wash 280ml

RM52.80

Ceradan Moisturizing Wash adalah pencuci tanpa sabun yang diperkaya dengan ceramide-dominan 3: 1: 1 nisbah (lapisan lemak) lipid kulit penting untuk membina semula lapisan pelindung kulit. Hypoallergenic tanpa SLS / SLES, paraben, wangian, dan pewarna. Sesuai untuk semua peringkat umur dengan kulit yang rawan ekzema, kering dan sensitif.

Kelebihan produk:

 • Terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kegatalan dan kekeringan
 • Cucian lembut, bebas sabun, bebas wangian
 • Merawat kulit rawan ekzema / kering / sensitif
 • Boleh digunakan oleh semua peringkat berumur.
 • Sesuai digunakan kompilasi mandi.

Ceradan Skin Barrier Repair Cream 30g

RM37.90

Ceradan adalah sediaan untuk kulit yang terdapat dalam bentuk Krim dan Face Wash. Ceradan digunakan untuk individu yang mengalami keadaan kulit kering dan kulit gatal. Ceradan membantu memperkuat pelindungan kulit dengan cara mengembalikan komponen semula jadi kulit serta mengurangi kehilangan air melalui kulit.

Ceradan Krim diformulasikan secara klinikal serta mengandungi tiga komponen lemak kulit semula jadi iaitu ceramide, kolesterol dan asam lemak bebas dengan perbandingan 3: 1: 1 yang bertujuan untuk melindungi kulit secara optimum.

Ceradan® Soothing Gel

RM39.90

Ceradan® Soothing Gel adalah penyediaan gel yang unik yang terbukti secara klinikal dapat memberikan kelegaan gatal yang cepat dalam masa 5 minit dan mudah digunakan. Tindakan dua kali ganda iaitu menthol dapat memberikan sensasi penyejukan manakala polidokanol untuk melegakan gatal dan kesan kebas. 

Kelebihan Produk:

 • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit yang rawan ekzema.
 • Terbukti secara klinikal memberikan kelegaan cepat dalam masa 5 minit.
 • Boleh digunakan oleh semua peringkat umur.

Ceradan® Hydra Moisturiser 80g

RM62.00

Ceradan® Hydra Moisturizer adalah pelembap bertekstur ringan yang berfungsi untuk menghidrat dan diperkaya dengan lapisan lemak kulit penting yang dominan iaitu ceramide dan sodium hyaluronate untuk meningkatkan penghidratan kulit dan mengekalkan kelembapan kulit. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit kering dan sensitif.

Kelebihan Produk:

 • Nisbah Ceramide dominan secara optimum dapat membina semula lapisan kulit pelindung.
 • Hyaluronate untuk meningkatkan kulit penghidratan dan mengekalkan kelembapan kulit.
 • Sesuai untuk kulit masalah ekzema / kulit kering / kulit sensitif.
 • Boleh digunakan oleh semua peringkat umur.

EUDERM CREAM 45G -For Dry-Scaly-Itchy Skin

RM15.90

Euderm Cream mengandungi Urea Topical sebagai bahan aktif. Euderm Cream berfungsi dengan melembutkan kawasan hiperkeratosis iaitu menyembuhkan keadaan kulit kering. Euderm Cream digunakan dalam rawatan sebagai kawalan, pencegahan, & penambahbaikan penyakit, dan gejala seperti lesi permukaan, dan kulit kering.

Aveeno 1% Hydrocortisone Anti-Itch Cream

RM26.50

Krim anti-gatal ini memberikan kelegaan pada kulit akibat kegatalan dengan berkesan dan tahan lama daripada kerengsaan, keradangan, ruam kulit, dan banyak lagi. Produk ini diperkaya dengan Triple Oat Complex, Aloe, dan Vitamin E yang berfungsi untuk menenangkan kulit yang lebih bermaya dan sihat.

Aveeno Anti-Itch Concentrated Lotion 118ml

RM42.90

Sekiranya anda memerlukan losyen untuk melembapkan kulit kering anda, Losyen Anti-Gatal Berkonsepkan Aveeno adalah pilihan yang sangat baik. Rumusannya yang sederhana mengandungi tiga kali ganda kompleks oat tiga, dan kajian menunjukkan bahawa produk yang mengandungi oat mempunyai potensi kerengsaan yang rendah dan cenderung menyebabkan reaksi alergi daripada bahan aktif lain. Losyen ini adalah pilihan terbaik untuk kulit kering, racun ivy, gigitan serangga, ruam, dan kerengsaan kulit ringan yang lain.

Eucerin Eczema Relief Flare-up Treatment

RM59.80

Ekzema boleh dicetuskan oleh pelbagai perkara seperti sabun dan detergen, panas, kelembapan rendah, dan juga tekanan emosi. Bahan aktif Eucerin Eczema Relief Cream adalah oatmeal koloid, bahan semula jadi untuk menenangkan kulit yang kusam dan retak. Ia membantu mengurangkan kecenderungan gatal pada kulit kering sambil menyembuhkan ruam dan kerengsaan.

Eucerin bebas dari wangian dan steroid yang diperlukan untuk individu dengan ekzema yang sangat sensitif terhadap bahan kimia terutamanya bahan yang bukan semula jadi.

CeraVe Moisturizing Cream for Itch Relief

RM139.00

Sekiranya anda mempunyai kulit sensitif yang mudah teriritasi, anda memerlukan krim anti-gatal yang dapat membuat anda berasa lebih baik tanpa perlu menggunakan bahan-bahan yang boleh merengsakan kulit anda. CeraVe Itch Relief diuji secara klinikal dan dikembangkan dengan pakar dermatologi. Ia tidak mengandungi steroid, wangian, atau sulfat dan tidak bersifat komedogenik yang bermaksud ia tidak akan menyumbatkan liang pori kulit.

error: Content is protected !!