Now Reading
10 Produk Catrice Yang Harus Dimiliki Dan Alternatifnya

10 Produk Catrice Yang Harus Dimiliki Dan Alternatifnya

Catrice

Sebagai seorang pelajar universiti ataupun yang masih belajar di diploma, yang belum mampu mendapatkan pendapatan tetap setiap bulan. Setiap kos perlu sentiasa dibelanjakan dengan jimat dan cermat. Dengan ini, barang komestik iaitu Catrice yang berprestasi tinggi dengan harga yang berkemampuan harus dijadikan barang komestik asasi pertama yang dimiliki oleh setiap pelajar. Hal ini kerana Catrice mampu dimiliki dan amat berbaloi untuk dimiliki oleh anda sebagai seorang pelajar yang masih belajar.

CATRICE Sun Glow Matt Bronzing Powder Medium Bronze 030

RM27.50

Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder merupakan serbuk Bronzing yang sesuai untuk semua jenis kulit dan mampu memberikan perasaan tanpa risauan kepada anda pada musim panas dengan penampilan semula jadi dan matt di bawah pancaran cahaya matahari. Ini juga akan membantu anda mengekalkan perasaan kesegaran kulit sepanjang hari. Ini terdapat dalam dua jenis versi warna yang untuk jenis kulit yang lebih putih dan gelap.

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder

RM45.00

E.L.F. Contouring Blush & Bronzing Powder memberikan keceriaan kulit yang sihat dan semula jadi sepanjang pemaikaiannya. The Blush menonjolkan pipi dengan menambahkan warna kulit dan bronzernya menonjolkan kontur tulang pipi untuk definisi yang indah. Sapukan bronzer ke pipi untuk mendapatkan definisi dan debu di sekitar garis muka untuk mewujudkan cahaya yang sihat dan cantik. Kompak yang mudah ini siap sedia untuk anda apabila diperlukan untuk mencapai keceriaan kulit yang cantik bila-bila masa, di mana sahaja.

CATRICE Nude Illusion Loose Powder Transparent Matt

RM37.40

Catrice Nude Illusion Loose Powder Transparent Matt adalah serbuk yang telus dan longgar dengan mempunyai kesan fokus lembut yang sesuai untuk semua jenis kulit dengan kesan matt yang berpanjangan untuk aktiviti seharian anda. Zarah serbuk yang berbentuk halus mikro akan membantu anda menyerap minyak berlebihan yang terdapat pada muka tanpa mengeringkan kulit anda. Ini juga akan memberikan anda kulit yang kelihatan licin dan sempurna.

MUSTIKA RATU Beauty Queen Satin Finish Loose Powder Nude Beige 30gr

RM31.43

Mustika Ratu Beauty Queen Satin Finish Loose Powder merupakan Loose Powder yang eksklusif dengan MULTI – PROTECTION FACTOR dari Moringa Seed Extract sebagai antioksidan dan Vitamin E pula untuk menyuburkan kulit wajah. Nutrisi daripada Moringa Seed boleh membantu memperbaharuikan sel-sel kulit walau anda. Gabungan Talc Coated dengan Ceramide dan Olive Oil membantu mengekalkan kelembapan kulit serta memberikan kesan yang halus dan tahan lama.

CATRICE Cosmetics Glow Illusion Loose Powder

RM29.90

Catrice Cosmetics Glow Illusion Loose Powder adalah serbuk yang bersifat ultra-ringan yang boleh menjadikan solekan muka anda jadi lebih kemas dan bersinar. Serbuk ini boleh digunakan secara solo untuk kulit supaya kelihatan berseri atau untuk menetapkan solekan pada kulit anda. Untuk aplikasi di kawasan yang lebih luas pada kulit, anda boleh gunakan dengan berus besar dan lembut untuk keselesaan kulit anda.

UNNY CLUB Glowing Loose Powder

RM50.40

Unny Club Glowing Loose Powder ini mikro-sfera ringan dan lembut melekat pada permukaan kulit dengan halus, melengkapkan solekan yang cerah dan lembut. Serbuk mikro-sferanya menghilangkan sebum dan minyak berlebihan secara berkesan kerana kelembutannya akan bertahan lama sepanjang hari. Mutiara putih halus dalam serbuknya pula meresap, menutup liang dan permukaan kulit yang tidak rata untuk mewujudkan kulit yang cerah. Kandungannya terdiri daripada lapan ekstrak botani yang boleh membantu merawat kulit anda tanpa kekeringan.

CATRICE HD Liquid Coverage Foundation 020 Rose Beige

RM47.40

Catrice HD Liquid Coverage Foundation adalah asasi solekan yang dirumus dengan yayasan liputan cecair HD yang akan menawarkan liputan yang tinggi pada kulit anda tetapi kelihatan semula jadi. Ini akan memberikan anda perasaan yang amat ringan pada kulit anda, tidak mempunyai perasaan pendam yang akan menyebabkan masalah jerawat. Ia juga adalah asasi solekan yang mampu berprestasi tinggi dan tahan lama tanpa tanggalan solek sehingga 24 jam. Sentiasa menyediakan kulit anda dalam keadaan bersedia di depan kamera.

SACE LADY Foundation Coverage Liquid Make Up Cosmetic 15ml

RM29.00

Sace Lady Foundation Coverage merupakan asasi solekan yang mengandungi Mentega Shea, Vitamin E untuk memberi kesan pelembap yang tahan lama. Selain itu, ia juga merupakan asasi solekan yang kalis air. Dengan ini, solekan anda mampu tahan dalam masa yang lama sepanjang hari. Asasi solekan ini adalah tekstur super sutera-licin kepada kulit anda seperti cecair sentuhan kepada kulit. Dengan ini, liang-liang dan garis halus pada kulit anda dapat disembunyikan dengan berkesan.

CATRICE Allround Concealer 010

RM23.90

Catrice Allround Concealer adalah palet keseluruhan pilihan untuk anda supaya sentiasa kelihatan hebat dan sempurna. Dengan set lima warna yang terdapat dalam palet ini, anda mudah menyembunyikan ketidaksempurnaan kulit anda. Warna kuning adalah untuk penyelewengan kulit kecil. Warna merah jambu adalah untuk menutupi bayang-bayang gelap di bawah mata. Warna naungan hijau adalah untuk menutup kemerahan kulit dan aplikasinya adalah sangat menyenangkan kepada tekstur berkrim.

.

NYX Professional Makeup Color Correcting Concealer Palette

RM49.00

NYX Professional Makeup Color Correcting Concealer Palette adalah palet solekan pelbagai guna yang membantu memperbaiki kemerahan kulit, lingkaran hitam dan tekstur kulit. Tekstur yang berkrim, berpigmen dan juga boleh dibina, warna pembetulan ini adalah langkah pertama untuk membetulkan perubahan warna, cela, kemerahan atau lingkaran hitam, sebelum menggunakan asas solekan kegemaran lain anda. Ia menyusun warna pembetulan utama yang diperlukan untuk mencapai warna sempurna yang dikehendaki untuk kulit. Di samping itu, formulanya mengandungi Vitamin E Asetat, antioksidan yang melindungi kulit daripada rengsaan luaran.

error: Content is protected !!