Bio-Oil

Jenama Bio-Oil telah meneliti dan mengembangkan produk penjagaan kulit pakar, menggunakan minyak untuk mencapai prestasi produk yang unggul. Produk Bio‑Oil mempelopori penggunaan minyak untuk membantu memperbaiki penampilan parut dan ‘stretch marks’. Bio‑Oil telah menubuhkan makmal khas yang khusus untuk meneliti manfaat minyak dapat digunakan untuk merawat masalah kulit yang lain. Pada tahun 2018, ia melancarkan formulasi berasaskan minyak untuk rawatan kulit kering.

Bio-Oil Specialist Skin Oil

RM59.99

Produk Bio-Oil Specialist Skin Oil ini disyorkan khusus untuk merawat bekas luka, tanda regangan, warna kulit yang tidak rata, penuaan dan kulit kering. Produk ini mengandungi bahan-bahan minyak tumbuhan semula jadi seperti Calendula, Lavender, Rosemary, Chamomile, Vitamin A dan vitamin E. Sesuai digunakan bagi jenis kulit normal, sensitif, berminyak, kering, kusam, dan jerawat. Bio-Oil dapat berkesan pada semua jenis kulit dan pada usia berapa pun, tetapi ia sangat bagus untuk mencegah kulit penuaan, atau wanita yang mengalami artritis atau ekzema. Bagi kawasan yang terjejas akibat kerosakan matahari atau kesan ekzema, Bio-Oil bertindak untuk merawat kekeringan kulit dan melembapkan kulit.

Clarins Body Treatment Oil

RM168.50

Clarins Tonic Body Treatment Oil adalah rawatan badan yang meningkatkan keanjalan kulit untuk mencegah penampilan tanda regangan kulit dan mengekalkan keanjalan kulit. Tekstur yang ringan menyerap dengan cepat untuk menyuburkan dan tona kulit. Ia dirumus dengan minyak pati aromatik dan minyak kacang hazelnut yang kaya dengan vitamin A dan E. Minyak ini direka untuk melembutkan, menyuburkan dan melindungi kulit daripada penuaan. Ia biasanya disapu pada kulit setelah mandi. Walaupun mengandungi minyak botani, minyak rawatan badan tidak boleh disalah anggap sebagai minyak pati. Produk ini diikat dengan khasiat aromatik serta kelembapan dan anti penuaan untuk menjadikan kulit anda bersinar, lembut dan anjal.

Palmer’s Cocoa Butter Formula Skin Therapy Oil

RM27.00

Palmer Skin Therapy Oil, minyak ringan yang cantik telah diformulasikan khas untuk mengurangkan penampilan parut, bintik-bintik, dan regangan, sekaligus membantu mencegah tanda regangan bagi wanita hamil. Produk ini sesuai untuk urutan seluruh badan dan sangat disyorkan untuk digunakan semasa dan selepas kehamilan untuk meningkatkan keanjalan kulit. Malah bekas luka lama dapat dikurangkan. Sepuluh Minyak Tulen diadunkan melembapkan dan melicinkan garis halus dan kedutan manakala Retinol dan Vitamin C membantu memperbaiki dan mencerahkan tona kulit. Formula ringan dan tidak berminyak ini menyerap dengan cepat, manakala Kompleks Cetesomate membantu menyampaikan semua vitamin dan nutrien penting terus ke lapisan epidermal kulit. Kulit akan kelihatan lebih muda dengan penampilan yang lebih bersinar dan anjal.

Re-Gen Oil

RM89.90

Formulasi minyak Re-Gen adalah gabungan seimbang dari bahan semula jadi dan aktif untuk menyokong dan menjana semula kulit dengan parut, kesan regangan, cela, kekeringan dan kedutan. Ia juga dapat digunakan untuk memperbaiki penampilan warna kulit yang tidak sekata. Re-Gen mengandungi bahan aktif PCL. Ia adalah bahan utama yang membolehkan minyak menghasilkan lapisan pelindung yang nipis dan tidak berminyak pada kulit. Kaya dengan Vitamin E dan A (anti-penuaan), Vitamin A, Vitamin E, Minyak Calendula, Minyak Lavender, Minyak Rosemary, Minyak Chamomile.

Bio-Oil Skincare Oil Natural

RM47.40

Bio-Oil Skin natural ini diformulasikan daripada 100% bahan semula jadi.  Ia terbukti secara klinikal dapat mengurangkan kesan parut dan ‘stretch marks’. Tambahan pula, formula uniknya juga sangat berkesan untuk warna kulit yang tidak sekata, penuaan dan kulit kering. Ia juga sesuai untuk kulit sensitif dan berminyak dan boleh digunakan pada kulit yang berjerawat. Minyak ini juga terdiri dari minyak khusus termasuklah biji Jojoba, yang tidak hanya cepat diserap oleh kulit tetapi juga mempunyai sifat pembaikan yang kuat untuk halangan kulit yang terganggu seperti dermatitis dan jerawat.

Rosken Bio Serum

RM26.50

Rosken Bio Serum mengandungi anti-oksidan kuat seperti Vitamin A dan E, Minyak Chamomile yang menenangkan, Minyak Lavender, Minyak Rosemary, Minyak Rosehip dan Minyak Calendula. Fungsinya ialah untuk membantu mengurangkan penampilan parut lama dan baru. Produk ini dapat meningkatkan keanjalan kulit untuk mengelakkan pembentukan ‘stretch marks’ semasa tempoh kenaikan atau penurunan berat badan yang cepat, termasuklah kehamilan. Ia juga mengurangkan penampilan tona kulit yang tidak sekata. Membantu melicinkan kedutan, melembapkan kulit dan seterusnya membantu mengurangkan garis-garis halus.

Mustela Stretch Marks Oil 

RM85.00

Minyak organik ini yang diperakui diformulasikan dengan 100% bahan semula jadi. Bahan aktifnya yang dipatenkan diekstrak dari minyak maracuja (markisa). Minyak ini boleh digunakan sepanjang kehamilan untuk meningkatkan keanjalan kulit dan menghadkan penampilan ‘stretch marks’. Mengandungi kandungan pelembap yang tinggi, ia meningkatkan keanjalan dan keselesaan kulit. Minyak ini mengandungi Lupeol bahan semulajadi yang diekstrak daripada biji lupine untuk membantu kulit menahan regangan dan mengelakkan tanda regangan.

Bio-Oil Dry Skin Gel

RM47.90

Bio-Oil Dry Skin Gel digunakan dalam rawatan kulit kering dengan gel yang terbuat dari formulasi minyak. Produk ini hanya mengandungi 3% air, dibandingkan dengan krim dan losyen yang biasanya mengandung sekitar 70% air. Air menguap ketika bersentuhan dengan kulit dan tidak bermanfaat untuk kulit kering. Formula gel unik ini 100% aktif dan mudah diserap. Ia membantu melindungi lapisan luar kulit, menghidrat dan menjaga kelembapan kulit.

Derma E, Scar Gel

RM168.00

Gel Derma E melembutkan dan melicinkan parut untuk kulit yang lebih sihat dan licin. Kandungan bahan aktif dalam gel ini adalah allicin, membantu mengurangkan penampilan parut, allantoin untuk menganjalkan kulit untuk mengurangkan penampilan parut dan vitamin B5  yang berfungsi sebagai pelembut kulit. Ia juga sangat berkesan untuk mengurangkan kesan parut. Formula yang terbukti secara klinikal ini membantu memudarkan parut dan menggalakkan kulit yang sihat. Ia boleh membantu memperbaiki penampilan dan tekstur selaran matahari, luka bakar kimia, luka bakar perindustrian, parut lama, parut baru, dan regangan kerana ia melembapkan kulit. Formula yang menyegarkan ini, bebas minyak dan tidak akan mengotorkan pakaian.

Maternea Anti-Stretch Mark Body Cream

RM77.00

Produk ini merangsang penjanaan semula sel di lapisan asas kulit, mempercepatkan proses penyembuhan dan merangsang pengeluaran kolagen dan elastin. Oleh itu, ia menghalang penampilan tanda regangan dan secara aktif mengurangkan parut yang sudah terbentuk.

Kebaikan Produk:

  • Mengandungi Regestril TM kompleks aktif dengan kesan yang terbukti secara klinikal terhadap ‘stretch marks’.
  • Formula khas dengan minyak semula jadi almond dan jojoba, diperkaya dengan Vitamin E dan C untuk kulit yang terhidrat dan anjal semasa mengandung.
  • Wangian percuma untuk penjagaan yang lebih halus. Sesuai digunakan di seluruh badan, dari bulan pertama kehamilan.
  • Krim regangan untuk kehamilan akan memberikan rasa lembut dan penyerapan cepat tanpa meninggalkan kawasan berminyak pada kulit.
Tagged: