Now Reading
10 Produk Aveeno Dan Alternatifnya

10 Produk Aveeno Dan Alternatifnya

Aveeno

Bayi juga sangat mudah terkena penyakit ekzema. Untuk melegakan, memulihkan dan melindungi kulit bayi anda, jenama Aveeno yang berasal dari Amerika Syarikat merupakan salah satu produk terbaik yang mampu mengatasi masalah kulit bayi anda.

Tidak dinafikan lagi kulit bayi sangat lembut dan memerlukan penjagaan yang rapi kerana sifatnya yang sensitif sekiranya tidak dijaga dengan baik. Antara masalah kulit yang sering terjadi ke atas bayi adalah seperti kulit kering, ruam dan sebagainya. Mari ikuti senarai produk Aveeno dan alternatifnya dibawah untuk mengetahui info lebih lanjut tentang produk dan jenama yang sesuai buat bayi anda.

Aveeno Baby Soothing Relief Moisturizing Cream

RM45.10

Aveeno Baby Soothing Relief Moisturising Cream dengan oatmeal koloid semula jadi serta kaya dengan emolien telah terbukti secara klinikal dapat melembapkan dan menenangkan kulit kering, bahkan kulit sensitif selama 24 jam. Produk ini tidak berminyak dan cepat menyerap. Ia bersifat hypoalergenik, oleh itu, sangat sesuai untuk bayi dan mereka yang mempunyai kulit sensitif. Untuk hasil yang terbaik, gunakan Aveeno Baby Soothing Relief Moisturizing Cream ini dua kali sehari bersama dengan Aveeno Baby Soothing Relief Creamy Wash untuk memastikan kulit bayi anda yang kering sentiasa lembap dan sihat. Untuk pengetahuan, jenama Aveeno ini sangat disyorkan pediatrik.

Mustela Soothing Moisturizing Lotion

RM65.00

Mustela Soothing Moisturizing Body Lotion ini merupakan losyen bayi yang sesuai untuk kegunaan harian. Ia dapat melindungi dan menyihatkan kulit sensitif tanpa menghilangkan minyak semula jadi. Produk ini direka khas dengan menggunakan formula bebas wangian untuk bayi baru lahir, bayi, dan kanak-kanak kerana mereka sering mengalami masalah kulit yang sangat sensitif, ruam, dan reaktif. Losyen ini bukan sahaja tahan lama tetapi juga dapat menyerap dengan cepat dan mudah di samping melembutkan dan memberikan khasiat kepada kulit dengan serta-merta. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk melembapkan kulit bayi anda selepas mandi, melindungi kulit mereka yang lembut dan melegakan ketidakselesaan kulit kering.

Aveeno Baby Daily Moisture Lotion

RM45.10

Aveeno Baby Daily Moisture Lotion mengandungi oatmeal semulajadi yang diadun dengan emolien untuk melembutkan kulit bayi anda yang kering. Dihasilkan dengan formula semula jadi yang berkhasiat dan tidak berminyak mampu menyerap dengan cepat, melembabkan kulit selama 24 jam dan tidak mengandungi alkohol. Ia juga jtidak bersifat alergi dan bebas wangian, jadi ia tidak akan merengsakan kulit sensitif bayi. Ia direka khas untuk bayi baru lahir. Losyen Moisture Daily Baby Aveeno ini boleh digunakan setiap hari untuk membantu dalam menjaga kulit bayi anda supaya sentiasa lembut, licin dan lembut.

Cetaphil Baby Daily Lotion

RM44.90

Cetaphil Baby Daily Lotion ini telah dihasilkan dengan formula hipoalergenik bersama fungsi tear-free yang membersihkan serta meninggalkan wangian yang lembut dan segar. Produk ini sangat sesuai untuk kulit bayi yang baru lahir dan bayi. Ia tidak mempunyai paraben, minyak mineral, dan bahan asal haiwan. Losyen Cetaphil Baby ini direka khas untuk menjaga kulit dan rambut bayi anda agar sentiasa lembut dan sihat. Yang penting, produk ini sangat disyorkan oleh pakar dermatologi dan pakar pediatrik.

Aveeno Baby Wash & Shampoo

RM54.40

Aveeno Baby Wash & Shampoo mengandungi ekstrak oat semula jadi yang diadun menjadi pembersih busa kaya yang membersihkan tanpa mengeringkan kulit. Produk ini bebas sabun, 0% paraben dan telah diuji dengan ujian alergi. Juga mengandungi formula tear-free yang membolehkan produk ini untuk digunakan pada kulit dan rambut. Aveeno Baby Wash & Shampoo diformulasikan agar kekal lembut untuk kulit bayi yang sensitif. Produk ini boleh digunakan setiap hari untuk membantu dalam menjaga kulit bayi agar sentiasa lembut, licin dan lebih sihat.

Carrie Junior Hair & Body Wash

RM23.90

Carrie Junior Hair & Body Wash telah dirumus khas dengan Fruito-E, menjadikan kulit anak-anak anda sentiasa segar dan lembap. Ia juga telah diformulasikan dengan protein Susu Soya dan Kambing untuk melembutkan dan menyuburkan kulit dan kulit kepala bayi agar sentiasa lembut. Ditambah dengan Fruito-E, yang berfungsi dalam membersihkan rambut bayi dan seluruh badan dengan lembut. Gabungan semula jadi ekstrak buah, Fruito-E dengan vitamin dan nutrien dapat membantu, melindungi serta melembabkan rambut dan kulit bayi. Gunakan setiap hari untuk mengekalkan kelembutan rambut dan kulit bayi supaya lebih bersih dan sihat.

Aveeno Baby Soothing Relief Creamy Wash

RM54.40

Aveeno Baby Soothing Relief Creamy Wash diformulasikan khas dengan oatmeal koloid semula jadi dan emolien yang diadun menjadi pencuci berkrim yang lembut dan menenangkan. Ia telah terbukti secara klinikal untuk membantu menyihatkan kulit kering apabila digunakan bersama Aveeno Baby Soothing Relief Moisture Cream setiap hari. Cucian tear-free ini menjadikan kulit berasa lembap sentiasa sehingga 24 jam, sekaligus menjadikan kulit bayi kelihatan lebih sihat. Produk ini bebas sabun, bebas paraben, tidak mempunyai wangian dan ia bersifat hipoalergenik, cukup lembut untuk kulit bayi yang sensitif.

Drypers Baby Head to Toe – Avocado

RM15.25

Drypers Baby Head to Toe Avocado ini telah diperkaya dengan ekstrak alpukat semulajadi, ekstrak kernel oat dan Provitamin B5 yang berfungsi sebagai pelembap semula jadi dan memberikan khasiat lembut untuk rambut dan kulit bayi anda. Produk ini mempunyai wangian Avocado semula jadi yang dapat menenangkan bayi anda. Ia juga boleh digunakan untuk membersihkan setiap bahagian bayi anda daripada kepala sehingga ke kaki. Ia sesuai untuk bayi baru lahir dan ke atas.

Aveeno Baby Eczema Therapy Moisturizing Cream

RM66.00

Aveeno Baby Eczema Therapy Moisturising Cream ini telah disyorkan oleh pakar dermatologi untuk membantu merawat kulit yang mengalami masalah ekzema. Diformulasikan khas untuk bayi, krim yang disyorkan pakar pediatrik ini melegakan kulit kering, gatal serta jengkel akibat ekzema. Formula oatmeal koloid natural aktif ini telah terbukti secara klinikal dalam melembapkan dan melegakan kulit kering, dan sangat sesuai untuk digunakan pada bayi. Di samping itu, formula oatmeal koloid ini membantu melembabkan kulit bayi dan mencegah kulit daripada kekeringan. Yang penting, produk ini bebas steroid dan bebas wangian. Ia juga telah disarankan oleh pakar dermatologi untuk membantu merawat ketidakselesaan kulit akibat ekzema.

Eucerin Baby Eczema Relief Body Cream

RM59.80

Produk ini mempunyai oatmeal semulajadi yang dapat menyihatkan kulit kering, gatal, dan jengkel kerana ekzema. Ia juga telah dirumus khas dengan formula yang diperkaya dengan Licochalcone yang dapat menenangkan dan membaiki penampilan kulit yang merah dan jengkel. Juga terdapat formula yang diperkaya dengan ceramide yang berfungsi untuk menguatkan penghalang kulit dan membaiki keadaan kulit. Produk ini bebas wangian, pewarna, dan steroid. Ia seesuai untuk bayi seawal 3 bulan dan kanak-kanak. Untuk pengetahuan, produk ini telah terbukti secara klinikal dapat melegakan kerengsaan dan kekeringan kulit akibat ekzema.

error: Content is protected !!