Now Reading
10 Produk Aloe Vera Gel Yang Berkesan

10 Produk Aloe Vera Gel Yang Berkesan

aloe vera gel

Aloe vera gel biasanya digunakan apabila anda mendapat selaran cahaya matahari dan memerlukan sedikit kelegaan. Walau bagaimanapun, pakar kini kata ia mempunyai banyak faedah untuk kulit anda.

Ia mengandungi antioksidan, enzim, Vitamin A dan C, dan sangat anti-radang. Ia dapat membantu merawat luka bakar, jerawat dan kulit kering. Ia juga dapat membantu garis dan kedutan masa depan, membantu merawat jerawat, dan juga dapat membantu anda mengatasi kelemumur dengan menggosoknya ke rambut dan kulit kepala anda.

Oleh itu, pada perkomgsian kali ini, mari kita lihat 10 produk yang aloe vera gel yang boleh anda gunakan untuk merawat kulit anda yang terkena selaran cahaya matahari atau dikenali juga sebagai sunburn.

Guardian Aloe Vera Gel 250ml

Guardian Aloe Vera Gel

RM6.50

Gel ini mengandungi 100% aloe vera tulen untuk membantu mengekalkan kelembapan. Ia juga diperkaya dengan vitamin E, anti-oksidan untuk menenangkan dan menghidrat kulit anda. Gel yang tidak berminyak berkesan untuk melegakan selaran matahari dan kegatalan yang disebabkan oleh kulit kering. Produk ini juga adalah bebas dari alkohol, pewarna dan wangian. Gel ini boleh digunakan juga digunakan pada acne, lengan, kaki dan rambut dan sesuai untukindividu yang mempunyai kulit sensitif.

FRUIT OF THE EARTH Aloe Vera Gel 170g

Fruit of the Earth Aloe Vera Gel

RM7.60

Fruit Of The Earth diperbuat daripada lidah buaya tulen dari USA yang mempunyai pengunaan serbaguna untuk membantu menghidrat, menambah dan menenangkan kulit yang bermasalah bagi kebanyakan jenis kulit. Produk ini juga membantu untuk menyejukkan dan menenangkan kulit yang terbakar akibat pendedahan kepada sinaran matahari yang lama sambil membentuk penghalang pelindung untuk mengekalkan kelembapan dan memberikan kelegaan penyejukan ke atas kulit anda.

Palmer's Aloe Vera Gel 125G

Palmer’s Aloe Vera Gel

RM21.60

Gel ini adalah produk yang sangat serba boleh dan hebat. Ia adalah amat sesuai untuk digunakan ke atas kulit selepas pendedahan kepada matahari yang terlampau lama, ia juga berfungsi sebagai rawatan yang menyeluruh untuk kulit kering. Gel ini diformulasikan dengan Aloe Vera dan Vitamin E, gel ini akan menjadikan kulit licin dan lembut dan tidak mempunyai perasaan yang melekit ke atas kulit anda. Ia adalah amat menyejukkan apabila digunakan ke atas kulit anda dan sangat sesuai untuk menenangkan kulit yang kering.

chriszen 98% Aloe Vera & Rice Milk Skin Gel 100m

Chriszen 98% Aloe Vera Gel

RM13.90

Gel ini berfungsi untuk melembapkan, menghidrat, menenangkan, memperbaiki, meremajakan kulit anda. Ia juga boleh menyejukkan kulit anda dan mengurangkan keradangan di atas kulit. Selain itu, produk ini juga dapat membantu dalam penyembuhan luka, menghilangkan parut, mengurangkan kemerahan kulit dan menyembuhkan selaran matahari. Produk ini adalah amat sesuai untuk digunakan pada seluruh badan dari rambut, ke muka, badan dan kaki anda.

Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel

Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera Gel 

RM17.32

Produk ini dibuat dari 92% gel Aloe Vera,gel ini diperkaya dengan vitamin dan dapat digunakan untuk apa fungsi sahaja, dari menenangkan kulit akibat selaran sinar matahari hingga menghidratkan kulit dan rambut dalam bentuk mask, hingga pelembap harian untuk kulit yang lembut . Aloe vera yang digunakan untuk merumuskan produk ini berasal dari petani organik yang diperakui di California (CCOF) dan amat sesuai untuk kulit yang paling sensitif, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit.

ALOE CARE Natural Aloe Vera Gel (75ml)

Amway Natural Aloe Vera Gel

RM33.90

Produk ini adalah gel lidah buaya serbaguna yang mempunyai kegunaan yang meluas dan pelbagai fungsinya, dari merawat luka yang ringan dan jerawat di muka hingga melembapkan kulit kering. Lidah buaya yang digunakan adalah bersumber dari ladang aloe Terry Laboratories yang merangkumi 7,000 ekar. Pengilang yang terintegrasi sepenuhnya, Terry Laboratories mampu menyediakan sumber aloe vera yang berkualiti tinggi secara konsisten, dan sistem proses lidah buaya di lokasi. Gel ini bukan komedogenik dan telah diuji secara dermatologi. Ia adalah sesuai untuk semua jenis kulit termasuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Banana Boat Aloe Vera Gel 230g

Banana Boat Aloe Vera Gel

RM24.72

Banana Boat Aloe Vera Gel memberikan anda sensasi penyejukan dan menenangkan selepas selaran cahaya matahari yang membantu meringankan keperluan kulit anda yang telah didedahkan kepada cahaya matahari. Produk ini telah diformulasikan khas dengan ekstrak lidah buaya, gel yang menenangkan ini akan menambah kelembapan dan melembutkan kulit anda untuk mencegahnya daripada mengelupas. Ia juga disyorkan untuk individu yang mempunyai masalah kulit seperti eczema, psoriasis dan campak.

Eunyul Aloe Vera Soothing Gel 300ml

Eunyul Aloe Vera Soothing Gel

RM18.20

Aloe Vera adalah ramuan kegemaran di dunia kecantikan negara Korea. Ini adalah kerana pelbagai kebaikannya untuk kulit. EUNYUL Aloe Vera Soothing Gel mengandungi 100% Aloe Vera yang ditanam di bawah matahari yeng terik di California, Amerika Syarikat untuk memberikan kulit anda sifat yang menenangkan dan menghidratkan tanpa meninggalkan rasa melekit pada kulit anda, maka menjadikannya amat sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

BIOAQUA Natural Aloe Vera Moisturizing Gel Facial Mask

RM4.20

Face mask gel lidah buaya ini diperbuat daripada lidah buaya yang kaya dengan mineral dan bahan semula jadi.
Bahan-bahan yang terdapat di dalamnya adalah sangat mudah diserap oleh kulit anda, maka menjadikanya sangat berguna untuk mempercepat metabolisme pada wajah anda. Ini akan menjadi amat bermanfaat untuk melambatkan proses penuaan kulit wajah anda. Oleh itu, penggunaan kerap produk ini akan menjadikan wajah anda kelihatan lebih anjal dan dapat mengurangkan kedutan pada wajah anda.

JVR Aloe Vera Gel

RM26.49

Aloe vera gel ini mengandungi ekstrak aloe vera dan bradykininase yang dapat membantu mencegah jerawat pada kulit anda dan mengurangkan kemerahan dan keradangan yang menyebabkan jerawat. Produk ini adalah serba boleh kerana ia mempunyai pelbagai fungsi dimana ia juga boleh digunakan sebagai face mask, losyen badan, dan krim penjagaan rambut. Produk ini amat sesuai untuk kulit yang paling sensitif, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit.

banana boat aloe vera gel

Banana Boat Aloe Vera Gel

RM26.49

Produk dari Banana Boat ini adalah selamat untuk mengatakan bahawa kebanyakan gel lidah buaya sangat bagus untuk selaran matahari, tetapi yang ini memastikan anda dilindungi sepanjang fasa pemulihan anda. Kandungannya yang mengandungi agen pelindung matahari benzophenone-4, gel ini membantu memancarkan sinar UV dari permukaan kulit. Keupayaan luar biasa lidah buaya untuk menyediakan dan mengunci kelembapan, dan dengan itu melembutkan kulit yang cukup untuk mengelakkan pengelupasan, lebih ditekankan oleh penggunaan gliserin, yang meluncur dengan mudah ke atas kulit dan melindunginya daripada panas dan kerengsaan selanjutnya.

Penggunaan aloe vera gel terbukti mampu merawat kesan sunburn pada kulit anda. Oleh itu, sekiranya kulit anda terkena selaran cahaya matahari, gunakan produk-produk yang telah kami senaraikan di atas. Kulit anda akan terasa kurang pedih dan sunburn anda juga akan cepat hilang. Selamat mencuba produk-produk tersebut!

error: Content is protected !!