Now Reading
10 Produk Alcon Dan Alternatifnya

10 Produk Alcon Dan Alternatifnya

Alcon

Sekiranya anda seorang yang memakai kanta lekap setiap hari untuk tempoh masa yang panjang, anda sudah pasti mengetahui betapa pentingnya kerperluan untuk mendapatkan jenis kanta lekap yang sesuai dengan mata anda,cecair pembersihan, eyedrop dan lain-lain produk yang berkaitan. Alcon merupakan jenama terbaik di pasaran dan peneraju global dalam penjagaan mata juga sebahagian daripada syarikat Novartis. Mari kita lihat produk-produk terbaik Alcon dan alternatifnya di bawah.

Alcon Tears Naturale II Eye Drops

RM10.90

Tears Naturale II Eye Drops ini digunakan untuk melegakan mata yang kering dan jengkel. Seperti yang kita tahu, antara faktor yang menyebabkan mata kering termasuk angin, matahari, cuaca terlalu panas, penyaman udara, penggunaan / bacaan komputer, dan ubat-ubatan tertentu. Produk ini mengandungi satu atau lebih ramuan berikut: karboksimetilselulosa, dextran, gliserin, hypromellose, polyethylene glycol 400 (PEG 400), polysorbate, polyvinyl alkohol, povidone, dan propylene glycol. Eye drop ini memastikan mata anda sentiasa lembab, membantu melindungi mata daripada kecederaan dan jangkitan dan mengurangkan gejala mata kering seperti terbakar, gatal-gatal, dan merasa seolah-olah ada sesuatu di mata.

EyeMo Eye Drop Regular

RM7.80

EyeMo Eye Drop ini melegakan ketidakselesaan pada mata di samping melembabkan dan menyegarkan mata yang letih dan kering. Gunakan 2-5 titis pada setiap mata 4-5 kali sehari atau mengikut keperluan. Tanggalkan kanta lekap sebelum digunakan. Simpan di tempat yang suhunya bawah 30 darjah celcius. Buang 1 bulan selepas dibuka. Jauhi dari kanak-kanak. Antara bahan yang terdapat dalam produk ini adalah seperti borik asid 1.3% w/v, natrium borat 0.32%, benzalkonium klorida 0.91% w/v.

Alcon Air Optix HydraGlyde Contact Lenses

RM60.00

Sekiranya anda seorang yang aktif bersukan dan sering mengamalkan gaya hidup yang aktif dan sihat, kanta lekap Air Optix Plus HydraGlyde ini boleh menjadi teman terbaik anda! Alcon memberikan anda kelembapan permukaan lensa tahan lama dan perlindungan deposit yang sangat baik dalam satu kanta lekap yang dihasilkan oleh dua teknologi yang diperbaiki iaitu Teknologi SmartShield® dan HydraGlyde® Moisture Matrix. Produk ini mengandungi bahan yang membolehkan oksigen berkhasiat mengalir secara berterusan melalui lensa supaya mata kelihatan putih dan sihat.

CooperVision Biofinity Monthly Silicone Hydrogel Contact Lenses

RM75.00

Cooper Vision Biofinity Monthly Silicone Hydrogel ini boleh digunakan selama satu bulan sahaja. Ia merupakan kanta lekap yang selesa dan akan membuatkan mata anda berasa lembab sentiasa. Ia secara semula jadinya memang lembab, jadi, anda tidak perlu risau untuk membeli eye drop tambahan. CooperVision Biofinity® kanta lekap hidrogel silikon ini sangat mudah untuk dipakai dan tidak mengambil masa yang lama. Ia menawarkan tahap keselesaan yang premium sekaligus membolehkan banyak oksigen masuk ke mata anda. Dengan memakai kanta lekap ini, anda akan menikmati penglihatan yang sangat baik dengan lensa lembut dan selesa yang lebih sihat untuk mata anda.

Alcon Systane Ultra Lubricant Eye Drops

RM47.83

Systane Ultra Lubricating Eye Drops ini merupakan terapi mata kering berprestasi tinggi untuk melegakan mata yang kering dan mengurangkan iritasi pada mata. Ia diformulasikan dengan sistem unik yang memberikan perlindungan lebih panjang kepada mata anda supaya lebih selesa dan tidak akan mengganggu kehidupan seharian anda. Produk ini juga sesuai digunakan untuk mengurangkan rasa tidak selesa dengan pemakaian kanta lekap, dan membantu menghilangkan bahan partikulat yang boleh menyebabkan kerengsaan atau ketidakselesaan pada mata. Sekiranya anda mengalami ketidakselesaan mata yang berterusan, terkoyak berlebihan, penglihatan tidak jelas atau mata merah, hentikan penggunaan dan terus berjumpa dengan pakar penjagaan mata anda.

Optive Fusion Lubricant Eye Drops

RM61.32

Optive Fusion ™ UD telah diformulasikan dengan gabungan untuk melegakan mata, memberi keselesaan dan melindungi mata daripada kering. Ia sesuai digunakan untuk pembedahan pasca lasik untuk menghilangkan rasa kering dan tidak selesa. Produk ini mengandungi: natrium hyaluronat 0.1%, natrium karboksimetilselulosa 0.5%, gliserin 1.0%, eritritol dan levocarnitine. Ia juga bebas bahan pengawet. Steril A.

Alcon Multi Purpose Disinfecting Solution

RM45.00

Alcon Opti-Free Express solution ini direka khas untuk pembersihan harian, pembilasan, pembasmian kuman, pembasahan semula dan penyimpanan semua jenis kanta lekap lembut.

Arahan Penggunaan: buangkan seal yang dicetak di sekitar kemasan sepenuhnya sebelum digunakan. Sentiasa basuh dan keringkan tangan anda sebelum mengendalikan lensa. Bersihkan, lakukan pembaikan semula, bilas dan cuci lensa anda setiap kali anda mengeluarkannya. Sentiasa mengendalikan lensa yang sama, kanan atau kiri, terlebih dahulu untuk mengelakkan timbulnya campuran. Selepas digunakan, sentiasa kosongkan dan bilas casing lensa dengan produk ini dan biarkan udara kering masuk.

FreshKon Clear Multi Purpose Solution

RM30.80

FreshKon® Clear merupakan rangkaian produk penjagaan lensa yang menjaga lensa anda hanya dalam satu langkah mudah. Produk ini diformulasikan untuk pemeliharaan optimum semua jenis kanta lekap lembut termasuk lensa hidrogel warna dan silikon. FreshKon® Clear Multi-Purpose Solution ini mengandungi HPMC Formula yang menyegarkan mata, melembabkan dan membersihkan dengan mudah. Ia membersihkan, membilas, mengeluarkan protein, membasmi kuman, dan berfungsi sebagai pelincir untuk menyimpan lensa anda.

Alcon Air Optix Color Contact Lenses

RM58.00

Kanta lekap Alcon Air Optix® Colors menghasilkan penampilan cantik semula jadi tidak mengira jenis atau warna mata apa sekalipun – sama ada anda mempunyai mata gelap atau cahaya, sama ada anda memerlukan pembetulan penglihatan atau tidak. Kanta lekap ini membuatkan mata anda bernafas sekaligus membolehkan anda memberi tumpuan 100% kepada kehidupan anda, anda tidak perlu risau lagi dengan penglihatan yang tidak jelas atau kabur dengan memakai kanta lekap Air Optix Colors ini.

FreshKon Alluring Eyes Monthly Contact Lens

RM33.00

Kanta lekap FreshKon Alluring Eyes ini membuatkan mata anda cantik secara semula jadi seperti tidak memakai apa-apa. Terdapat outline pada kanta lekap ini untuk menghasilkan kesan yang memikat. Ia juga memberikan keselesaan yang unggul terhadap sesiapa yang memakainya. Diformulasikan dengan permukaan hidrofilik (suka air) untuk membuatkan anda berasa selesa apabila memakai kanta lekap ini. Ia juga mudah dipakai dan tidak akan menyebabkan masalah seperti curling lens. Kanta lekap ini membuatkan anda dapat melihat dengan jelas di samping mempromosi kandungan oksigen yang mengalir melalui lensa menjadikan mata kelihatan lebih cantik dan sihat.  

error: Content is protected !!