Now Reading
10 Produk 21st Century di Pasaran dan Alternatifnya

10 Produk 21st Century di Pasaran dan Alternatifnya

21st century

21st Century HealthCare adalah salah satu pengeluar makanan tambahan berkualiti antarabangsa yang terbesar selama lebih dari 30 tahun. Semua produk pemakanan tambahan 21st Century untuk manusia dan haiwan peliharaan dihasilkan dan dibungkus di bawah Amalan Pengilangan Baik (CGMP) untuk memastikan kesucian, kesegaran dan keberkesanan produk. 21st Century menawarkan program manfaat komprehensif yang mempromosikan budaya kesihatan dan kesejahteraan. Syarikat ini juga menawarkan beberapa manfaat kesihatan dan kesejahteraan, termasuk perubatan, pergigian, penglihatan, insurans hayat dan hilang upaya bersama-sama dengan orang lain. 21st Century HealthCare mengambil berat terhadap kesihatan keluarga pada setiap peringkat umur. Produk 21st Century mematuhi standard persekitaran yang menjamin keselamatan kesihatan manusia dan perlindungan alam sekitar.

21st Century Elastin Collagen

RM22.99

Elastin dan kolagen adalah protein penting yang terdapat dalam tisu penghubung kulit. Ia membentuk struktur elemen kulit. Elastin dan kolagen dalam kulit kita boleh berkurang disebabkan oleh faktor usia, pencemaran alam sekitar, pemakanan yang tidak seimbang dan tekanan. Kapsul Elastin Collagen boleh membantu meningkatkan tahap elastin dan kolagen dalam kulit anda. Kolagen membantu memberikan struktur kepada kulit dan saling bekerjasama dengan protein yang dipanggil elastin untuk memberikan fleksibiliti yang diperlukan apabila kulit meregang serta kembali kepada kedudukan asal. Kehilangan kolagen akan menyebabkan struktur kulit menjadi tidak tegang dan berkedut. Selain itu, kolagen turut memainkan peranan penting terhadap tulang.

Youtheory Collagen

RM88.00

Youtheory Collagen dapat membantu anda mencapai kesihatan dalaman dan kecantikan luaran. Ia menyediakan 6,000 mg peptida kolagen yang mudah dicerna dan cepat diserap pada setiap hidangan. Formula ini membekalkan blok pelindung penting untuk menyokong penuaan yang sihat dan penampilan yang lebih muda. Produk ini juga mengandungi dos vitamin C harian untuk membantu pembentukan kolagen normal dan meningkatkan perlindungan antioksidan.  Produk ini juga membantu menambah protein penting untuk melawan kesan penuaan dengan menghidupkan semula kulit, rambut, kuku, tendon dan ligamen.


21st Century Eyebright Complex

RM19.99

Formula herba semulajadi ini dapat melegakan keletihan, ketegangan mata dan meningkatkan kesihatan mata. Produk ini mengandungi herba Eyebright iaitu bunga putih kecil yang mempunyai aliran ungu dan percikan kuning berhampiran pusat. Eyebright, atau Euphrasia telah digunakan selama berabad-abad untuk merawat mata. Bahan-bahan tumbuhan yang meluas ini membantu masalah mata merah dan radang dan juga disyorkan sebagai komponen titisan mata untuk mata kering. Eyebright adalah herba dengan sejarah panjang penggunaan perubatan, terutamanya untuk penyakit mata.

Setiap kapsul mengandungi:

 • Lutein – Antioksida daripada keluarga karotenoid yang mengandungi pigmen larut lemak yang terhasil secara semulajadi dalam tumbuhan.
 • Bilberry – Memperbaiki kesihatan mata.
 • Eyebright – Merupakan herba tradisional yang digunakan untuk mengekalkan metabolisma mata dan amat berharga jika digabungkan dengan nutrien mata yang sinergi.
 • Ginkgo Biloba – Meningkatkan kesihatan umum.

Puritan’s Pride Lutein

RM79.10

Lutein dan zeaxanthin kedua-duanya menyokong kesihatan mata anda untuk menyokong penglihatan yang sihat. Gabungan ini berfungsi untuk melindungi mata anda daripada kerosakan radikal bebas. Mata anda terdedah kepada oksigen dan cahaya, yang seterusnya menggalakkan pengeluaran radikal bebas oksigen berbahaya. Lutein dan zeaxanthin dapat mencegah radikal bebas ini agar sinaran UV tidak dapat merosakkan sel mata anda. Lutein dan zeaxanthin adalah satu-satunya karotenoid pemakanan yang terkumpul di retina, terutamanya rantau makula yang terletak di belakang mata anda. Makula adalah penting untuk penglihatan.

21st Century Burnex

RM39.95

21st Century Burnex adalah produk yang baik untuk kesihatan hati. Ia mengandungi choline, inositol dan methionine yang merupakan lipotropics. Sebatian Lipotropics bertindak sebagai ejen pemangkin untuk memecahkan lemak dalam hati, semasa proses metabolisma dalam badan. Nutrien lipotropic membantu dan mengalakkan pengeksportan lemak dari hati. Lipotropic sangat diperlukan untuk memelihara kesihatan hati. Choline juga penting dalam metabolisma lemak. Choline berfungsi sebagai penderma metil dan diperlukan oleh hati untuk berfungsi dengan betul.

Blackmores Smart Heart

RM150.00

Blackmores Smart Heart dapat meningkatkan pengambilan beta-glukan anda untuk membantu mengurangkan kolesterol, mengatur gula dalam darah dan tahap tekanan darah. Blackmores Smart Heart adalah sumber serat yang baik tanpa gula atau garam tambahan.

Kelebihan Blackmores Smart Heart:

 • Dibuat dari 100% serbuk oat semula jadi OatWell™
 • 1 hidangan (14 g) Blackmores Smart Heart bersamaan dengan 4 mangkuk oat yang dimasak.
 • Mengandungi 3.1 g beta-glukan 
 • Struktur molekul tinggi beta-glukan penting untuk membentuk gel likat tebal di usus yang mengatur penyerapan lemak dan gula.

21st Century Athlete’s High Protein Shake

RM50.80

Produk ini adalah gabungan penjana tenaga, pembina otot, pemaju stamina dan penggalak kesihatan untuk orang-orang atlet dan sukan. Mengandungi asid amino, vitamin dan mineral yang penting dalam perkadaran yang betul. Ia adalah sumber kalsium tenusu yang sangat baik yang diperlukan untuk kekuatan dan kesihatan tulang. Kesan katabolik dapat dielakkan dengan Kalsium Kaseinat yang menyediakan pembebasan asid amino sepanjang malam dan ini mengekalkan jisim otot semasa tidur.

Dymatize Athlete’s Whey Protein

RM119.90

Setiap hidangan Athlete’s Whey dibungkus dengan 30g protein whey berkualiti tinggi, cepat dicerna dan menyerap, tanpa makanan tambahan yang lain, untuk menyokong matlamat sukan dan kecergasan yang paling ketat. Athlete’s Whey diformulasikan oleh saintis penyelidikan dan pembangunan dalaman dengan memilih bahan-bahan yang memenuhi standard dan spesifikasi berkualiti tinggi. Serbuk protein Dymatize dihasilkan di kemudahan Bertauliah GMP, yang bermaksud bahawa semua bahan dan produk akhir diuji dengan teliti dan disahkan bersih dan selamat.

21st Century Cal Mag Zinc

RM15.95

Cal Mag Zinc adalah satu kombinasi unggul tiga mineral iaitu kalsium, magnesium dan zink dengan komposisi yang memberi kesan sinergi optimum. Ketiga-tiga mineral ini diperlukan untuk kesihatan yang baik. Ketiga-tiga mineral ini juga penting untuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat.

Kebaikan kandungan mineral:

 • Kalsium penting untuk kesihatan tulang dan gigi. Badan memerlukan kalsium tambahan yang mencukupi.
 • Magnesium diperlukan untuk metabolisma kalsium dalam badan.
 • Zink menambah baik sistem enzim untuk kesihatan badan yang baik.

Sundown Calcium Magnesium & Zinc

RM24.99

Zink dalam formula 3 dalam 1 yang kuat ini membantu menyokong sistem imun. Magnesium terlibat dalam impuls saraf dan menyokong mood yang tenang dan santai. Kalsium, magnesium dan zink membentuk blok pendinding yang memastikan tulang, gigi dan sendi anda berfungsi dengan baik. Pengambilan kalsium dan vitamin D yang mencukupi setiap hari sebagai sebahagian daripada diet seimbang, dapat mengurangkan risiko osteoporosis.

error: Content is protected !!