Now Reading
10 Pencuci Muka Untuk Kulit Sensitif Terbaik 2020

10 Pencuci Muka Untuk Kulit Sensitif Terbaik 2020

Pencuci muka kulit sensitif

Mari lihat 10 pencuci muka untuk kulit sensitif terbaik 2020. Dengan ini anda membantu anda memilih produk yang tidak akan merosakkan pertahanan kulit mahupun membiarkannya terdedah kepada persekitaran.

Kama Ayurveda Sensitive Skin Cleansing Foam

RM168.00

Sekiranya anda menyukai produk Ayurveda dan herba, anda akan menyukai pencuci muka untuk kulit sensitif daripada Kama Ayurveda.

Bertekstur ringan dan sangat lembut pada kulit anda. Ia mempunyai formula berbuih yang membersihkan kotoran dan minyak berlebihan dari wajah anda dan mengembalikan kelembapan.

Kaya Ayurveda Sensitive Skin Cleansing Foam memberikan penghidratan yang kuat dan melindungi kulit anda dari kesan kotoran persekitaran.

Plum Hello Aloe Skin Loving Face Wash

RM58.00

Pencuci muka untuk kulit sensitif yang sangat ringan ini memberikan kulit kasih sayang yang sangat diperlukan pada kulit anda.

Ia menjadikan kulit anda terhidrat, tidak menjengkelkan, dan mempunyai wangian seperti syurga yang juga menyegarkan deria anda.

Malah, produk ini juga mengandungi ekstrak aloe vera yang memberikan kesan menenangkan pada kulit anda. Juga, jenama memberikan 1% daripada setiap jualan untuk menyelamatkan alam sekitar!

Neutrogena Ultra Gentle Daily Cleanser

RM89.00

Pencuci muka untuk kulit sensitif yang sangat lembut ini oleh salah satu jenama yang paling disukai, Neutrogena, dibangunkan dengan teknologi yang dipatenkan.

Ia membersihkan kulit anda dengan lembut, tanpa meninggalkan sisa, dan menjadikan kulit anda lembut seperti bayi.

Produk ini juga tidak mengandungi perengsa kulit dan sesuai untuk jenis ekzema, dermatitis atopik, jerawat, dan kulit rosasea.

La Roche-Posay Toleriane Purifying Foaming Cleanser

RM222.00

Cuci muka setiap hari untuk membersihkan solekan, kotoran, dan kekotoran lain dari wajah anda.

Pencuci muka untuk kulit sensitif ini mempunyai formula berasaskan gel yang menyegarkan yang tidak menghilangkan minyak semula jadi kulit anda.

Ia mempunyai formula berbuih yang membuat kulit anda terasa segar setelah seharian.

St. Botanica Vitamin C Gentle Foaming Brightening Face Wash

RM141.00

St. Botanica Vitamin C Gentle Foaming Brightening Face Wash kaya dengan antioksidan. Pencuci muka ini diformulasikan dengan jus aloe vera dan minyak cemara.

Vitamin C melindungi kulit dari kerosakan radikal bebas dan menghilangkan kotoran dengan lembut. Ia mengembalikan kilauan semula jadi kulit dan meningkatkan pengeluaran kolagen agar kelihatan montok, awet muda, dan lebih sihat.

Minyak cemaea dan jus aloe vera menghidrat, melembapkan, dan menenangkan kulit yang teriritasi. Formula berbuih ini sangat sesuai untuk kulit sensitif, berminyak, kering, kombinasi, dan jerawat. Ia meremajakan kulit dan menjadikannya segar, lembut, dan berkhasiat.

SebaMed Clear Face Cleansing Foam

RM38.90

Pembersihan mendalam adalah langkah pertama untuk mencintai kulit anda, dan mencuci muka dengan pencuci muka untuk kulit sensitif ini dapat membantu anda dengan itu.

SebaMed Cleansing Foam mengandungi panthenol yang membersihkan bakteria dari kulit anda, menghilangkan sisa kotoran dan solekan, dan membantu mengekalkan pH kulit anda.

Neutrogena Pure Mild Facial Cleanser

RM30.90

Pencuci muka untuk kulit sensitif yang sangat ringan ini yang anda perlukan untuk kulit yang licin dan sihat. Ia tidak mengandungi bahan kimia keras yang boleh iritasikan kulit anda.

Ia mempunyai formula tidak kering. Picitan yang sikit mampu menjadikan kulit anda bersih.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser

RM43.90

Ini adalah salah satu pencuci muka untuk kulit sensitif yang disyorkan oleh pakar dermatologi untuk anda yang mempunyai kulit sensitif dan bermasalah.

Ia mempunyai formula ringan dan tidak menjengkelkan yang membersihkan wajah anda dengan lembut tanpa menyebabkan kekeringan berlebihan.

Malah, pencuci muka ini tidak meninggalkan sisa pada kulit anda dan tidak menyumbat liang anda.

Aveeno Ultra-Calming Foaming Cleanser

RM166.78

Pencuci muka ini diformulasikan dengan Calming Feverfew, yang merupakan ekstrak botani yang berkaitan dengan kamomile.

Ia menjadikan kulit anda tenang, mengurangkan kemerahan, dan cukup lembut untuk penggunaan harian. Ia membersihkan kotoran, minyak, dan solekan daripada wajah anda tanpa mengiritasikan wajah.

Kaya Skin Clinic Face Cleanser For Sensitive Skin

RM60.00

Sekiranya anda mempunyai kulit yang sangat sensitif, pencuci muka untuk kulit sensitif ini sangat sesuai untuk anda. Formula hipoalergenik yang sesuai digunakan setiap hari.

Tidak menyebabkan iritasi atau sensasi terbakar dan sangat ringan. Ia membersihkan kulit sensitif anda dengan lembut tanpa menghilangkan minyak pelindung semula jadi.

error: Content is protected !!