Now Reading
10 Lampin atau ‘Diapers’ untuk Keselesaan Bayi Anda

10 Lampin atau ‘Diapers’ untuk Keselesaan Bayi Anda

Diapers

Bayi biasa memerlukan lebih daripada 2,900 lampin ataupun diapers setiap tahun. Keperluan lampin sangat penting kerana bayi yang tidak kerap menukar lampinnya berisiko akan mengalami ruam kulit, jangkitan, dan banyak lagi hasil kesihatan yang buruk.

Tujuan utama memakai lampin pakai buang untuk bayi adalah untuk menyerap kelembapan perkumuhan bayi supaya bayi tidak berada dalam kelembapan dan tidak mudak untuk dijangkiti penyakit. Ramai orang salah faham bahawa penggunaan lampin pakai buang menyebabkan ruam atau kerengsaan lampin. Tetapi kenyataannya adalah bahawa semua jenis lampin boleh menyebabkan ruam alergi juga jika terdapat kotoran atau air kencing yang tersisa untuk duduk di kulit bayi.

Dalam kes ini, lampin pakai buang benar-benar membantu memudahkan keadaan kerana mempunyai kemampuan untuk menyerap hingga tahap tertentu, yang memendekkan tempoh kelembapan menyentuh kulit. Satu-satunya masalah yang perlu dipertimbangkan adalah tidak membiarkan lampin terlalu lama. Dengan teknologi, reka bentuk, perhatian terhadap perincian moden, saat ini, lampin telah diperbaiki dalam kualiti dan gaya agar sesuai dengan fizikal dan perkembangan bayi.

Skinature by Drypers

RM48.00

Skinature by Drypers adalah lampin premium yang direka khas untuk bayi yang baru lahir dengan kulit halus. Ia bebas dari klorin dan bebas pewangi dan akan menjadikannya lembut walaupun pada kulit sensitif, terutama yang terdedah kepada alergen EU26. Produk ini dibangunkan dengan teknologi Derma-Care, lampin ini dibuat dari bahan lembut premium dengan daya serap yang unggul dan lapisan atas timbul 3D yang membantu mengamankan dan mengunci kotoran, memastikan bayi anda tetap bersih dan kering. Reka bentuk potongan khas Skinature by Drypers NB melindungi tunggul tali pusat dan kawasan pusar bayi anda.

Offspring Ultra-Thin Diapers

RM49.00

Offspring Ultra-Thin Tape Diapers dapat membantu si kecil anda hidup mewah dengan lampin berkualiti premium. Mereka akan berasa sangat lembut, nyaman dan bernafas ketka memakainya untuk memberi bayi anda keselesaan dan perlindungan yang unggul.  Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya. Badan inti tidak mudah patah setelah 1000 ujian.

Huggies Dry Diapers

RM85.99

Huggies Dry Diapers Tape adalah lampin dapat memberikan persekitaran pertumbuhan yang lebih bersih untuk bayi kerana dapat mengurangkan penyebaran dan pencemaran bakteria dalam tinja lebih baik daripada lampin tradisional. Huggies Dry Diapers Tape adalah lampin premium yang direka khas untuk bayi yang baru lahir dengan kulit halus. Ia bebas dari klorin dan bebas pewangi dan akan menjadikannya lembut walaupun pada kulit sensitif, terutama yang terdedah kepada alergen EU26. 

MamyPoko Extra Dry Diapers

RM85.99

MamyPoko Extra Dry Diapers dapat membantu si kecil anda hidup selesa dengan lampin berkualiti. Mereka akan berasa sangat lembut, nyaman dan bernafas ketka memakainya untuk memberi bayi anda keselesaan dan perlindungan yang unggul.  Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya. Badan inti tidak mudah patah setelah 1000 ujian. Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya. 

PetPet E-Pants

RM88.90

PetPet E-Pants adalah lampin dapat memberikan persekitaran pertumbuhan yang lebih bersih untuk bayi kerana dapat mengurangkan penyebaran dan pencemaran bakteria dalam tinja lebih baik daripada lampin tradisional. PetPet E-Pants adalah lampin premium yang direka khas untuk bayi yang baru lahir dengan kulit halus. Ia bebas dari klorin dan bebas pewangi dan akan menjadikannya lembut walaupun pada kulit sensitif.

Whoopee Pants

RM25.90

Whoopee Pants adalah lampin dapat memberikan keselesaan untuk bayi anda kerana dapat mengurangkan penyebaran dan pencemaran bakteria dan lampin ini lebih baik daripada lampin tradisional. Whoopee Pants adalah lampin premium yang direka khas untuk bayi yang baru lahir dengan kulit halus. Ia bebas dari klorin dan bebas pewangi dan akan menjadikannya lembut walaupun pada kulit sensitif.

Diapex Wonder Pants Baby Diapers 

RM83.99

Diapex Wonder Pants Baby Diapers  adalah lampin khas yang direka untuk bayi baru lahir yang menawarkan kelembutan dan penjagaan  untuk bayi anda yang baru lahir. Diapex Wonder Pants Baby Diapers mempunyai reka bentuk potongan khas yang melindungi tunggul tali pusat dan kawasan pusar bayi baru lahir semasa penyembuhan. Reka bentuk potongan khas ini mengurangkan tekanan menggosok lampin pada tunggul ketika butang perut sembuh dan membolehkan peredaran udara lebih baik untuk memastikan kawasan pusar tetap kering.

Merries Super Premium Pants Baby Diapers 

RM205.66

Merries Super Premium Pants Baby Diapers dapat membantu si kecil anda hidup selesa dengan lampin berkualiti. Mereka akan berasa sangat lembut, nyaman dan bernafas ketka memakainya untuk memberi bayi anda keselesaan dan perlindungan yang unggul. Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya. Badan inti tidak mudah patah setelah 1000 ujian. Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya.

SoftLove Smart Pants

RM58.00

SoftLove Smart Pants menawarkan kelembutan untuk keselesaan utama bayi anda. SoftLove Smart Pants diperbuat dari bahan yang sangat lembut dengan rasa katun yang bernafas dan dilengkapi dengan inti penyerap untuk menyerap air kencing dengan berkesan dan tiada kebocoran. Dari segi reka bentuk ketebalan, ia lebih ringan dan lebih nipis daripada produk generasi sebelumnya.

Fitti Day + Night Baby Diapers Pants

RM19.99

Fitti Tape Diapers ini diperbuat dari bahan lembut premium dengan daya serap yang unggul dan lapisan atas timbul 3D yang membantu bayi anda dengan mencuci kotoran, memastikan bayi anda tetap bersih dan kering. Reka bentuk potongan khas melindungi tunggul tali pusat dan kawasan pusar bayi anda. Reka bentuk potongan mengurangkan tekanan geseran lampin pada tunggul ketika butang perut sembuh dan memungkinkan peredaran udara yang lebih baik untuk menjaga kawasan pusar tetap kering.

error: Content is protected !!