Now Reading
10 Pilihan Jenama Aircond Terbaik!

10 Pilihan Jenama Aircond Terbaik!

Pendingin hawa terbaik

Untuk memilih jenama aircond terbaik, anda harus memastikan model yang dipilih adalah cekap tenaga. Walaupun kebanyakan model mesra alam, periksa untuk dapatkan kepastian.

Seterusnya, periksa kelajuan dan fungsi penyejukan yang sesuai untuk anda. Ciri-ciri yang paling umum merangkumi mod tenang, pengering dan penyenggaraan yang mudah secara keseluruhan.

Memilih penghawa dingin yang cekap tenaga dan berkualiti tinggi pasti memberi manfaat kepada anda dan keluarga.

Peredaran udara segar di sekitar anda akan menghasilkan persekitaran tempat tinggal yang kondusif. Oleh itu, mari lihat senarai penghawa dingin terkini yang terbaik.

1. Mitsubishi JR Series Non-Inverter Air Conditioner

RM989.00

Jenama aircond terbaik ini dibina dengan penapis platinum-seramik bersaiz nanometer.

Ia berfungsi untuk memerangkap habuk dan bakteria dengan lebih baik; sangat sesuai jika anda tinggal di kawasan pencemaran tinggi seperti bandar atau kawasan kilang.

Selain itu, terdapat juga ciri dual barrier coating yang akan menghalang kotoran memasuki penghawa dingin. Semua komponen utama dapat dibukauntuk pembersihan menyeluruh.

2. Hisense 1.0HP AN10DBG Air Conditioner

RM749.00

Jenama aircond terbaik daripada Hisense ini sangat sesuai untuk bilik tidur, ruang tamu dan ruang makan yang kecil. Ia direka dengan fungsi permulaan automatik, mod tidur, mod pintar, dan tetapan waktu 24 jam.

Terdapat juga ciri pengion untuk membersihkan udara di sekitar anda; melindungi anda dan keluarga anda dari alergen, bahan cemar dan bakteria.

3. Sharp AHAP12SMD 1.5HP Air Cond Plasmacluster

RM1399.00

Jenama aircond terbaik daripada Sharp ini jimat tenaga dengan fungsi ion berketumpatan tinggi agar ruang anda cepat sejuk di samping membersihkan udara di sekitarnya.

Ia memberi anda pengudaraan udara yang kuat dan sistem penyejukan lembut sesuai untuk warga emas dan kanak-kanak. Penghawa dingin ini sangat jimat tenaga dengan penyejat dan kondensor rendah watt.

4. Panasonic CS-S10TKH 1.0HP Premium Inverter Air Conditioner

RM1459.00

Panasonic CS-S10TKH 1.0HP Premium Inverter Air Conditioner mempunyai reka bentuk ergonomik yang sesuai dengan hiasan kediaman moden dan indah.

Jenama Aircond terbaik ini dapat menyejukkan dengan angin sepoi-sepoi seperti angin pagi yang sejuk. Selain itu, dengan sistem aero-wings yang dinamik, aliran udara mencapai jarak jauh dan sejuk lebih lama.

5. Mitsubishi 1.5 HP DC Inverter with Ionizer Air Conditioner

RM1759.00

Pilihan paling optimum untuk menjimatkan tenaga, Mitsubishi 1.0 HP DC Inverter with Ionizer Air Conditioner direka untuk menjimatkan tenaga sehingga 60%.

Menawarkan pilihan bijak, jenama Aircond terbaik ini mempunyai alat pengion 24 jam yang berfungsi tanpa bekalan kuasa.

Penapis solar semula jadi menghilangkan bau dan membersihkan udara melalui pendedahan cahaya matahari.

6. LG 1.5HP Dual Inverter Deluxe Air Conditioner

RM2052.00

LG 1.5HP Dual Inverter Deluxe Air Conditioner (S3-Q12JA3WA) memberi penjimatan tenaga ke tahap yang lain dengan pemampat dual inverter.

Jenama Aircond terbaik ini akan sentiasa menyesuaikan kelajuan pemampat untuk mengekalkan suhu bilik yang ideal, sehingga menjimatkan penggunaan tenaga sehingga 70% daripada biasa.

Selain itu, penghawa dingin akan menyejukkan ruang secara serata hingga 40% lebih cepat dengan jarak penyejukan berkelajuan tinggi.

Bersedia untuk menghirup udara bersih kerana penyaman udara ini juga dilengkapi dengan penapis perlindungan ganda untuk membantu memerangkap habuk dan bakteria dari bilik.

7. Daikin 2.5HP Air Conditioner R32

RM1240.00

See Also
aircond

Daikin 2.5HP Air Conditioner R32 mampu memerangkap habuk dan haba diudara. Penapis nya mudah ditanggal dan diganti tanpa menggunakan alat kerana panel depannya mudah dibuka.

Jenama Aircond terbaik ini mempunyai mod powerful . Apabla mod powerful diaktifkan, motor kipas dalaman mampu berputar dengan kelajuan maksimum selama 20 minit. Aliran turbo membolehkan suhu yang diinginkan dapat dicapai terutamanya apabila diruang yang lebih luas.

8. Midea Ionizer Air Conditioner MSK4-09CRN1

RM799.00

Jenama Aircond terbaik dan berpatutan ini dilengkapi dengan kapasiti penyejukan 9,500 BTU dan dinilai dengan penilaian kecekapan tenaga 3 bintang.

Selain itu, ia beroperasi pada pelbagai fungsi seperti follow me, louver position dan smart diagnosis. Sistem ini juga menyediakan ciri-ciri tertentu yang tersedia melalui aplikasi yang boleh dimuat turun.

9. Hitachi 1HP Air Conditioner Window Type RA10MF

RM1399.00

Jimat tenaga dan ruang dengan jenama Aircond terbaik jenis tingkap daripada Hitachi ini.

Mempersembahkan kepada anda teknologi penapis nano titanium terkini, reka bentuknya mempunyai fungsi tinggi dan kebisingan yang rendah.

Dengan dua tingkap udara untuk pengudaraan dan kipas turbo kembar yang anti-bakteria, anda akan mengalami aliran udara yang sihat di sekitar tempat tinggal anda.

10. Samsung 2.0HP SAM-AR18MVFHJ Deluxe Inverter Air Conditioner

RM2619.00

Jenama Aircond terbaik daripada Samsung ini dapat memberikan anda peredaran udara yang luas di samping menyejukkan kediaman anda dengan cepat.

Ia dicipta dengan sistem penapis untuk menghilangkan bakteria, virus, habuk, dan alergen untuk memastikan udara bersih dan selamat.

Kekal sejuk dan tenang dalam semua keadaan dengan comfort cool untuk membantu anda mengekalkan suhu yang anda inginkan.

error: Content is protected !!