10 Hotel Alor Setar yang Menarik dan Selesa

hotel alor setar

Alor Setar ialah ibu negeri negeri Kedah dan terletak di pantai barat Semenanjung Malaysia. Alor Setar boleh dikatakan sebagai ibu kota negeri di pantai barat Semenanjung Malaysia yang terkaya dengan budaya Melayu. Jika anda bertujuan melawat ke sini dan masih mencari-cari hotel alor setar, anda datang ke tempat yang betul. 

Walaupun Alor Setar berkembang dan menjadi ibu negeri, pelancong juga dapat menikmati pemandangan ladang padi yang indah di sekitar pinggir bandar. Di sini kami sediakan senarai 10 hotel yang terdiri dari hotel bajet hingga ke hotel mewah. Kesemua hotel Alor Setar yang disenaraikan telah mendapat ulasan positif daripada tetamu-tetamu yang pernah menginap di sana.

Grand Alora Hotel

Grand Alora Hotel terletak dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Stesen Kereta Api Alor Setar dan menyediakan tempat yang ideal bagi anda. Hotel ini menawarkan kolam renang luaran, sauna, dan akses Wi-Fi gratis.

Grand Alora Hotel mempunyai 235 bilik moden yang dilengkapi dengan pelbagai kemudahan penting untuk memastikan tetamu mendapat penginapan yang selesa. Mereka yang menginap di Grand Alora Hotel boleh menjamu selera dengan hidangan Halal dan Cina di restoran hotel ini yang sesuai bagi mereka beringinan makan berdekatan.

Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berjarak hanya 20 minit dari hotel dan perkhidmatan ulang-alik disediakan untuk kemudahan perjalanan. Stadium Darul Aman dan Pusat beli-balh Alor Setar juga berjarak 10 minit perjalanan kereta dari hotel.

Alamat :No 888, Persiaran Bandar Baru Mergong, Lebuhraya Sultanah Bahiyah, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.6, baik

T+ Hotel Sungai Korok

T + Hotel Alor Setar terletak di Alor Setar dan menyediakan Wi-Fi percuma kepada para tetamu. Ia juga menawarkan penyewaan basikal, kemudahan dobi dan penerimaan tetamu 24 jam. T + Hotel mempunyai 34 bilik yang elegan yang dilengkapi dengan semua keperluan untuk memastikan penginapan yang menyenangkan.

Hotel ini berjarak 20 minit pemanduan kereta dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim. Jitra dan Changlun juga terletak dalam jarak perjalanan yang singkat.

Alamat :No.888, Batu 2 1/2, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.8, baik

Hotel Mesra

Hotel Mesra terletak di Alor Setar. Hotel ini berada dalam jarak yang mudah dicapai dari Stadium Darul Aman dan Pusat Beli-belah Alor Setar.

Hotel Mesra Alor Setar menyediakan bilik-bilik yang selesa dan lengkap untuk memenuhi keperluan setiap tetamu. Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berjarak 15 minit pemanduan kereta dari hotel. Jitra dan Pokok Sena juga terletak dalam jarak perjalanan singkat dari tempat penginapan ini.

Alamat :Batu 5 Jalan Langgar Jalan Langgar, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 8.6, sangat baik

Q Bintang Hotel

Q Bintang Hotel terletak di Alor Setar dan menyediakan Wi-Fi percuma. Ia juga menyediakan lif, penerimaan tetamu 24 jam dan peti keselamatan. Bilik-bilik di Q Bintang Hotel dilengkapi dengan baik dan menawarkan peti keselamatan, selipar dan akses internet tanpa wayar secara percuma. Setiap bilik dilengkapi TV layar datar dengan saluran satelit / kabel, serta kamar mandi peribadi.

Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berjarak 10 minit pemanduan kereta dari hotel. Jitra dan Pokok Sena juga berada dalam jarak singkat dari tempat penginapan ini.

Alamat :No. 7-14, Taman Seri Astana, Fasa 1, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 8.0, sangat baik

JP Hotel Fasa 2

JP Hotel Alor Setar terletak di Alor Setar dan menawarkan penginapan yang santai. Hotel ini juga menawarkan bar kopi, penerimaan tetamu 24 jam dan Wi-Fi percuma. Hotel ini mempunyai 19 bilik yang berhawa dingin. Air botol dan akses internet tanpa wayar juga disediakan untuk para tetamu.

JP Hotel Alor Setar mempunyai akses mudah ke Stadium Darul Aman dan Alor Star Mall. Jitra dan Pokok Sena juga berada dalam jarak perjalanan singkat dari tempat penginapan ini.

Alamat :159, Kompleks Perniagaan Sultan Abdul Hamid, Fasa 2, Jalan Pegawai, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 8.4, sangat baik

T Hotel Tandop

T Hotel Tandop terletak di Alor Setar dan menyediakan  Wi-Fi percuma untuk para tetamu. Ia juga menyediakan perkhidmatan urut, bilik persidangan dan kaunter penerimaan tetamu 24 jam. Terdapat pelbagai kemudahan yang tersedia untuk para tetamu hotel, seperti area merokok, perkhidmatan dobi dan bilik penghubung. Di samping itu, pekerja yang berbilang bahasa juga bersedia memberikan bantuan.

Semua bilik ialah berhawa dingin dan dilengkapi dengan pancuran mandian. Hotel ini juga menyediakan air botol dan akses internet tanpa wayar. T Hotel Tandop berjarak kurang daripada 20 minit pemanduan kereta dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim. Stadium Darul Aman berada dalam jarak pemanduan singkat dari hotel.

Alamat :No. 12, 13 Kaw Perusahaan Tandop Baru, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.0 , baik

Ast Hotel

AST Hotel terletak di Alor Setar dan menyediakan Wi-Fi percuma kepada para tetamu. Hotel ini menyediakan simpanan bagasi dan penerimaan tetamu 24 jam. Hotel ini hanya perlu berjalan kaki singkat dari Alor Star Mall. Semua bilik berhawa dingin dan dilengkapi dengan pengering rambut, pancuran mandi dan saluran kabel atau satelit.

Hotel ini berada dalam jarak 25 minit pemanduan kereta dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim. Bagi yang ingin menerokai kawasan ini boleh mengunjungi Jitra yang terletak dalam jarak perjalanan kereta dari hotel.

Alamat :182, Taman Perindustrian Tandop Baru, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 8.0 , sangat baik

Rainbow Hotel

Rainbow Hotel Alor Setar terletak di Alor Setar dan berdekatan dengan tarikan tempatan, seperti Pusat Beli-belah Alor Setar. Hotel ini juga menawarkan simpanan bagasi, layanan kamar, dan penerimaan tetamu 24 jam. Bilik-biliknya berhawa dingin dan merangkumi akses internet tanpa wayar.

See Also
air terjun serendah

Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berada dalam jarak 20 minit pemanduan kereta dari Hotel Rainbow, sama juga dengan Stadium Darul Aman. Ia juga berjarak perjalanan singkat dengan kereta dari Jitra dan Pokok Sena.

Alamat :225 & 226, Taman Perindustrian Tandop, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.6 , baik

Bee Garden Motel

Bilik-biliknya berhawa dingin dan merangkumi akses internet tanpa wayar. Tetamu yang menginap di bilik juga boleh akses ke bilik mandi umum. Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berjarak 15 minit pemanduan kereta dari motel. Pusat Beli-belah Alor Setar juga berada dalam jarak pemanduan yang singkat.

Alamat :No.2512, 2513, 2514, 2515, Kompleks Tuanku Yaacob, Lebuhraya Darul Aman, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.3 , baik

Hotel Asrc

Hotel yang selesa di Alor Setar ini menawarkan Wi-Fi percuma, kolam renang luaran dan gelanggang skuasy. Ia juga menyediakan kolam renang anak-anak, bar kopi dan ruang mesyuarat. Hotel ini mempunyai 30 bilik dan baru sahaja diubah suai. Pekerja hotel yang ramah dan profesional besedia untuk menghulurkan tangan dari semasa ke semasa.

Hotel ini dilengkapi untuk memastikan penginapan yang selesa.Bilik-bilik di Hotel ASRC menawarkan akses internet tanpa wayar dan bilik mandi peribadi. Ia juga dilengkapi dengan saluran kabel atau satelit dan pancuran mandian.

Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim berjarak kurang daripada 20 minit pemanduan kereta dari Hotel ASRC. Pusat Beli-belah Alor  Setar berada dalam jarak pemanduan yang singkat dari hotel.

Alamat :58, Lebuhraya Darulaman, Alor Setar, Malaysia

Penilaian Lokasi : 7.7 , baik

Berikut adalah perkongsian hotel yang menarik dan berpatutan untuk anda menginap sekiranya berada di Alor Setar. Semoga bermanfaat!

Sumber:

https://wikitravel.org/en/Malaysia

https://www.traveloka.com/en-sg/explore/destination/super-stays-homestays/48303

error: Content is protected !!